Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Za takéto bravčové rezne by sa nemusela hanbiť ani moja babička. Zvonku chrumkavé a vo vnútri šťavnaté

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku,...

8.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch. Šťavnaté, jemné mäso a chrumkavý obal z neho robia klasiku, ktorej je ťažké odolať. Ako pripraviť najlepšie rezne? Tajomstvo je v detailoch.

Bravčový rezeň je kultový pokrm, ktorý už roky kraľuje na slovenských stoloch.
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Bravčový rezeň je skutočnou ikonou slovenskej kuchyne a je neodmysliteľne spojený s nedeľným domácim obedom. Ale bol vždy prítomný na našich stoloch? Korene tohto pokrmu siahajú do Nemecka, kde sa podával jeho originál, Wienner schnitzel z teľacieho mäsa. Časom, po prekročení slovenských hraníc, prešiel rezeň kulinárskou metamorfózou. Slovenskí kuchári vymenili teľacie mäso za ľahšie dostupné bravčové karé alebo panenku a vytvorili tak pochúťku, ktorú Slováci zbožňujú. Ako pripraviť mäso, aby chutilo? Nie je to ťažké.

Ako spoznáte dobré mäso na bravčový rezeň?

Hoci v mäsiarstve často bez otázok prijmeme kus bravčového karé, ktorý nám predavačka podá, oplatí sa pozrieť sa naň bližšie. Na čo by sme sa mali zamerať? Predovšetkým na farbu. Čerstvé mäso by malo mať svetloružový odtieň. Vyhnite sa bravčovému karé sivej alebo tmavoružovej farby, ktorá môže naznačovať, že nie je čerstvé. Ďalším dôležitým ukazovateľom je vôňa. Dobré bravčové karé má jemnú, mierne sladkastú vôňu. Kyslá alebo intenzívna vôňa môže byť signálom, že mäso je nesprávne skladované alebo je zatuchnuté.

Skontrolujte tiež pružnosť – jemne stlačený kus bravčového mäsa by sa mal vrátiť do pôvodného tvaru. Ak je príliš mäkké alebo lepkavé, radšej sa poobzerajte po inom obchode. Ak sa chcete vyhnúť rizikám, najlepšie je kupovať mäso od spoľahlivých dodávateľov, ktorí dbajú na jeho čerstvosť a kvalitu skladovania. To zabezpečí, že rezne budú nielen chutné, ale aj bezpečné na konzumáciu.

TIP! Mierne prerastený tuk na bravčovom karé dodá rezňu šťavnatosť a verzia s kosťou môže pri vyprážaní zvýrazniť jeho chuť.

Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Ako pripraviť najlepšie bravčové rezne? Držte sa receptu a vaša rodina bude potešená

Bravčové rezne sú skutočným sviatkom pre milovníkov tradičných chutí. Tajomstvo spočíva v dobre vybranom mäse, dokonale priľnavom obale a vyprážaní na masti, vďaka čomu sú výnimočne šťavnaté. Chcete pripraviť tie najlepšie bravčové rezne? S týmto receptom vytvoríte skutočnú delikatesu.

Potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 plátkov bravčového karé hrubých asi 1 cm,
  • 3 vajcia,
  • 0,5 šálky pšeničnej múky,
  • 2 šálky jemnej strúhanky,
  • soľ, čierne korenie,
  • 7-8 PL bravčovej masti na vyprážanie.
  1. Mäso jemne rozklepte tĺčikom, najlepšie cez potravinársku fóliu, aby sa zachovala štruktúra. Rezne by mali byť tenké, ale nie príliš. Obe strany osolíme a okoreníme, potom na niekoľko minút odložíme, aby sa korenie vstrebalo.
  2. Pripravte si tri misky. Do jednej nasypte múku, do druhej strúhanku a do tretej rozšľahajte vajcia.
  3. Každý rezeň obaľte najprv v múke, pričom z nej striasajte prebytočnú múku, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke, pričom ju jemne pritlačte, aby sa obal dobre prilepil k mäsu.
  4. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte masť. Musí byť horúca, ale nesmie sa z nej dymiť.
  5. Rezne smažte na strednom ohni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé, približne 3 – 4 minúty z každej strany.
  6. Podávajte horúce, najlepšie s klasickými prílohami, ako je zemiaková kaša a uhorkový šalát.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnuté, ale chutí lepšie ako kuracie mäso. Ako upiecť hus? Jedna chyba spôsobí, že mäso zhorkne

Cesta k dokonalým rezňom. Tieto triky zabránia tomu, aby z mäsa opadávala strúhanka


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sedavá práca od 8 do 16? Následky môžu byť viditeľné na… zadku

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/insta_photos). Myslíte si, že sedenie v kancelárii ovplyvňuje len vašu chrbticu? Odborníci odhalili, že dlhodobé sedenie má dramatický vplyv…

Kliešte nie sú len v lese. Vstupujú do domov a kladú vajíčka. Kde ich najčastejšie nájdete?

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mshst). Myslíte si, že kliešte sú hrozbou len v lese? Mýlite sa. Tieto nebezpečné parazity sa čoraz častejšie objavujú…

V živote ste nejedli lepší jahodový koláč. Garantujeme, že zmizne do posledného sústa

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shaiith). Kým ešte stále trvá sezóna jahôd, oplatí sa toto sezónne ovocie využiť naplno. Určite si pripravte tento fantastický…

Spíte s prikrývkou takýmto spôsobom? Vedci vedia, čo to znamená

17.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Golubovy:). Vystrčenie nohy spod prikrývky počas spánku nie je len zvláštny zvyk. Vedci odhalili, že tento návyk má hlboký…

Čím čistiť zlato? Vďaka týmto spôsobom získa späť svoj lesk

17.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Stanislav71). Ako vyčistiť zlaté šperky pomocou domácich metód? Vďaka týmto trikom získa váš obľúbený prívesok späť svoj pôvodný lesk.…

Auto Trendy

Tieto chyby zabijú váš motor: 8 smrteľných hriechov každého vodiča!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Drahé poškodenia motora sa často dajú predísť jednoduchými opatreniami. Kto ignoruje varovné signály alebo robí typické chyby pri jazde, riskuje zbytočné opotrebenie - až po…

Kde sedieť v lietadle? Štatistiky odhaľujú prekvapivú pravdu

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Lietanie už roky platí za najbezpečnejšiu formu dopravy, avšak letecké katastrofy, hoci zriedkavé, stále vyvolávajú obavy mnohých pasažierov. Môže miesto, ktoré zaujmeme na palube, zvýšiť…

Tvoj kľúčik od auta dokáže viac, ako si myslíš: Týchto 7 funkcií nepoznáš!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Čo sa nachádza v kľúčiku od auta? Tradičný už patrí minulosti. Moderné riešenia nielen umožňujú otvoriť auto bez dotyku ovládača, ale ponúkajú aj funkcie, o…

Bezdotyková autoumyváreň ničí lak? Týchto 7 chýb robí skoro každý!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Ako správne používať bezdotykovú autoumyváreň? To je rýchly a lacný spôsob na čisté auto, ale len za podmienky, že vieš, ako ju používať. Chyby môžu…

Toyota útočí na Európu: Nové elektrické SUV s miliónovou zárukou!

17.6.2025 Redakcia Auto trendy - Už budúci rok Toyota zaútočí na európsky trh, vrátane slovenského, novým modelom. Bude to SUV segmentu B. Auto má dve silné výhody. Preto sa zdá,…

Grand Canyon: Kolosálny prírodný zázrak Ameriky

17.06.2025, Redakcia Auto trendy Grand Canyon patrí medzi najväčšie prírodné divy sveta. Tento kaňon sa tiahne viac ako 440 kilometrov naprieč Arizonou a jeho hĺbka presahuje jeden a pol kilometra.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov