Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Moja babička robila krémeše podľa tohto receptu. Vychádzajú lepšie ako z cukrárne

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému...

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Ak hľadáte inšpiráciu na dezert, oplatí sa siahnuť po recepte na jeden z najobľúbenejších koláčov, ktorý je cenený pre kombináciu zamatového krému a krehkého lístkového cesta. Jeho príprava nie je vôbec zložitá. Stačí vedieť, aké ingrediencie a pomery skombinovať, aby tento dezert chutil dokonale. Tu je niekoľko tipov, ako na to.

Krémeš – jednoduchý koláč z lístkového cesta a vanilkového krému.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Chrumkavé a chutné lístkové cesto preložené hladkým a jemným vanilkovým krémom je niečo, čo znie ako dokonalá kombinácia. Niet divu, že krémeš si už roky získava srdcia a stále sa s obľubou pripravuje. Navyše jeho príprava nie je náročná. Tu je recept, vďaka ktorému bude tento dezert vždy dokonalý.

Krémeš – aké je tajomstvo jeho chuti?

Krémeš je dezert, ktorý za svoju jedinečnú chuť vďačí dokonale chrumkavému lístkovému cestu v kombinácii s hladkým a jemným vanilkovým krémom.

  • Pri príprave krémešov sa oplatí staviť na kvalitné lístkové cesto a vybrať si cesto s vysokým obsahom masla. Práve vďaka maslu bude naše pečivo chrumkavé a krehké. Okrem toho prispeje k tomu, že sa vrstvy počas pečenia dokonale oddelia.
  • Veľmi dôležitá je aj príprava krému. V recepte, ktorý odporúčame nižšie, je základom vanilkový puding pozostávajúci zo žĺtkov, mlieka, masla a cukru. Vďaka dokonalej kombinácii týchto surovín je krém hladký a plný chuti.

Ako pripraviť dokonalý krémeš? Tento recept sa vždy podarí

Samotná príprava krémeša nie je náročná, ale vyžaduje si kombináciu správnych ingrediencií a výber správneho pomeru, aby bol dezert dokonalý.

Medzi produkty, ktoré potrebujeme na prípravu krémešov, patria:

  • 2 balenia studeného lístkového cesta,
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru.

Na druhej strane, ingrediencie na krém sú tieto:

  • 5 žĺtkov,
  • 2 šálky mlieka,
  • 32 g vanilkového cukru,
  • 3 PL pšeničnej hladkej múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 200 g mäkkého masla.
Krémeš patrí medzi dezerty, ktoré nie sú náročné na prípravu.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Prípravu krémeša začneme prípravou vanilkového krému. V miske zmiešajte cukor so žĺtkami, vanilkovým cukrom, šálkou mlieka a múkou. Zmes by mala byť homogénna. Potom v hrnci zohrievajte zvyšok mlieka, kým nepríde do varu. 

Do vriaceho mlieka postupne prilievajte vaječnú zmes a priebežne miešajte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Zmes varte asi 3 minúty, kým krém nezhustne. Hotový puding nalejte do misy a prikryte potravinárskou fóliou. Nechajte vychladnúť. 

Medzitým si môžeme pripraviť lístkové cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia a na plech vystlaný papierom na pečenie položíme jeden balíček lístkového cesta. Popicháme ho vidličkou, aby sa rovnomerne upieklo, a vložíme do rúry na 10 minút, kým nie je zlatisté a chrumkavé.

Druhé balenie lístkového cesta položte na plech a nožom ho nakrájajte na obdĺžniky, ale neprekrojte ich až do konca. Cesto popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Obe lístkové cestá necháme vychladnúť. 

Keď krém vychladne, vyšľaháme mäkké maslo do peny a postupne pridáme puding. Stále miešajte, aby bol puding jednotný. Potom krém rozotrite na upečený základ z lístkového cesta. Opatrne ho prikryjeme druhým kúskom lístkového cesta, ktorý sme rozdelili na obdĺžniky. Nakoniec krémeš posypeme práškovým cukrom. Pred podávaním je najlepšie dezert na 2 hodiny odložiť do chladničky. Tým získa dokonalú štruktúru.

Recept na krémeš od tiktokera food_cake8 je zaujímavý tým, že namiesto lístkového cesta boli použité medové pláty a vanilkový krém doplnila o vrstvu šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialený čokoládový dezert, ktorý pripravíte len zo 4 ingrediencií. Lacný, rýchly a jednoduchý

Každý, kto ho vyskúšal, chcel tento recept. Koláč je sladký, mäkký a chutný


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov