Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pirohy s touto plnkou zvíťazia nad ruskými a inými pirohami. V hlavnej úlohe zemiaky a niečo iné

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka). Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú...

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka).

Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú rôzne, ale recept na pirohy, ktorý vám dnes predstavíme, sa bude páčiť všetkým milovníkom domácich chutí. Nebudú to pirohy na ruský spôsob ani mäsové pirohy. Budú to pirohy dva v jednom. Nepoznám lepší recept na plnku.

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak
Foto: shutterstock/Magdanatka

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak. Stavím sa však, že málokto počul o pirohoch s plnkou zo strúhaných zemiakov. Áno, počuli ste správne, zemiakové pirohy nie sú len ruské pirohy, tieto sú úplne jedinečné a prekvapia každého. Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám a pirohy plnené strúhanými zemiakmi sa hneď od začiatku stanú vašimi obľúbenými.

Pirohy dva v jednom. Lepšie nenájdete v žiadnej reštaurácii


Ingrediencie:

  • cca 1 kg múčnych zemiakov,
  • 150 g surovej údenej slaniny,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • hrsť sušených húb alebo 250 g šampiňónov,
  • soľ, korenie, trochu muškátového orieška, štipka majoránky (nepovinné).


Cesto na pirohy:

  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 500,
  • 250 ml mierne ochladenej vriacej vody,
  • rovná čajová lyžička soli, najlepšie jemnej,
  • polievková lyžica masla.
Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám
Foto: shutterstock/New Africa

Pirohy so zemiakmi a slaninou – ako ich pripraviť:

  1. Príprava týchto jedinečných pirohov samozrejme začína plnkou, pretože jej príprava trvá najdlhšie. Sušené huby si rozdrvte v rukách a namočte ich do vody, aby zmäkli. Potom ich uvarte v osolenej vode do mäkka; je dobré variť ich s bobkovým listom.
  2. Zemiaky ošúpeme a očistíme. Nastrúhajte ich najemno rovnakým spôsobom, ako ich strúhate na zemiakové placky. Prípadne ich zomeľte v kuchynskom robote.
  3. Nastrúhané zemiaky dôkladne zbavte prebytočnej vody a vodu zo zemiakov nalejte do misy. Počkajte, kým sa zrazí škrob. Potom vodu opatrne odlejte a škrob pridajte k zemiakom.
  4. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu nakrájajte podobným spôsobom. Slaninu rozpustite na suchej panvici a keď sa mierne opečie, pridajte cibuľu. V prípade potreby pridajte trochu masti. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte uvarené huby a za občasného miešania ich 2-3 minúty orestujte.
  5. Zmiešajte všetky prísady na plnku, podľa chuti okoreňte a premiešajte. Ak je plnka príliš riedka, pridajte lyžicu zemiakovej múky.
  6. Postarajte sa o cesto. Múku preosejte na dosku na pečenie. Zmiešajte horúcu vodu so soľou a maslom a pridajte ju k múke. Začnite miesiť, ale najprv cesto premiešajte lyžicou, aby ste sa nepopálili. Cesto hnetieme, kým nie je hladké a pružné.
  7. Cesto rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte, ale nie príliš tenko, malo by byť hrubé asi 1,5 až 2 mm. Potom z cesta vykrojte kolieska a do stredu každého kolieska dajte časť náplne – ale nedávajte jej príliš veľa, aby sa pirohy ľahko lepili.
  8. Hotové pirohy hádžeme do vriacej osolenej vody. Nezabudnite, že voda by nemala silno bublať, mala by sa len „mihotať“. Varte približne 4 – 5 minút od chvíle, keď vyplávajú na hladinu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môj starý otec jedol len takéto pirohy. Pochádzal z pohraničia a pridával túto prísadu

Pirohy s čučoriedkami sú vedľa toho nič. Mäkké a ľahké a naplnené až po okraj


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Moja svokra urobila plnené kuracie rezne. Nebíčko v ústach je slabé slovo

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Pre mnohých ľudí sú kuracie rezne takým klasickým jedlom, že si myslia, že ich už nič nemôže prekvapiť.…

Je to to najhoršie, čo si môžete pridať do kávy. „Biely jed“ môže byť ešte horší ako cukor

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Djordje Novakov). Mnohí ľudia si bez nej nevedia predstaviť rannú kávu, preto je načase prehodnotiť svoje zvyky. Hoci obľúbený…

Torta „kráľovná jesene“ je najjednoduchšia torta na svete. Je vlhká a mäkká ako piškóta

18.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view). Každé ročné obdobie sa môže pochváliť vlastnými charakteristickými koláčmi, ale leto a jeseň majú…

Do polievky vhoďte 4 kocky ľadu. Okamžitý účinok vás prekvapí

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív) Zlá technika prípravy vývaru môže viesť k jeho zakaleniu. To sa často stáva začínajúcim kuchárom, ale aj…

Tento recept na škoricové slimáčiky patrí medzi moje najobľúbenejšie. Sú mäkké ako vankúšik

17.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/K_E_N). Sú mäkké, sladké a nádherne voňajú. Vždy, keď pripravujem tieto škoricové slimáky, dostanem hlad už vo fáze vaľkania…

Auto Trendy

Toyota stanovila nový rekord v spaľovaní. Viac ako 1 600 kilometrov na jednu nádrž

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová Toyota Prius LE práve vytvorila rekord v Guinnessovej knihe za najnižšiu spotrebu automobilu. Cesta sa uskutočnila zo západného na východné pobrežie USA. Japonské vozidlo…

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov sa jej predalo takmer 5 miliónov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch série Šinkansen. Japonsko má s vývojom…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy - Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články možno nabiť z 10 % na…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov