Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zaujímavosti,

Čo môžete robiť s cuketami? Lečo sa bude hodiť na dlhú cestu. Túto večeru vám bude závidieť aj vaša svokra

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/La Huertina De Toni). Cuketa je všestranná zelenina, ktorú možno použiť na prípravu mnohých jedál. Jej jemná chuť sa hodí k slaným aj sladkým...

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/La Huertina De Toni).

Cuketa je všestranná zelenina, ktorú možno použiť na prípravu mnohých jedál. Jej jemná chuť sa hodí k slaným aj sladkým jedlám, takže ju ľahko zaradíte do svojho každodenného jedálnička. Čo všetko môžete z cukety pripraviť? Môžete ju použiť na prípravu nákypov, koláčov, polievok, omáčok na cestoviny a dokonca aj dezertov.

Jej jemná chuť sa hodí k slaným aj sladkým jedlám, takže ju ľahko zaradíte do svojho každodenného jedálnička.
Foto: shutterstock/La Huertina De Toni

Cuketa je zelenina, ktorú sa oplatí mať v kuchyni „po ruke“. Nielenže sa dá použiť na prípravu mnohých jedál, ale má aj priaznivý vplyv na naše zdravie. Vďaka tomu, že má nízky obsah kalórií, je obľúbená medzi športovcami a ľuďmi držiacimi diétu. Pozrite si tieto 3 chutné recepty z cukety.

Cuketová krémová polievka. Textúra a chuť vám vyrazí dych

K cuketovej polievke sa hodí veľa korenín, takže ju môžete zakaždým pripraviť trochu inak. Krémová konzistencia poteší každého a s jej prípravou nebudete mať žiadne problémy. Potrebné ingrediencie:

  • 3 malé cukety,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 150 ml smotanového syra,
  • 1,5 litra zeleninového vývaru,
  • 3 PL olivového oleja,
  • soľ, korenie, muškátový oriešok, kurkuma, 3 strúčiky cesnaku.

V hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Keď má zlatistú farbu, pridáme nasekaný cesnak a na kocky nakrájanú cuketu. Keď trochu zhnedne, nalejte do hrnca vývar a priveďte ho do varu. Potom znížte teplotu a varte približne 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Rozmixujte, okoreňte a zjemnite smotanou. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

TIP! Ak je polievka príliš hustá, môžete do nej pridať vývar alebo vodu. Získate tak požadovanú konzistenciu.

Cuketové placky. Zemiakové sa im nemôžu rovnať.

Zemiakové placky mali vždy svojich priaznivcov. Stojí však za to vyskúšať niečo iné a použiť cuketu na prípravu zeleninových palaciniek. Potrebné ingrediencie:

  • 3 malé cukety,
  • 2 vajcia,
  • 2 stredne veľké cibule,
  • 6 polievkových lyžíc múky,
  • soľ, korenie, olej na vyprážanie.

Umytú cuketu a ošúpanú cibuľu nastrúhajte na veľkú panvicu. Zo zeleniny scedíme prebytočnú šťavu a vložíme ju do veľkej misy. Pridajte ostatné prísady a dôkladne premiešajte na hustú kašu. Na panvici rozohrejeme olej, lyžicou do nej dáme časť cesta a palacinky opečieme z oboch strán dozlatista. Odkvapkajte na papierovú utierku a podávajte s obľúbenými prílohami.

Jej príprava vám zaberie len pár chvíľ a chuť vám vynahradí každú minútu strávenú v kuchyni.
Foto: shutterstock/avphotosales

Paštéta z cukety. Pripravte si ju namiesto mäsa na večeru

Zeleninová verzia paštéty je taká chutná, že určite poteší vašu domácnosť. Jej príprava vám zaberie len pár chvíľ a chuť vám vynahradí každú minútu strávenú v kuchyni. Pripravte si:

  • Pripravte 3 stredne veľké cukety,
  • 2 cibule,
  • 4 vajcia,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1,5 šálky strúhanky,
  • 4 lyžice olivového oleja,
  • pol šálky jemne nastrúhaného syra,
  • soľ, korenie, muškátový oriešok, sladká paprika, bazalka a oregano.

Cuketu nastrúhajte cez veľké oká a nechajte odkvapkať. Cibuľu nakrájajte na kolieska, cesnak na malé kocky a opečte na rozpálenom oleji dozlatista. Preložíme k cukete a pridáme ostatné prísady. Zmes musíte dôkladne premiesiť rukami a prenesieme ju do vymastenej tortovej formy. Paštétu pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bolo zistené, kto by nemal jesť cukety. Táto zelenina môže byť veľmi jedovatá

Ako pestovať cuketu? Z jednej sadenice môžete nazbierať až 40 plodov. Jedna chyba a bohatú úrodu môžete stratiť


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Zdravé črevá, lepšia postava: Spoznajte silu inulíny

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttertock/sweet marshmallow). Hľadáte spôsob, ako zlepšiť trávenie, podporiť zdravie čriev a zároveň schudnúť? Odpoveďou môže byť inulína – prírodný…

Listy polejte olivovým olejom a vypite po čajovej lyžičke. Podporuje zdravie, posilňuje, omladzuje

30.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Simon Kadula).  Zdravotné vlastnosti medvedieho cesnaku objavilo ľudové liečiteľstvo v modernej dobe. Táto nenápadná rastlina, ktorá rastie v slovenských…

Špargľová polievka vo verzii „dám si kúsok“. Trik s maslom ju vylepší

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Jar je milovaným obdobím všetkých milovníkov špargle, a keď sa v obchodoch a stánkoch začne objavovať zelená…

Lekár hovorí, že sú to najlepšie raňajky. Podporujú zdravé chudnutie a znižujú hladinu cholesterolu

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Odborníci zdôrazňujú, že správne zostavené raňajky sa môžu stať kľúčom k zdraviu. Britský lekár Karan Rajan, odborník,…

Auto Trendy

Polícia vytiahla špeciálne nástroje: Motorkári s ohnutými tabuľkami majú problém!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Naši severní susedia zaviedli odvážny pilotný projekt, ktorý cieli na motorkárov s podozrivo upravenými tabuľkami. Pomocou špeciálnych uhlomerov kontrolujú, či sú registračné značky umiestnené pod…

Automobilka v kríze: Nové auto len na fotkách, masívne škrty v plánoch a prepúšťanie

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Švédska automobilka Volvo čelí najväčšej výzve za posledné roky. So 60-percentným poklesom ziskov, tvrdými clami v USA a dramatickým programom úsporných opatrení, ktorý zahŕňa redukciu…

Lada Niva vstupuje na trh v Dubaji

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lada sa rozhodla vstúpiť na jeden z najbohatších trhov – do Dubaja, mesta, kde luxusné autá zdobia ulice ako šperky na módnej prehliadke. Napriek tomu,…

SUV, ktoré vás očarí dizajnom priamo z konceptu!

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka Citroën predstavila novú generáciu svojho obľúbeného SUV C5 Aircross, ktorá prináša viac priestoru, technológií a dynamického dizajnu, takmer identického s minuloročným konceptom. Tento…

Dacia oslavuje: Z Mioveni vyšlo 8 miliónov áut, jubilejný Bigster v jedinečnej farbe!

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia dosiahla výnimočný míľnik vo svojej histórii – na linke závodu v Mioveni zišlo z výroby už 8 miliónov automobilov. Jubilejným modelom, ktorý korunuje tento…

Ako si vybrať auto, ktoré naozaj stačí a nezadlžiť sa?

30.4.2025 Redakcia Auto trendy - Výber auta je jedným z najdôležitejších finančných rozhodnutí, ktoré robíme. Príliš často sa nechávame uniesť reklamami a emóciami, čo nás vedie k vyšším výdavkom, než…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov