Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Až sa mi zbiehajú sliny. V sezóne do neho pridávam túto zeleninu

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matka_Wariatka). Recept na lečo z mojej knihy receptov sa použil už stokrát. Ťažko spočítať, koľko členov rodiny a priateľov ho použilo na prípravu chutného...

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matka_Wariatka).

Recept na lečo z mojej knihy receptov sa použil už stokrát. Ťažko spočítať, koľko členov rodiny a priateľov ho použilo na prípravu chutného a expresného jedla. V lete recept obohacujem o jednu sezónnu prísadu.

Ako pripraviť vynikajúce lečo?
Foto: shutterstock/matka_Wariatka

Lečo je výborné jedlo z jedného hrnca, ktoré je ideálne na rýchlu, zdravú a výživnú večeru pre celú rodinu. Jeho príprava trvá menej ako 30 minút, najmä ak máte po ruke všetky potrebné ingrediencie. Nižšie vám prezradíme jeden z najjednoduchších receptov na vynikajúce lečo.

Maďarská špecialita na obed. Bude chutná, sýta a farebná

Tento recept na lečo sa hodí, keď netušíte, ako použiť papriku, cibuľu a klobásy. S pridaním sezónnej cukety a správnej zmesi korenín vyzerá toto vlajkové jedlo maďarskej kuchyne mimoriadne chutne. Jednoduchá príprava a hlboká chuť sú hlavnými prednosťami tohto pokrmu. Určite ho ochutnajte na vlastnej koži.

Ingrediencie:

  • 3 papriky (najlepšie červená, zelená a žltá),
  • 3 cukety,
  • 250 g údenej klobásy,
  • 600 ml pasírovaných paradajok,
  • cibuľa,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžičky údenej papriky,
  • čajová lyžička sušeného oregana
  • čajová lyžička tymiánu,
  • štipka štipľavej papriky,
  • soľ a korenie,
  • lyžica masti, oleja alebo olivového oleja.
Pridaním cukety dodáte jedlu lepšiu chuť.
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Aromatické lečo s cuketou a klobásou. Spôsob prípravy

V hrnci s rozpáleným olejom orestujte ošúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte na plátky nakrájanú klobásu. Na miernom ohni ju niekoľko minút za občasného miešania opekajte. Ku koncu smaženia pridajte prelisovaný cesnak.

Z papriky odstráňte semienka, nakrájajte ju na väčšie kocky a pridajte do hrnca. Občas premiešajte, aby sa prísady neprilepili na dno a neprihoreli. Po približne piatich minútach dusenia dochuťte voňavý pokrm týmito koreninami: štipľavá a údená paprika, oregano, tymián, soľ a korenie.

Pridajte na kocky nakrájanú cuketu a za stáleho miešania všetko poduste. Nakoniec prilejte pasírované paradajky, premiešajte a priveďte do varu. Prikryte hrniec pokrievkou a varte zmes ešte minútu. Teraz už stačí len nabrať chutne voňavý pokrm na taniere a podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

lečo_cuketa_paprika_paradajka
Za krátky čas máte pripravené skvelé jedlo.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takéto lečo podáva moja svokra. Recept je založený na sladkej zelenine a pevnom mäsovom základe

Ako pripraviť večeru z letnej zeleniny? Pri príprave tohto jedla bude kľúčové jedno korenie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rezne bez mäsa s ťahavým syrom. Lacná večera, ktorá chutí ako z rúk šéfkuchára

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tetxu). Stáva sa vám, že sa vám stane, že na večeru uvaríte príliš veľa zemiakov? Určite áno. Čo potom…

Bedle nemusíte namáčať do mlieka. Pridajte túto prísadu a budú mäkké a chrumkavé!

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Bedľa vysoká je jednou z najobľúbenejších húb na Slovensku, ktorú milujú milovníci lesov a hubárskej kuchyne. Vďaka…

Kedy sa má vývar osoliť? Ak to urobíte v nesprávnom čase, stratí všetku svoju chuť

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Vývar je obľúbenou polievkou mnohých Slovákov. Hoci je klasikou a základom našej kuchyne, stále sa nájdu ľudia, ktorí…

Takto zlepšíte chuť kyslých mandarínok. Stačí pár minút a budú sladké

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zapylaieva Hanna). Keď kupujeme mandarínky, dúfame, že budú nielen šťavnaté, ale aj sladké. Niekedy sa však ukáže, že ovocie…

Teraz už robím chlebíky len s touto nátierkou. Je sýta a krémová. Hlavná zložka často zostáva z nedele

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sushanth Sanju). Vývar vládne v mnohých domácnostiach, a to nielen v nedeľu. S príchodom chladných dní čoraz častejšie siahame…

Auto Trendy

Čudný a nepríjemný zápach v aute. Ako to zmeniť

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Auto je pre mnohých ľudí miestom, kde trávia značnú časť svojho dňa. Jazdíme do práce, na nákupy, na výlety a často dokonca aj na dovolenky.…

Unikla rýchlosť bezdrôtového nabíjania Tesla Cybercab

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Na X sa objavili fotografie a videá zachytávajúce robotaxi na indukčnej doske s neuspokojivým výkonom Na X sa objavili fotografie a videá za

Naučte sa, ako zacúvať na parkovacie miesto v podzemnej garáži za 30 sekúnd!

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Cúvanie na parkovacie miesto v pozemnej garáži je zručnosť, ktorú sa mnohí vodiči musia naučiť a zdokonaliť, aby mohli efektívne a bezpečne parkovať svoje vozidlá…

Jesenná ranná hmla je pre vodičov, ako zlý sen. Ako si s ňou poradiť

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Ráno sa prebúdzate do sveta zahaleného jemnou, takmer tajomnou hmlou. Je to jedno z tých rán, keď sa všetko zdá byť pokojné a tiché, no…

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke. Dôležité je tiež dodržiavať ustanovenia o…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej treba venovať pozornosť, sú spätné zrkadlá. Tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov