Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Takéto lečo podáva moja svokra. Recept je založený na sladkej zelenine a pevnom mäsovom základe

22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina). Klasické lečo v porovnaní s našou slovenskou variáciou sú dve úplne odlišné jedlá. Klasická večera mojej svokry je však skutočným potešením pre...

22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Shashkina).

Klasické lečo v porovnaní s našou slovenskou variáciou sú dve úplne odlišné jedlá. Klasická večera mojej svokry je však skutočným potešením pre chuťové bunky, a to vďaka pestrej zeleninovej kompozícii a robustnom mäsovom základe. Recept je rýchly, vždy vyjde a z tanierov mizne v okamihu.

lečo_cuketa_paprika_paradajka
V domácom menu nechýbajú skvelé jedlá, či už mäsité alebo vegetariánske a medzi ne patrí aj lečo.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Jarná večera nebýva len o rezňoch, vyprážanom vajíčku so zemiakmi a ľahkých polievkach. Ideálnym pokrmom je aj lečo, a to všetko vďaka svojej nezvyčajnej chuti a štedrej porcii farebnej zeleniny. Recept na toto chutné jedlo mi prezradila moja svokra – ako hovorí, diabol je v detailoch, takže sa oplatí ísť do detailov a korenia.

Lečo mojej svokry nemá konkurenciu. Tajomstvom sú farebné doplnky

V domácom menu nechýbajú skvelé jedlá, či už mäsité alebo vegetariánske. Počas jarnej sezóny sa však oplatí vsadiť na solídnu porciu vitamínov, ale aj na výdatnú nádielku, ktorá naplní brušká a podmaní si chuťové bunky tých najnáročnejších. Dnes by sme vám chceli predstaviť absolútne jedinečný recept. Hovoríme o leče, ktoré nielen nádherne vonia, ale aj výborne chutí!

Lečo s cuketou a pridaním klobásy je pre mnohých niečo nepredstaviteľné, moja svokra hovorí, že je to príliš šialená chuť! Nájdete tu aj farebné papriky, cibuľu, solídnu porciu paradajok a korenín, ako údená paprika a štipka chilli. Táto kombinácia sa nakoniec ozdobí zeleninou a podáva s krajcom vidieckeho chleba – vtedy je to chutné a domáce.

Recept mojej svokry na lečo – v zložení nechýba nič

Ingrediencie:

  • 2 žlté papriky,
  • 2 červené papriky,
  • zelené papriky,
  • cuketa,
  • 6 stredne veľkých malinových paradajok,
  • 3 cibule,
  • 4 stredne veľké strúčiky cesnaku,
  • kvalitná klobása,
  • hrsť čerstvého oregana,
  • lyžička sladkej papriky,
  • lyžička údenej papriky,
  • štipka chilli,
  • soľ,
  • korenie,
  • olej na vyprážanie.
Lečo s cuketou a pridaním klobásy má úžasnú chuť.
Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski

Spôsob prípravy:

  1. Papriky umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte na hrubé pásy alebo väčšie kocky.
  2. Paradajky nakrájajte nožom, sparte a ošúpte.
  3. Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a cuketu na plátky.
  4. Klobásu nakrájajte na plátky alebo polpárky.
  5. Do veľkého hrnca nalejte trochu oleja. Do rozpáleného tuku pridajte papriku, zeleninu opečte, kým pekne nezhnedne, potom pridajte cibuľu a cesnak.
  6. Po niekoľkých minútach pridajte cuketu.
  7. Na panvici orestujte cibuľu. Tip – môžete ju hodiť rovno do hrnca so zeleninou, ale tá z panvice bude oveľa krajšie prepečená a chrumkavá.
  8. K zvyšku zeleniny pridajte klobásu.
  9. Teraz je čas na paradajky – prihoďte ich do hrnca so zeleninou a jemne ich roztlačte, aby pustili šťavu a všetko sa pekne podusilo.
  10. Všetko dusíte 25 minút. Všetko dochuťte paprikou, soľou, korením, oreganom a chilli.
  11. Pokrm už môžete podávať, ale pre lepšiu chuť odporúčame ešte 20 minút dusiť na miernom ohni. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako pripraviť večeru z letnej zeleniny? Pri príprave tohto jedla bude kľúčové jedno korenie

Nemecký recept je hitom medzi kuchármi. Je to dokonalá alternatíva uhorkového šalátu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rýchly koláč, ktorý pripravíte z toho, čo máte v chladničke. Ideálny ku káve

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Premýšľate, čo si rýchlo pripraviť ku káve? Máme pre vás ideálne riešenie. Tento koláč je nielen rýchly…

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Auto Trendy

Hrozivá zrážka nad Bieloruskom: Ruský Mi-24 skončil po zrážke s elektrickým vedením v troskách

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Na povrch sa dostali zábery, ktoré zachytávajú tragický okamih - ruský bojový vrtuľník Mi-24 sa zrútil k zemi po zrážke s elektrickým vedením pri diaľnici…

Svetové elektrické auto roka 2025

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Hyundai Inster, kompaktné SUV s dojazdom až 355 km, si získal nielen srdcia zákazníkov, ale aj odbornú porotu prestížnej ankety World Car Awards. Tento malý,…

Big Bud 747: Obrovský kolos, ktorý prepisuje zákony poľnohospodárstva

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si stroj veľký ako dom, s motorom silnejším než má Formule 1 a pneumatikami vyššími než dospelý človek. Nie, nehovoríme o žiadnom fantastickom vynáleze…

Motorkári versus vodiči áut: Kto robí viac chýb a kto za ne platí životom?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cesty sú každodenným bojiskom plným nepozornosti, riskovania a chýb, ktoré môžu mať tragické následky. Motorkári sú často označovaní za hazardérov, no štatistiky ukazujú, že za…

Veľký súboj pneumatík: Zosadila pneumatika Pirelli kráľa menom Michelin?

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Pneumatiky Michelin už roky kraľujú na trhu vysokovýkonných pneumatík, no zdá sa, že ich vláda môže byť ohrozená. Nový test odhalil, že Pirelli prichádza so…

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov