Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobila som tento guláš a vyhodila som recept, ktorý som dostala od babičky. Neexistuje žiadna konkurencia

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/bonchan). Guláš je jedlo, ktoré dokáže poriadne zasýtiť. Na naplnenie brucha vám postačí jedna porcia, aj keď pravdepodobne budete chcieť viac. Guláš z tohto...

20.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/bonchan).

Guláš je jedlo, ktoré dokáže poriadne zasýtiť. Na naplnenie brucha vám postačí jedna porcia, aj keď pravdepodobne budete chcieť viac. Guláš z tohto receptu je naozaj jedinečný a svojou chuťou dokonca predčí babské recepty.

Foto: shutterstock/bonchan

Stoofvlees, tiež známy ako Vlaamse stoverij, je tradičné belgické jedlo, ktoré môže úspešne konkurovať slovenským jedlám. Pozostáva prevažne z kúskov hovädzieho mäsa duseného na čiernom pive, často s prídavkom cibule, horčice a korenia. Kľúčovou zložkou je belgické pivo, ktoré dáva jedlu hlbokú a bohatú chuť. Dlhým dusením je mäso mäkké a aromatické a omáčka získa hustú konzistenciu.

Tradične sa stoofvlees podávajú s belgickými hranolkami, ktoré sa dvakrát vyprážajú, aby získali chrumkavú kôrku a mäkký stred. Táto kombinácia sa topí v ústach a stimuluje chuť do jedla.

Recept na belgický guláš

Ingrediencie na guláš:

  • 1 kg hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky,
  • 2 nakrájané cibule,
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky,
  • 500 ml tmavého piva,
  • 500 ml hovädzieho vývaru,
  • 2 polievkové lyžice vínneho octu,
  • 2 lyžice horčice,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu,
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu,
  • soľ a korenie podľa chuti,
  • olej na vyprážanie,
  • 300 g belgických hranolčekov.

Spôsob prípravy:

  1. Vo väčšom hrnci alebo hrnci na strednom ohni orestujte na malom množstve oleja cibuľu a prelisovaný cesnak, kým nezmäknú a nezhnednú.
  2. Pridajte nakrájané hovädzie mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nebude jemne hnedý.
  3. Mäso posypeme múkou a premiešame, aby sa rovnomerne obalilo. Potom nalejte pivo a znova premiešajte.
  4. Zalejeme vývarom, vínnym octom, horčicou, bobkovým listom, tymiánom a vetvičkami rozmarínu.
  5. Všetko priveďte do varu, potom znížte teplotu a hrniec prikryte. Varte na miernom ohni asi 2-3 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka nezhustne. Počas varenia občas premiešajte a skontrolujte, či sa jedlo nepripáli.
  6. Keď je stoofvlees hotové, odstráňte vetvičky byliniek a bobkové listy. Jedlo podľa chuti okoreníme.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo znamená biela pena pri smažení kurčaťa? Nepodliehajte panike. Nie je to tak, ako si myslíte

Takéto mäso nie je v žiadnom obchode. Vyrobíte si ho doma za pár minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Recept priamo z Turecka. Je to pravdepodobne najchutnejší letný šalát.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alp Aksoy). Sladkokyslý, jemne pikantný, ideálne vlhký, chrumkavý, navyše veľmi zdravý a osviežujúci. Taký je práve turecký šalát gavurdagi,…

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Nakrájala som a namarínovala ako steak. Hostia neverili, čo som dala na gril.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto). Čo vegetariánskeho na grilovanie? Hostí môžete prekvapiť nielen klasickou zeleninou. Čoraz častejšie siahame po netradičných ingredienciách, ktoré na…

Pôsobia ako balzam na srdce a šťava čistí organizmus. Najlepšie ovocie pre seniorov

Čerešne. Ovocie, ktoré pripomína leto. Sladké, pevné a šťavnaté, potešia svojou chuťou a lákavým vzhľadom. Ich ďalšou výhodou je vysoká výživná hodnota a priaznivý vplyv…

Auto Trendy

Preniesli celú štvrť v jednom kuse. Budovy sa vrátili na miesto po 19 dňoch

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy - Číňania neprestávajú prekvapovať inovatívnymi technológiami a riešeniami. Ako sa práve dozvedáme, v samom srdci Šanghaja sa nedávno podarilo preniesť v jednom kuse tehlové…

Oplatí sa kúpiť plug-in hybrid, ak ho nebudete nabíjať?

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy Oplatí sa kúpiť plug-in hybrid, ak sa mi nechce alebo nemám kde ho nabíjať? Takéto otázky sa objavujú čoraz častejšie vďaka atraktívnym akciám na…

Historická diskriminácia ľavákov a jej vplyv na modernú automobilovú bezpečnosť

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Historicky boli ľaváci diskriminovaní - v stredovekej Európe bolo ľaváctvo považované za znamenie diabla, v 18. a 19. storočí boli deti za používanie ľavej ruky fyzicky…

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov