Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy, Zaujímavosti,

Takéto mäso nie je v žiadnom obchode. Vyrobíte si ho doma za pár minút

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia...

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova).

Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená. Nasledujúci recept ukazuje, že je to naozaj jednoduché a nepotrebujete hodiny stáť a pozerať sa, aby vám vyšla chutná. Bude to to najlepšie z tohto mäsa.

Mnohí ľudia zabúdajú, že na konzumáciu klobásy nemusíte nevyhnutne chodiť do obchodu. Môžete si ju vyrobiť sami doma a niekedy je chutnejšia ako tá kúpená.
Foto: shutterstock/Elena Veselova

Keď máme chuť na mäso alebo údeniny, zvyčajne sa vyberieme do najbližšieho obchodu. Tam si kúpime veľa druhov a vrátime sa domov, aby sme si na nich pochutnali. Nie každý však dostane nápad pripraviť si takúto klobásu sám. So správnym receptom sa dá vyrobiť veľmi rýchlo a jednoducho, bez toho, aby ste strávili hodiny pri sporáku.

Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu. Na jej prípravu budete potrebovať bravčovú panenku bez kosti, ako aj korenie, ako je majoránka, bazalka, korenie a cesnak. A nezabudnite pridať majonézu.

Recept na varenú klobásu

Ingrediencie:

  • 1 kg vykosteného bravčového stehna,
  • 2 l vody,
  • 4 PL soli,
  • 4 bobkové listy,
  • 6 guľôčok nového korenia,
  • veľká hlavička cesnaku,
  • 3 lyžice majonézy,
  • čajová lyžička sušenej majoránky,
  • čajová lyžička sušenej bazalky,
  • čajová lyžička korenia.
Uvarená klobása podľa nášho receptu je hotová za pár minút a je chutnejšia ako mnohé klobásy z obchodu
Foto: shutterstock.com/Gita Kulinitch Studio

Spôsob prípravy:

  1. Vodu nalejte do veľkého hrnca a pridajte nové korenie, bobkový list, bazalku, majoránku, soľ a korenie.
  2. Cesnak ošúpeme a jemne rozdrvíme na doske na krájanie. Potom ho vtlačte priamo do vody. Do tejto zmesi pridajte 3 lyžice majonézy a premiešajte.
  3. Bravčovú panenku očistite od všetkých blán a nečistôt. Keď je hotová, vložte ju do hrnca s tekutinou. Všetko priveďte do varu a varte na silnom ohni ďalších 5 minút. Po uplynutí tejto doby odstráňte z ohňa a nechajte všetko úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať mäso vo vývare približne 4 hodiny.
  4. Po uplynutí tejto doby priveďte vývar opäť do varu a varte 5 minút. Aj tentoraz nechajte mäso vychladnúť približne 4 hodiny.
  5. Keď je mäso vychladnuté, vyberte ho z vývaru priamo na tanier. Pomocou papierovej utierky ho jemne osušte.
    Mäso rozdeľte na plátky a podávajte na sendvičoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťavnatá bravčová panenka na sendvič za sedem minút. Skvele chutí

Môj starý otec robil toto mäso každú nedeľu a každý chcel recept. Objavil som tajomstvo tejto šťavnatej chuti


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rezne bez mäsa s ťahavým syrom. Lacná večera, ktorá chutí ako z rúk šéfkuchára

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tetxu). Stáva sa vám, že sa vám stane, že na večeru uvaríte príliš veľa zemiakov? Určite áno. Čo potom…

Bedle nemusíte namáčať do mlieka. Pridajte túto prísadu a budú mäkké a chrumkavé!

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Bedľa vysoká je jednou z najobľúbenejších húb na Slovensku, ktorú milujú milovníci lesov a hubárskej kuchyne. Vďaka…

Vaše uteráky budú dlhé roky snehobiele. Všetko, čo potrebujete, je metóda mojej babičky

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Uuganbayar). Biele uteráky majú svojich priaznivcov aj odporcov. Na jednej strane vyzerajú elegantne a čisto, na druhej strane často…

Zápach kompostu v záhrade. Nepríjemné pachy odstránim pomocou niekoľkých prísad

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Jerome.Romme). Prvé týždne jesene nám už pripomínajú nadchádzajúce obdobie dažďov. Veterné a daždivé dni striedané slnečnými sú jasným signálom,…

Kedy sa má vývar osoliť? Ak to urobíte v nesprávnom čase, stratí všetku svoju chuť

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Vývar je obľúbenou polievkou mnohých Slovákov. Hoci je klasikou a základom našej kuchyne, stále sa nájdu ľudia, ktorí…

Auto Trendy

Čudný a nepríjemný zápach v aute. Ako to zmeniť

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Auto je pre mnohých ľudí miestom, kde trávia značnú časť svojho dňa. Jazdíme do práce, na nákupy, na výlety a často dokonca aj na dovolenky.…

Unikla rýchlosť bezdrôtového nabíjania Tesla Cybercab

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Na X sa objavili fotografie a videá zachytávajúce robotaxi na indukčnej doske s neuspokojivým výkonom Na X sa objavili fotografie a videá za

Naučte sa, ako zacúvať na parkovacie miesto v podzemnej garáži za 30 sekúnd!

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Cúvanie na parkovacie miesto v pozemnej garáži je zručnosť, ktorú sa mnohí vodiči musia naučiť a zdokonaliť, aby mohli efektívne a bezpečne parkovať svoje vozidlá…

Jesenná ranná hmla je pre vodičov, ako zlý sen. Ako si s ňou poradiť

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Ráno sa prebúdzate do sveta zahaleného jemnou, takmer tajomnou hmlou. Je to jedno z tých rán, keď sa všetko zdá byť pokojné a tiché, no…

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke. Dôležité je tiež dodržiavať ustanovenia o…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej treba venovať pozornosť, sú spätné zrkadlá. Tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov