2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stepanek Photography).
Grilované krídelka patria popri klobáskach a bravčovej krkovičke medzi najobľúbenejšie pochúťky z grilu. Správne pripravené sú šťavnaté, pevné a plné chuti, a kľúčom k ich dokonalosti je, samozrejme, marináda. Dnes vám predstavíme netradičnú marinádu na grilované krídelka, ktorej kombinácia vás možno prekvapí, ale zaručene dokáže zázraky. Jej základom je omáčka, ktorú Slováci takmer nepoznajú.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/04/shutterstock_368851535.jpg)
Foto: shutterstock/Stepanek Photography
Kuracie krídla sú perfektné z mnohých dôvodov. Sú ideálne na večeru – pečené v rúre v rôznych marinádach. Sú tiež skvelým občerstvením, keď ste vonku s priateľmi alebo spoločne fandíte, a stále sú grilované krídelká najlepšie. Aby však boli grilované krídla naozaj chutné, šťavnaté a jemné, musíte ich poriadne marinovať. Odporúčam ich marinovať na mokro – tu vám príde na pomoc jogurt, worcestrová omáčka a niekoľko prísad. Táto chuť a vôňa vám zostane dlho a k tomuto receptu na marinádu na krídla sa budete radi vracať.
Najlepšia marináda na grilované krídelká. Lepšie nikde nezoženiete
Ingrediencie:
- 12 kuracích krídeliek,
- 300 ml prírodného jogurtu,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 lyžičky horčice,
- 3 lyžice worcestrovej omáčky,
- soľ, korenie, štipľavá a údená paprika, kari,
- 3 lyžice olivového oleja,
- 2 PL citrónovej šťavy.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/05/shutterstock_1738631831.jpg)
Foto: shutterstock/Anna Shepulova
Krídla v marináde z jogurtu a worcestrovej omáčky
- Jogurt dajte do misky. Pridajte aj horčicu a prelisované strúčiky cesnaku. Prilejte olivový olej, tmavú worcestrovú omáčku a korenie. Dôkladne premiešajte.
- Krídla očistite a osušte. Potom krídla vložte do misky s marinádou.
- Krídla v marináde dôkladne premiešajte a odložte na niekoľko hodín do chladničky, aby sa chute rozvinuli.
- Po uplynutí primeraného času (ideálne aspoň 12 hodín) vyberte krídla z marinády a zľahka ich očistite od marinády, ale neutierajte ich do sucha – na mäse by mali zostať zvyšky.
- Okrem toho ich posypte obľúbeným korením. Potom ich položte na gril. Nezabudnite však, že všetko mäso by malo mať pred položením na gril izbovú teplotu.
Worcestrovú omáčku môžete kúpiť v každom obchode v sekcii tekutých korenín. Má tmavú farbu a mierne slanú, korenistú a orieškovú chuť. Je ideálna ako prísada do šalátových dresingov a omáčok a je vhodná ako prísada do polievok a vývarov. Podobne ako sójová omáčka má vďaka procesu fermentácie, pri ktorom sa vyrába, veľa chuti umami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Do múky pridajte tajnú prísadu krídla budú chrumkavé ako z KFC. Nie je to len o vločkách