Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Vôňa byliniek a korenia privedie na večeru aj vášho suseda

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fischer Food Design). Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať. Toto vlajkové jedlo talianskej kuchyne má na Slovensku mnoho priaznivcov. Vďaka nasledujúcemu receptu si...

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Fischer Food Design).

Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať. Toto vlajkové jedlo talianskej kuchyne má na Slovensku mnoho priaznivcov. Vďaka nasledujúcemu receptu si ho môžete pripraviť za krátky čas s minimom ingrediencií.

Špagety bolognese sú jedlom, ktoré netreba predstavovať.
Foto: shutterstock/Fischer Food Design

Špagety bolognese sú jedným z najobľúbenejších a najchutnejších talianskych jedál. Niet divu, že si ho väčšina milovníkov cestovín pripravuje tak často. Vôňa, ktorá sa začne šíriť domom počas prípravy, priláka jeho hladných obyvateľov v okamihu.

Každodenná talianska hostina. Špagety v tejto verzii chutia božsky

Nemusíte ísť do Bologne, aby ste si vychutnali lahodné talianske jedlo a cítili sa ako hosť v autentickej trattorii. Rovnaký kulinársky zážitok vás čaká aj vo vašej kuchyni. Stačí, ak si nazbierate tie správne ingrediencie a venujete chvíľku času prečítaniu receptu nižšie. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal, naopak, potešil každého, kto jeho návod uviedol do praxe.

Ingrediencie:

  • 200 g špagiet,
  • 300 g čerstvých paradajok,
  • 160 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa,
  • 1 polievková lyžica masla,
  • 2 PL olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu,
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky,
  • 1 čajová lyžička oregana,
  • soľ a korenie.
  • voliteľne: 50 g strúhaného parmezánu.
Každodenná talianska hostina. Špagety v tejto verzii chutia božsky
Foto: shutterstock/GK1982

Špagety bolognese s čerstvými paradajkami. Spôsob prípravy

Začnite tým, že v hrnci uvaríte osolenú vodu. Pridáme cestoviny a uvaríme ich al dente (polotvrdé). Po uvarení sceďte cestoviny a pustite sa do prípravy paradajkovej omáčky. Zeleninu sparíme, ošúpeme a rozštvrtíme. Odstráňte všetky stopky a semená.

Na panvici rozohrejte maslo a potom na ňom osmažte nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mleté mäso a ochuťte ho nasekaným rozmarínom, sójovou omáčkou, oreganom, soľou a korením. Trochu zvýšte teplotu a za stáleho miešania všetko niekoľko minút smažte. Keď mäso získa tmavšiu farbu, pridajte sparené paradajky a olej. Znovu zvýšte teplotu a všetko varte asi 2 – 3 minúty. Po tomto čase spojte cestoviny s omáčkou. Nakoniec posypte vrch voňavého pokrmu strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zemiaky na francúzsky spôsob sú symfóniou chrumkavosti. Urobte si ich namiesto placiek a nebudete ľutovať

Toto je najlepší recept na špagety. Na omáčku nepotrebujete paradajky. Chuť môžete nájsť aj v inej zelenine


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Šokujúci objav vedcov: Toto sladké ovocie znižuje cukor v krvi a spaľuje tuky!

14.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Romix Image). Mango nie je len sladkou pochúťkou z trópov. Najnovšia štúdia amerických vedcov ukazuje, že pravidelná konzumácia tohto…

Neplytvajte na hnojivo. Toto spraví s muškátmi zázraky za pár minút

13.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shebeko). Muškáty sú ozdobou mnohých balkónov, ale niekedy kvitnutie akoby zamrzlo. Nepotrebujete hnojivo – pomôžu dve jednoduché ošetrenia, ktoré…

Tajomstvo záhradkárov: ako polievať rastliny počas horúčav? Nie je to len o vode!

13.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PhotoJuli86). Správne polievanie počas horúcich dní je kľúčom k záchrane vašich rastlín. Nielen voda, ale aj čas, technika a…

Vysaďte ju k plotu a potkany zmiznú. Táto rastlina je ich nočná mora

13.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanja Esser). Potkany v záhrade sú skutočnou hrozbou – nielenže ničia úrodu, ale môžu prenášať nebezpečné choroby. Ukážeme vám…

Zázračný trik z kuchyne: Zbavte sa pňa bez bagra aj suseda

13.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/lovelyduck). Zabudnite na ťažkú techniku a susedovu pomoc. Na odstránenie pňa po výrube stromu vám stačia dve bežné ingrediencie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov