Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bravčová krkovička tvrdá ako podrážka a vláknitá? S pravidlom „1:10“ bude každá grilovačka úspešná

04.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max Bukovski). Májový víkend je ideálna príležitosť pripraviť si prvú (alebo ďalšiu) grilovačku v tejto sezóne. Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte...

04.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Max Bukovski).

Májový víkend je ideálna príležitosť pripraviť si prvú (alebo ďalšiu) grilovačku v tejto sezóne. Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte vyskúšať bravčovú krkovičku. Ako ju marinovať a následne grilovať, aby bola lahodná a šťavnatá?

Ak máte radi mäso pečené na ohni, musíte vyskúšať bravčovú krkovičku. Ako ju marinovať a následne grilovať, aby bola lahodná a šťavnatá?
Foto: shutterstock/Max Bukovski

Bravčová krkovička je hneď po klobáske jedným z najčastejšie vyberaných druhov mäsa na grilovanie. Správne pripravená a marinovaná sa jednoducho roztopí v ústach. Bohužiaľ, základné chyby pri grilovaní môžu mať za následok namiesto šťavnatého mäsa tvrdú podrážku bez chuti. Ako to napraviť?

Čo je dobré a rýchle na grilovačku? Nielen klobása

Teplejšie a dlhšie dni nás robia oveľa ochotnejšími tráviť čas vonku. Rodinné stretnutia a párty s priateľmi sa presúvajú do záhrad a na pozemky. Pri takejto príležitosti samozrejme nesmie chýbať grilovačka naplnená dobrotami. Asi nie je nič chutnejšie ako jedlá pripravované na ohni. Medzi nimi je samozrejme najobľúbenejšia klobása, ale radi jeme aj kuracie mäso, rôznu zeleninu a dokonca aj ryby.

Nemôžete zabudnúť na krkovičku. Bohužiaľ, jej príprava môže byť problematická a pri nesprávnom vykonaní sa mäso stane bez chuti a nekonečne sa prežúva. Ako pripraviť bravčovú krkovičku tak, aby potešila svojou chuťou?

Ako urobiť dobrú marinádu na bravčovú krkovičku? Stavte na sladkú a korenistú chuť

Ešte predtým, ako bravčová krkovička pristane na grile, treba ju poriadne pripraviť. Keďže sama o sebe nemá žiadnu zvláštnu chuť, musíte použiť vhodnú, intenzívnu marinádu. V miske spolu zmiešame:

  • 4 polievkové lyžice jemne pikantnej horčice (napr. sarepska),
  • 2-3 lyžice dobrého medu,
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku,
  • soľ a korenie,
  • obľúbené korenie, odporúčame údenú papriku, feferónku a tymián alebo rozmarín,
  • olivový olej,
  • voliteľné: jemne nakrájaná cibuľa.

Pri kúpe bravčovej krkovičky sa snažte vyberať pomerne chudé a neprerastené mäso. Doma ju nakrájajte na rezne a jemne rozklepte, kým nebudú hrubé asi 1 cm. Potom každý kúsok z oboch strán dôkladne potrieme marinádou, vložíme do predtým použitej misky, prikryjeme fóliou a vložíme aspoň na pár hodín do chladničky, najlepšie je však začať s prípravou aj deň vopred. Vďaka tomu si môžete byť istí, že chuť marinády bude skutočne výrazná.

Doma krkovičku nakrájajte na rezne a jemne rozklepte, kým nebudú hrubé asi 1 cm.
Foto: pixabay/Hans

POZRITE TIEŽ AJ: Máte plynový gril? Nikdy to nerobte. Následky môžu byť žalostné

Ako urobiť bravčovú krkovičku na grile mäkkú a šťavnatú? Dôležitý je čas

Aj to najlepšie marinované mäso bude chutiť ako morský jazyk, ak ho grilujete nesprávne. Mnoho ľudí krkovičku necháva na grile príliš dlho, čo spôsobí, že stratí svoju šťavnatosť a jemnosť a namiesto toho bude tvrdá, suchá, vláknitá a ťažko sa prehĺta. Plátky mäsa s hrúbkou asi 1 centimeter by sa mali grilovať krátko, ale dôkladne, zvyčajne nie dlhšie ako 10 minút (pravidlo 1:10).

Ak máte radi „zuhoľnatenú chuť“, opekajte ju priamo na ohni 1-2 minúty, čím bude pekne hnedá a chrumkavá. Zvyšný čas využite na pomalé pečenie. Počas tejto doby kontrolujte, či nehorí a v prípade potreby rošt mierne nadvihnite. Nezabúdajte ju tiež pravidelne otáčať. Bravčová krkovička tak bude výnimočne jemná, aromatická a jednoducho lahodná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kým sa klobásky opekajú na grile, vložte tento výrobok do rúry. Ideálne na májové občerstvenie

Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Paradajková polievka z vývaru ešte nikdy nebola taká výrazná. Od suseda som sa naučila šikovný trik

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ER_09). Ako pripraviť paradajkovú polievku z vývaru? Je to pravdepodobne jeden z najjednoduchších receptov na prípravu obeda a nie…

Môžete nabíjať telefón počas búrky? Raz a navždy to objasníme

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:freepik.com/wirestock). Nabíjanie telefónu počas búrky sa zdá byť bezpečné. Riziko úderu blesku do našej budovy sa vždy zdá byť absurdne…

Vynikajúce placky, ktoré obsahujú viac ako len zemiaky. Nakrájajte túto ingredienciu a usmažte

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nesavinov). Príprava placiek nemusí byť nudná. Nemusia obsahovať len zemiaky, odporúčame pridať aj inú chutnú zeleninu. Tento recept vám…

Už dávno nerobím bravčové rezne, pretože som sa naučila tento recept. Rezne, ktoré vyjdú, sú vynikajúce

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir). Bravčové rezne sú vynikajúce, ale robíme ich tak často, že časom už nemusia chutiť tak dobre ako…

Výťažok z ľanového semienka ideálny na vrásky. Vyžehlí ich ako žehlička

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Neoceniteľné vlastnosti ľanového semienka sú známe už po stáročia. Naše prababičky s obľubou používali semená tejto rastliny…

Auto Trendy

Bude Ford Mustang ako Porsche 911? Šéf značky má ambiciózne plány

22.5.2024 Redakcia Auto trendy - Hoci meno Mustang na elektrickom crossoveri Mach-E mnohí považujú za neúspech, skutočná inkarnácia tohto vozidla bude žiť ďalej v celej rodine modelov. Šéf Fordu si…

Na trh vstupuje konkurent Cupra León. Luxusný a sofistikovaný prakticky pre každú dlaň

22.5.2024 Redakcia Auto trendy - Nie je tajomstvom, že obnovené modely Cupra Leon a Cupra Formentor svojou štipkou exkluzivity a športového charakteru presvedčili mnohých zákazníkov. Francúzsky výrobca sa preto rozhodol…

Toyota potvrdzuje, že elektrická verzia pick-upu Hilux sa začne vyrábať v roku 2025

22.5.2024 Redakcia Auto trendy - Predstaviteľ japonskej spoločnosti oznámil, že Toyota pripravuje výrobu sériovej verzie pick-upu Hilux. Model sa začne vyrábať v Thajsku do konca roka 2025.

Verdikt o dieselovom motore. Dieselové autobusy musia v EÚ zmiznúť

22.5.2024 Redakcia Auto trendy - Rada Európskej únie sprísnila normy emisií CO2 pre nákladné vozidlá a zaviedli sa nové, ambicióznejšie ciele zníženia emisií CO2 v cestnej doprave. Podľa nich budú…

Cadillac vstupuje do Európy. Vyzýva nemecké prémiové značky

21.5.2024 Redakcia Auto trendy - Na európsky trh vstupuje nová značka, hoci vyrába autá už od roku 1902. Americký Cadillac sa rozhodol pre tento odvážny krok a chce na starom…

Vodiči chcú týmto spôsobom ušetriť trochu paliva. Robia však chybu

21.5.2024 Redakcia Auto trendy - Pri pohľade na červenú mnohí vodiči zvoľnia tempo, aby ušetrili drahé palivo. Robia však chybu; existujú lepšie spôsoby, ako sa dostať na červenú, ktoré ušetria…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov