Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Kvôli tejto chybe je drobenka tvrdá ako kameň. Môžete ju zachrániť. Pridajte toto do múky

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). V záhradách vyrástla prvá rebarbora a to znamená, že sezóna kysnutých koláčov sa práve začala. Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý...

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

V záhradách vyrástla prvá rebarbora a to znamená, že sezóna kysnutých koláčov sa práve začala. Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý koláč s maslovou a sladkou drobenkou. Jej pridanie dodá mäkkému cestu trochu vítanej chrumkavosti. Ako pripraviť dokonalú drobenku?

Čo potrebujete na prípravu drobenky?
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Drobenka je skvelým doplnkom do kysnutého cesta alebo sezónneho ovocia. Jej jemná, maslová chuť dopĺňa naše dezerty a vyzerá veľmi esteticky. Jej príprava si vyžaduje veľmi málo času a námahy a zvládne ju aj začínajúci cukrár.

Čo potrebujete na prípravu drobenky? Môžete si ju pripraviť za pár okamihov


Tradičnú drobenku si môžete pripraviť len z 3 ingrediencií. Nie je dobré ju príliš komplikovať alebo robiť ju efektne, preto sa oplatí držať sa základného receptu. Na jej prípravu potrebujete:

  • 150 g múky
  • 75 g masla priamo z chladničky
  • 75 g cukru


Drobenku je dobré miesiť na doske na pečenie, ktorá uľahčí spojenie všetkých ingrediencií. Ak ju nemáte, postačí vám veľká misa. Preneste do nej múku, na kocky nakrájané studené maslo a cukor. Prstami cesto roztlačte tak, aby ste získali sladké hrudky. Drobenku nasypte na cesto alebo na plech a upečte do zlatista.

Nie je nič chutnejšie ako teplý kysnutý koláč s maslovou a sladkou drobenkou.
Foto: shutterstock.com/LMariaKovaleva

Ako pripraviť drobenku? Týmto chybám sa treba vyhnúť


Hoci je recept jednoduchý, mnoho ľudí robí pri príprave drobenky chyby. Nie je prekvapením, že vyjde nechutná a niekedy je na tanieri sklamaním. Často robíme chybu v množstve masla, ktoré pridávame. Ak pridáme príliš málo masla, drobenka je tvrdá ako kameň, zatiaľ čo ak pridáme príliš veľa masla, počas pečenia sa roztopí a nezostane po nej prakticky ani stopa. Drobenka bude tvrdá aj vtedy, ak pridáme príliš veľa múky. V tomto prípade ju však môžete zachrániť pridaním trochy mlieka do cesta. To vám pomôže dosiahnuť požadovanú konzistenciu.

Ak pridáte príliš veľa cukru, vznikne mdlá drobenka. Nepreháňajte to s ním, pretože nám môže účinne pokaziť koláč. Na rozbitie sladkosti môžete použiť trochu soli. Najlepším riešením je ochutnať drobenku už počas jej prípravy. Potom upravíte chuť podľa seba a uistíte sa, že je v nej práve to správne množstvo cukru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nadýchaný kysnutý koláč s rebarborou a mrveničkou. Dokonale vyvažuje kyslú chuť so sladkou

Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jemná, no odolná. Gypsomilka kvitne celé leto aj bez náročnej starostlivosti

2.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ritvars). Delikátna ako závoj, no odolná ako skalnička. Gypsomilka, známa aj ako gypsofila alebo ľyščec, je obľúbenou ozdobou…

Malý, mastný a problematický – kam vyhodiť obal od masla? Vysvetľujeme raz a navždy

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SERSOLL). Každý deň produkujeme rôzny problematický odpad a jedným z nich sú aj obaly od masla. Kam tento druh…

Nikto sa nepýta, každý to potrebuje. Ukázala, ako z dvoch vecí vyrobiť núdzovú plážovú tašku

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@dailyoriginalvids). Z čoho vyrobiť plážovú tašku? Ak si nemáte kam schovať peňaženku či okuliare, máme pre vás ideálne riešenie.…

Výhody pre črevá, nízky cholesterol a menej kilogramov. Jedzte viac

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kingapl). Na sociálnych sieťach sa neustále objavujú nové výživové trendy. V poslednom čase si popularitu získal fibermaxxing, teda vedomé…

Môžete nastúpiť do lietadla so sendvičmi? Vnútro je vždy dôležité

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shazwany). Odbavenie batožiny na letisku v poslednej dobe spôsobuje veľa vzrušenia. Obmedzenia sa týkajú nielen rozmerov kufra, ale aj…

Auto Trendy

Nabíjanie elektromobilov drahšie ako tankovanie: Kde sa stala chyba?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita mala byť lacnejšou a ekologickejšou alternatívou k spaľovacím motorom. Realita však ukazuje, že náklady na nabíjanie elektromobilov na verejných staniciach sú dnes vyššie ako…

Runaway Diesel: Keď sa naftový motor zmení na nekontrolovateľnú bombu

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Predstav si, že ideš po ceste a zrazu sa motor z ničoho nič vytočí do maximálnych otáčok. Auto zrýchluje, nereaguje na pustenie plynu a nedá sa…

Chladiaca kvapalina: Prečo je dôležitá a ako riešiť jej úniky

02.07.2025 Redakcia Auto trendy Správna údržba vozidla je kľúčová pre jeho bezproblémový chod a efektívnosť. Jednou z často prehliadaných, no zásadných súčastí starostlivosti o auto, je motorová chladiaca kvapalina –…

Xiaomi SU7 Ultra: Nový rekord na Nürburgringu a dve špeciálne edície

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky výrobca Xiaomi prepisuje históriu na slávnom okruhu Nürburgring Nordschleife. S prototypom SU7 Ultra dosiahol nový rekord a zároveň predstavil dve špeciálne edície svojho elektrického…

Prečo vodiči parkujú s vytočenými kolesami? Je to šikovný trik

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Vodiči často počúvajú, že pri parkovaní sa odporúča nechať auto s vyrovnanými kolesami. Pohľad na auto zaparkované s vytočenými prednými kolesami však nie je ničím…

VORTEX je francúzska odpoveď na Starship. Pripomína raketoplány NASA

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy - VORTEX je vesmírny lietadlo, ktoré chcú postaviť Francúzi z Dassault Aviation. Firma podpísala dohodu s tamojším ministerstvom obrany a agentúrou ESA. Lietadlo má…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov