Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Také jemné mäso ste ešte nejedli. Mojej svokre vďaka omáčke vyskočil krvný tlak.

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Mäso na večeru nie je len o bravčových kotletách alebo pečených kuracích stehnách. Dnes k vám prichádzajú s receptom, ktorý nadobro zmení vaše...

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations).

Mäso na večeru nie je len o bravčových kotletách alebo pečených kuracích stehnách. Dnes k vám prichádzajú s receptom, ktorý nadobro zmení vaše večere, a to nielen tie vo väčšej skupine, ale aj tie každodenné. Ako pripraviť čo najjemnejšie mäso v zamatovej omáčke? Moja svokra to vyskúšala a triasla sa závisťou. Neskôr to zvalila na tlak, ale ja viem, že závidela.

Mäso na večeru nie je len o bravčových kotletách alebo pečených kuracích stehnách
Foto: shutterstock.com/Brent Hofacker (ilustračné foto)

Tento recept na dusené morčacie prsia v hubovej omáčke vznikol v podstate náhodou. Pri ich príprave som sa neriadila návodom z kuchárskej knihy ani internetom a vyšli mi také jemné a chutné, že s radosťou môžem povedať, že som nechtiac pripravila „večeru sváru“. Prečo večera sváru? Moja svokra je človek do špiku kostí, ale považuje sa za najlepšiu kuchárku na svete. Áno, varí dobre, ale vždy, keď niekto urobí niečo lepšie ako ona alebo pripraví jedlo, ktoré sa nepodarí, snaží sa zo všetkých síl skryť svoju závisť, ale nie vždy sa jej to podarí. Tak to bolo aj minulú nedeľu.

morčacie maso som pripravila najjednoduchším možným spôsobom. Náhodou som mal morčacie mäso, presnejšie prsia. Mal som aj nejaké huby – šampiňóny a hlivu ustricovú. V chladničke bol aj pohár vývaru z poslednej polievky a s týmito produktmi som sa pustil do prípravy jedla. Už dávno som nemal také jemné a zároveň šťavnaté mäso, ale omáčka bola jednoducho majstrovská.

Najjemnejšie mäso v krémovej omáčke. Ako pripraviť dusené morčacie prsia?

Ingrediencie:

  • približne. 700 g morčacích pŕs,
  • 400 g šampiňónov,
  • 400 g hlivy ustricovej,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 1 pohár vývaru (môžete pridať trochu viac),
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • múka,
  • Približne. 3/4 šálky sladkej smotany,
  • maslo,
  • trochu oleja,
  • soľ, korenie, bobkový list, trochu muškátového orieška.
Najskôr sa postarajte o mäso. Prsia nakrájajte na plátky, najlepšie pozdĺžne a mierne šikmo, prsia by nemali byť príliš veľké.
Foto: shutterstock.com/Brent Hofacker (ilustračné foto)

Ako pripraviť morčacie prsia? Ako ich pripraviť krok za krokom:

Najskôr sa postarajte o mäso. Prsia nakrájajte na plátky, najlepšie pozdĺžne a mierne šikmo, prsia by nemali byť príliš veľké. Potom každý kúsok mäsa mierne rozlomte, môžete to urobiť päsťou. Je dôležité, aby boli eskalopy tenké, ale nie príliš tenké. Ak sú roztlačené na približne 7 mm, budú tak akurát.

Roztlačené kúsky mäsa potrite trochou soli a posypte korením. Potom ich zo všetkých strán dôkladne obalíme v múke.

  1. Pripravte si veľkú panvicu alebo široký hrniec. Potom rozohrejte pevnú lyžicu masla a 2 lyžice oleja. Keď je tuk rozpálený, položte naň prsia a smažte ich asi 30 sekúnd z každej strany. Osmažené mäso vyberte z panvice alebo hrnca a odložte bokom.
  2. Na tom istom tuku, na ktorom sa smažilo mäso, osmažte cibuľu nakrájanú na kocky. Keď zosklovatie, pridajte očistené a nakrájané huby. V prípade potreby pridajte trochu masla. Smažte, kým sa z húb neodparí prebytočná voda. Ku koncu dusenia mierne osolíme.
  3. Dusené huby zalejte vývarom, pridajte kúsky mäsa, znížte teplotu a pridajte niekoľko bobkových listov. Po približne 10 minútach dusenia prikryté pridajte smotanu a premiešajte. Pokračujte v dusení ešte 10 minút, kým sa omáčka mierne nezredukuje a nezhustne.
  4. Ku koncu dusenia ju podľa chuti dochuťte korením a muškátovým orieškom a v prípade potreby aj trochou soli. Môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Morčacie prsia sú opäť príliš suché? Urobte si túto marinádu a prestanete sa tomuto mäsu vyhýbať

Banálne jednoduché ingrediencie marinády na kuracie mäso spôsobia, že sa domácnosť bude cítiť ako v reštaurácii


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tento trik s papierom na pečenie si zaslúži Nobelovu cenu. Určite sa bude hodiť

5.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Papier na pečenie je výrobok, ktorý nájdete v každej kuchyni. Je veľmi užitočný a uľahčuje prácu najmä tým,…

Vyberte si značku. Hovorí viac ako váš vodičský preukaz. Zistíte, aký vodič skutočne ste

5.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/soul kitchen). Aký ste typ vodiča? Nejde o to, či poznáte pravidlá, koľko pokút máte v registri alebo koľkokrát…

Účes bob je minulosťou. Tieto strihy budú hitom pre dámy po päťdesiatke

4.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/megaflopp). Leto je ideálny čas na zmenu imidžu. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov to však nie je bob, ktorý…

V horúcom počasí pite okrem vody aj iné nápoje. Budete prekvapení, ale dokonale vás ochladia

4.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/goodluz). Počas horúcich dní radi siahame do chladničky po studených nápojoch, aby sme si aspoň na chvíľu uľavili od…

Na spáleniny od slnka dobre pôsobí nielen aloe vera. Čo prinesie rýchlu úľavu?

4.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tonytao). Najmä v lete je užitočné vedieť, ako sa rýchlo zbaviť spálenia od slnka. V dovolenkovej sezóne dochádza k…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov