Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Bezlepkový chlieb len s niekoľkými prísadami. Moja noha už nikdy nevkročí do pekárne. Je to šialené

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixx Media). Výroba domáceho bezlepkového chleba je triviálna. Potrebujete len trochu voľného času a chlieb sa prakticky vyrobí sám – s vašou malou pomocou....

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixx Media).

Výroba domáceho bezlepkového chleba je triviálna. Potrebujete len trochu voľného času a chlieb sa prakticky vyrobí sám – s vašou malou pomocou. Tu je recept, vďaka ktorému už nikdy nepôjdem do pekárne.

Výroba domáceho bezlepkového chleba je triviálna. Potrebujete len trochu voľného času a chlieb sa prakticky vyrobí sám
Foto: shutterstock/Pixx Media

Bezlepkový chlieb v pekárni môže stáť celý majetok. Ak nechcete preplácať, môžete si ho vyrobiť sami doma. Nie je potrebné žiadne špeciálne vybavenie ani výnimočné zručnosti. Musíte však mať mixér a chuť do práce.

Domáci bezlepkový chlieb. Rodina bude jesť najlepšie

Chlieb bez lepku môžu bez obáv jesť aj ľudia, ktorí nie sú na bezlepkovej diéte. Chuť takéhoto chleba ich určite prekvapí – ale určite pozitívne. Príprava takéhoto chleba nie je náročná, ale vyžaduje si určitý čas. Zato zoznam ingrediencií je triviálny. Tu je recept na bezlepkový pohánkový chlieb.

Zloženie:

  • 500 g nepražených pohánkových krúp,
  • 600 ml vody,
  • 2 čajové lyžičky soli,
  • 1-2 čajové lyžičky medu (nepovinné).
Chlieb bez lepku môžu bez obáv jesť aj ľudia, ktorí nie sú na bezlepkovej diéte. Chuť takéhoto chleba ich určite prekvapí – ale určite pozitívne.
Foto: Pixabay/pixel1

Bezlepkový pohánkový chlieb – recept. Príprava krok za krokom

V tomto recepte nemusíte používať med, ale určite sa to oplatí. Umožní nám zvýrazniť chuť nášho chleba, ale vďaka tejto ingrediencii je aj kompaktnejší.

Spôsob prípravy:

  1. Prepláchnite krupicu v sitku, vložte ju do sklenenej alebo plastovej misy, zalejte vodou, premiešajte, prikryte utierkou a odložte na 24 hodín.
  2. Z času na čas krupicu premiešajte a skontrolujte, či je vlhká. Ak absorbovala vodu – pridajte do nej najviac 100 ml.
  3. Po uplynutí stanoveného času pridajte soľ a med a ingrediencie celkom dôkladne rozmixujte. Ak sa objaví niekoľko hrudiek – netreba sa obávať. Je však dôležité, aby mala chlebová zmes konzistenciu krému.
  4. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a zmes vylejte. Vložte do studenej rúry na približne osem hodín. Počas tejto doby chlieb mierne vykysne – na vrchu sa objaví vypuklina. Bez toho, aby ste ho vybrali, nastavte rúru na 200 °C a pečte približne 55 – 60 minút. Po vychladnutí ho nakrájajte na plátky. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

100 rokov starý recept na chlieb sa vracia. Babičkin kultový recept je dokonalý v každej omrvinke

Tento chlieb je taký chutný, že už nikdy nepôjdete do pekárne. Neobsahuje… múku


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Malý, mastný a problematický – kam vyhodiť obal od masla? Vysvetľujeme raz a navždy

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SERSOLL). Každý deň produkujeme rôzny problematický odpad a jedným z nich sú aj obaly od masla. Kam tento druh…

Nikto sa nepýta, každý to potrebuje. Ukázala, ako z dvoch vecí vyrobiť núdzovú plážovú tašku

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@dailyoriginalvids). Z čoho vyrobiť plážovú tašku? Ak si nemáte kam schovať peňaženku či okuliare, máme pre vás ideálne riešenie.…

Výhody pre črevá, nízky cholesterol a menej kilogramov. Jedzte viac

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kingapl). Na sociálnych sieťach sa neustále objavujú nové výživové trendy. V poslednom čase si popularitu získal fibermaxxing, teda vedomé…

Môžete nastúpiť do lietadla so sendvičmi? Vnútro je vždy dôležité

02.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shazwany). Odbavenie batožiny na letisku v poslednej dobe spôsobuje veľa vzrušenia. Obmedzenia sa týkajú nielen rozmerov kufra, ale aj…

Päť nezvyčajných spôsobov, ako sa vyrovnať s horúčavami. Neobvyklé triky na ochladenie

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/F01 PHOTO). Uff, aké teplo… horúčavy sa k nám vrátili vo veľkom a začínajú si vyberať svoju daň. Hoci…

Auto Trendy

Nabíjanie elektromobilov drahšie ako tankovanie: Kde sa stala chyba?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita mala byť lacnejšou a ekologickejšou alternatívou k spaľovacím motorom. Realita však ukazuje, že náklady na nabíjanie elektromobilov na verejných staniciach sú dnes vyššie ako…

Runaway Diesel: Keď sa naftový motor zmení na nekontrolovateľnú bombu

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Predstav si, že ideš po ceste a zrazu sa motor z ničoho nič vytočí do maximálnych otáčok. Auto zrýchluje, nereaguje na pustenie plynu a nedá sa…

Chladiaca kvapalina: Prečo je dôležitá a ako riešiť jej úniky

02.07.2025 Redakcia Auto trendy Správna údržba vozidla je kľúčová pre jeho bezproblémový chod a efektívnosť. Jednou z často prehliadaných, no zásadných súčastí starostlivosti o auto, je motorová chladiaca kvapalina –…

Xiaomi SU7 Ultra: Nový rekord na Nürburgringu a dve špeciálne edície

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky výrobca Xiaomi prepisuje históriu na slávnom okruhu Nürburgring Nordschleife. S prototypom SU7 Ultra dosiahol nový rekord a zároveň predstavil dve špeciálne edície svojho elektrického…

Prečo vodiči parkujú s vytočenými kolesami? Je to šikovný trik

02.07.2025 Redakcia Auto trendy - Vodiči často počúvajú, že pri parkovaní sa odporúča nechať auto s vyrovnanými kolesami. Pohľad na auto zaparkované s vytočenými prednými kolesami však nie je ničím…

VORTEX je francúzska odpoveď na Starship. Pripomína raketoplány NASA

2. júla 2025 Redakcia Auto trendy - VORTEX je vesmírny lietadlo, ktoré chcú postaviť Francúzi z Dassault Aviation. Firma podpísala dohodu s tamojším ministerstvom obrany a agentúrou ESA. Lietadlo má…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov