Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto slimáky nemajú konkurenciu. Keď ich robím, rýchlo miznú

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný...

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný tvar. V skutočnosti však nie je vôbec zložité ho správne pripraviť. Odporúčame vám vyskúšať tento recept na škoricové slimáky a svoju zručnosť, pretože ak raz niekto ochutná tieto sladkosti, navždy si ich zamiluje.

škoricové slimáky
Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať. Sú mäkké a nadýchané ako buchty, sú sladké, ale nie príliš sladké, nádherne voňajú (ach, tá škorica!), majú maslo a ako viete, maslo je život a sú zakončené osviežujúcou citrónovou polevou, ktorá dokonale rozbíja sladkosť koláča a náplne. Jednoducho žiť, nie umierať!

Preto musíte mať recept na škoricovníky v záložkách prehliadača alebo v papierových zošitoch či knihách receptov. Niektorí ľudia majú voči nim určité obavy kvôli nezvyčajnému, pokrútenému tvaru buchiet. Pravdou však je, že nie je vôbec ťažké takéto slimáky pripraviť. Stačí, ak cesto rozvaľkáte a potom ho nakrájate na kúsky. O zvyšok sa postará droždie a rúra. Všetko je podrobne opísané v nasledujúcom recepte.

Recept na škoricové slimáky je poklad. Vždy, keď ich robím, rýchlo miznú

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml vlažného mlieka,
  • 50 g čerstvého droždia,
  • 50 g cukru,
  • 65 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • 2 vajcia, z toho jedno na potretie škoricových buchiet,
  • štipka soli.

Ingrediencie na škoricovú náplň:

  • 4 PL škorice,
  • 80 g cukru,
  • 75 g masla.
Škorica im dodáva nezameniteľnú vôňu.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Z týchto pomerov vychádza približne 24 slimákov, samozrejme, záleží na tom, na koľko kusov nakrájate roládu z cesta.

Spôsob prípravy:

V miske rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a 50 ml vlažného mlieka. Je dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš teplé, pretože by mohlo zničiť kvasnice, ani príliš studené, pretože kvasnice nevykysnú. Zmiešajte ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny pôsobiť, aby droždie vzišlo.

Medzitým nasypte múku do samostatnej misy. Primiešajte soľ a cukor, pridajte zvyšné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto zmiešajte a potom ho vymieste ľubovoľným spôsobom, buď pomocou kuchynského robota, alebo ručne. Ja dávam prednosť kuchynskému robotu, ale viem, že sa tu nájdu aj tradicionalisti. V tejto fáze pridajte vaječné prísady. Pokračujte v miesení niekoľko minút a pridajte mäkké maslo. Cesto na škoricové slimáky by malo byť pružné, hladké a malo by sa dobre oddeľovať od ruky. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte ho hodinu na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Pripravte si pracovnú plochu alebo dosku. Poprášte ju múkou, aby sa vám cesto lepšie rozvaľkalo. Chvíľu ho mieste, rozdeľte na polovicu a každú polovicu rozvaľkajte do tvaru štvorca. Cesto potrite mäkkým maslom, potom posypte škoricou a cukrom. Zrolujte a nakrájajte na kúsky. Závitky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich asi 20 minút mierne vykysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia s možnosťou pečenia zhora nadol.

Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich potrite citrónovou polevou.
Foto: shutterstock/alina_danilova

Recept na škoricové slimáky je takmer hotový. Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich musíte potrieť citrónovou polevou. Ako pripravíte polevu? Jednoducho vyšľahajte niekoľko lyžíc práškového cukru so šťavou z jedného citróna.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria

Už žiadne nudné buchty. Urobte z cesta guľôčky a položte na ne vidličku. Výsledok vás prekvapí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rezne bez mäsa s ťahavým syrom. Lacná večera, ktorá chutí ako z rúk šéfkuchára

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tetxu). Stáva sa vám, že sa vám stane, že na večeru uvaríte príliš veľa zemiakov? Určite áno. Čo potom…

Bedle nemusíte namáčať do mlieka. Pridajte túto prísadu a budú mäkké a chrumkavé!

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Bedľa vysoká je jednou z najobľúbenejších húb na Slovensku, ktorú milujú milovníci lesov a hubárskej kuchyne. Vďaka…

Kedy sa má vývar osoliť? Ak to urobíte v nesprávnom čase, stratí všetku svoju chuť

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Vývar je obľúbenou polievkou mnohých Slovákov. Hoci je klasikou a základom našej kuchyne, stále sa nájdu ľudia, ktorí…

Takto zlepšíte chuť kyslých mandarínok. Stačí pár minút a budú sladké

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zapylaieva Hanna). Keď kupujeme mandarínky, dúfame, že budú nielen šťavnaté, ale aj sladké. Niekedy sa však ukáže, že ovocie…

Teraz už robím chlebíky len s touto nátierkou. Je sýta a krémová. Hlavná zložka často zostáva z nedele

21.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sushanth Sanju). Vývar vládne v mnohých domácnostiach, a to nielen v nedeľu. S príchodom chladných dní čoraz častejšie siahame…

Auto Trendy

Čudný a nepríjemný zápach v aute. Ako to zmeniť

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Auto je pre mnohých ľudí miestom, kde trávia značnú časť svojho dňa. Jazdíme do práce, na nákupy, na výlety a často dokonca aj na dovolenky.…

Unikla rýchlosť bezdrôtového nabíjania Tesla Cybercab

22.10.2024 Redakcia Auto trendy - Na X sa objavili fotografie a videá zachytávajúce robotaxi na indukčnej doske s neuspokojivým výkonom Na X sa objavili fotografie a videá za

Naučte sa, ako zacúvať na parkovacie miesto v podzemnej garáži za 30 sekúnd!

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Cúvanie na parkovacie miesto v pozemnej garáži je zručnosť, ktorú sa mnohí vodiči musia naučiť a zdokonaliť, aby mohli efektívne a bezpečne parkovať svoje vozidlá…

Jesenná ranná hmla je pre vodičov, ako zlý sen. Ako si s ňou poradiť

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Ráno sa prebúdzate do sveta zahaleného jemnou, takmer tajomnou hmlou. Je to jedno z tých rán, keď sa všetko zdá byť pokojné a tiché, no…

Je preprava bicykla na aute dovolená? Existuje niekoľko obmedzení

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Vodiči, ktorí chcú prepravovať bicykel vo svojom aute, si musia byť vedomí zákazov vyplývajúcich zo zákona o cestnej premávke. Dôležité je tiež dodržiavať ustanovenia o…

Potrebujete mať prehľad, čo sa deje vedľa a za vozidlom

21.10.2024 Redakcia Auto trendy - Šikovní šoféri sa často musia popasovať s rôznymi úlohami pri údržbe svojich vozidiel. Jednou z častí auta, ktorej treba venovať pozornosť, sú spätné zrkadlá. Tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov