Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto slimáky nemajú konkurenciu. Keď ich robím, rýchlo miznú

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný...

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný tvar. V skutočnosti však nie je vôbec zložité ho správne pripraviť. Odporúčame vám vyskúšať tento recept na škoricové slimáky a svoju zručnosť, pretože ak raz niekto ochutná tieto sladkosti, navždy si ich zamiluje.

škoricové slimáky
Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať. Sú mäkké a nadýchané ako buchty, sú sladké, ale nie príliš sladké, nádherne voňajú (ach, tá škorica!), majú maslo a ako viete, maslo je život a sú zakončené osviežujúcou citrónovou polevou, ktorá dokonale rozbíja sladkosť koláča a náplne. Jednoducho žiť, nie umierať!

Preto musíte mať recept na škoricovníky v záložkách prehliadača alebo v papierových zošitoch či knihách receptov. Niektorí ľudia majú voči nim určité obavy kvôli nezvyčajnému, pokrútenému tvaru buchiet. Pravdou však je, že nie je vôbec ťažké takéto slimáky pripraviť. Stačí, ak cesto rozvaľkáte a potom ho nakrájate na kúsky. O zvyšok sa postará droždie a rúra. Všetko je podrobne opísané v nasledujúcom recepte.

Recept na škoricové slimáky je poklad. Vždy, keď ich robím, rýchlo miznú

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml vlažného mlieka,
  • 50 g čerstvého droždia,
  • 50 g cukru,
  • 65 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • 2 vajcia, z toho jedno na potretie škoricových buchiet,
  • štipka soli.

Ingrediencie na škoricovú náplň:

  • 4 PL škorice,
  • 80 g cukru,
  • 75 g masla.
Škorica im dodáva nezameniteľnú vôňu.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Z týchto pomerov vychádza približne 24 slimákov, samozrejme, záleží na tom, na koľko kusov nakrájate roládu z cesta.

Spôsob prípravy:

V miske rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a 50 ml vlažného mlieka. Je dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš teplé, pretože by mohlo zničiť kvasnice, ani príliš studené, pretože kvasnice nevykysnú. Zmiešajte ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny pôsobiť, aby droždie vzišlo.

Medzitým nasypte múku do samostatnej misy. Primiešajte soľ a cukor, pridajte zvyšné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto zmiešajte a potom ho vymieste ľubovoľným spôsobom, buď pomocou kuchynského robota, alebo ručne. Ja dávam prednosť kuchynskému robotu, ale viem, že sa tu nájdu aj tradicionalisti. V tejto fáze pridajte vaječné prísady. Pokračujte v miesení niekoľko minút a pridajte mäkké maslo. Cesto na škoricové slimáky by malo byť pružné, hladké a malo by sa dobre oddeľovať od ruky. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte ho hodinu na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Pripravte si pracovnú plochu alebo dosku. Poprášte ju múkou, aby sa vám cesto lepšie rozvaľkalo. Chvíľu ho mieste, rozdeľte na polovicu a každú polovicu rozvaľkajte do tvaru štvorca. Cesto potrite mäkkým maslom, potom posypte škoricou a cukrom. Zrolujte a nakrájajte na kúsky. Závitky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich asi 20 minút mierne vykysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia s možnosťou pečenia zhora nadol.

Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich potrite citrónovou polevou.
Foto: shutterstock/alina_danilova

Recept na škoricové slimáky je takmer hotový. Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich musíte potrieť citrónovou polevou. Ako pripravíte polevu? Jednoducho vyšľahajte niekoľko lyžíc práškového cukru so šťavou z jedného citróna.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria

Už žiadne nudné buchty. Urobte z cesta guľôčky a položte na ne vidličku. Výsledok vás prekvapí


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Cuketová krémová polievka. Moja teta mi poradila, čo pridať, aby bola lepšia

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Wiktory). Cuketová polievka je ideálna večera na leto. Je jednoduchá, rýchla na prípravu a naozaj chutná. Niektorých ľudí možno…

Tento koláč má všetky výhody – je jednoduchý, výborne chutí a krásne vyzerá

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Obľúbený koláč z detstva. Má všetky výhody. Krásne vyzerá na stole, výborne chutí a navyše sa veľmi…

Lepší recept na tvarohový koláč môžete hľadať márne. Vychádza takmer maslový

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Mizina). Nadýchaný tvarohový koláč je snom každého domáceho cukrára alebo cukrárky a pravdu povediac, nie je vôbec jednoduché…

Namiesto šalátu ho prihoďte do hrnca. Každá lyžička tejto krémovej zeleninovej polievky je ako kúsok raja

22.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/margouillat photo). V lete, keď nám za oknami búši horúčava, nemáme chuť na ťažké a zložité jedlá. Krémová pórová…

Je to najzdravšie korenie na svete. V Taliansku je v každom jedle, v na Slovensku nie je veľmi populárne

21.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/catalina.m). Talianska kuchyňa je známa po celom svete. Mali by sme ju oceniť nielen pre jej jedinečnú chuť, ale…

Auto Trendy

Európska únia hovorí „dosť“. Nechce dosiahnuť „SUV-izáciu“ Európy. Dôjde k zmenám predpisov?

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Európska rada pre bezpečnosť dopravy sa už dlho snaží obmedziť rozsah dovozu automobilov z USA. Teraz zaslala Európskej komisii ďalší list týkajúci sa tejto otázky.…

Nemecká armáda má dynamiku. Na nové terénne mercedesy minie miliardy

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Nemci pristupujú k vojenským investíciám s nadhľadom. Vozový park nemeckej armády bude čoskoro zásobený niekoľkými tisíckami nových Mercedesov triedy G. Samozrejme, že dodávky boli primerane…

Tento Lexus LBX nemá len desivé meno. Je veľmi desivý. Motor 1.6 a manuál

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Na Slovensku je Lexus LBX rozumný a príjemný hybrid. Vo svojej domovskej krajine však módny crossover ukazuje úplne inú tvár…. Je to tvár s výkonom…

Ako dlho môžete jazdiť s rozbitým čelným sklom? Čo robiť, keď zistíte toto poškodenie

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Niektorí vodiči majú tendenciu tento problém ignorovať, ale zákon na Slovensku nepovoľuje jazdiť s prasknutým čelným sklom. To sa považuje za bezpečnostný prvok vášho vozidla.…

Dacia oznamuje, že analyzuje možnosti pre elektrické autá v súvislosti s novými daňami EÚ

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Dacia hľadá riešenia pre svoj prvý elektromobil, ktorý sa vyrába v Číne, v súvislosti s novými clami zavedenými Európskou úniou. Dacia

Porsche predstavuje najvýkonnejšiu Panameru v histórii. Nový model dosahuje výkon 782 koní

22.7.2024 Redakcia Auto trendy - Porsche predstavilo svoju doteraz najvýkonnejšiu Panameru. Vďaka plug-in hybridnému systému dosahuje výkon 782 koní. Porsche predstavilo svoju dotera

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov