Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto slimáky nemajú konkurenciu. Keď ich robím, rýchlo miznú

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný...

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný tvar. V skutočnosti však nie je vôbec zložité ho správne pripraviť. Odporúčame vám vyskúšať tento recept na škoricové slimáky a svoju zručnosť, pretože ak raz niekto ochutná tieto sladkosti, navždy si ich zamiluje.

škoricové slimáky
Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať. Sú mäkké a nadýchané ako buchty, sú sladké, ale nie príliš sladké, nádherne voňajú (ach, tá škorica!), majú maslo a ako viete, maslo je život a sú zakončené osviežujúcou citrónovou polevou, ktorá dokonale rozbíja sladkosť koláča a náplne. Jednoducho žiť, nie umierať!

Preto musíte mať recept na škoricovníky v záložkách prehliadača alebo v papierových zošitoch či knihách receptov. Niektorí ľudia majú voči nim určité obavy kvôli nezvyčajnému, pokrútenému tvaru buchiet. Pravdou však je, že nie je vôbec ťažké takéto slimáky pripraviť. Stačí, ak cesto rozvaľkáte a potom ho nakrájate na kúsky. O zvyšok sa postará droždie a rúra. Všetko je podrobne opísané v nasledujúcom recepte.

Recept na škoricové slimáky je poklad. Vždy, keď ich robím, rýchlo miznú

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml vlažného mlieka,
  • 50 g čerstvého droždia,
  • 50 g cukru,
  • 65 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • 2 vajcia, z toho jedno na potretie škoricových buchiet,
  • štipka soli.

Ingrediencie na škoricovú náplň:

  • 4 PL škorice,
  • 80 g cukru,
  • 75 g masla.
Škorica im dodáva nezameniteľnú vôňu.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Z týchto pomerov vychádza približne 24 slimákov, samozrejme, záleží na tom, na koľko kusov nakrájate roládu z cesta.

Spôsob prípravy:

V miske rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a 50 ml vlažného mlieka. Je dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš teplé, pretože by mohlo zničiť kvasnice, ani príliš studené, pretože kvasnice nevykysnú. Zmiešajte ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny pôsobiť, aby droždie vzišlo.

Medzitým nasypte múku do samostatnej misy. Primiešajte soľ a cukor, pridajte zvyšné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto zmiešajte a potom ho vymieste ľubovoľným spôsobom, buď pomocou kuchynského robota, alebo ručne. Ja dávam prednosť kuchynskému robotu, ale viem, že sa tu nájdu aj tradicionalisti. V tejto fáze pridajte vaječné prísady. Pokračujte v miesení niekoľko minút a pridajte mäkké maslo. Cesto na škoricové slimáky by malo byť pružné, hladké a malo by sa dobre oddeľovať od ruky. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte ho hodinu na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Pripravte si pracovnú plochu alebo dosku. Poprášte ju múkou, aby sa vám cesto lepšie rozvaľkalo. Chvíľu ho mieste, rozdeľte na polovicu a každú polovicu rozvaľkajte do tvaru štvorca. Cesto potrite mäkkým maslom, potom posypte škoricou a cukrom. Zrolujte a nakrájajte na kúsky. Závitky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich asi 20 minút mierne vykysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia s možnosťou pečenia zhora nadol.

Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich potrite citrónovou polevou.
Foto: shutterstock/alina_danilova

Recept na škoricové slimáky je takmer hotový. Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich musíte potrieť citrónovou polevou. Ako pripravíte polevu? Jednoducho vyšľahajte niekoľko lyžíc práškového cukru so šťavou z jedného citróna.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria

Už žiadne nudné buchty. Urobte z cesta guľôčky a položte na ne vidličku. Výsledok vás prekvapí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Pridajte si pol čajovej lyžičky do rannej kávy. Váš metabolizmus sa zrýchli

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Elina Yevgrashkina). Káva je nápoj, bez ktorého si mnohí ľudia nevedia predstaviť ráno. Dodáva nám energiu, zlepšuje koncentráciu a…

Auto Trendy

Mazda CX-5: Prichádza nová generácia obľúbeného SUV

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mazda CX-5 je už od svojho uvedenia na trh jedným z najdôležitejších modelov značky Mazda. Od roku 2013, kedy debutovala prvá generácia, si tento model…

Renault Duster šokuje cenami: V Austrálii je lacnejší ako Dacia u nás

3.07.2025 Redakcia Auto trendy - Francúzska automobilka Renault prekvapila automobilový svet uvedením modelu Duster na austrálsky trh s cenami, ktoré sú výrazne atraktívnejšie ako tie, za ktoré sa predáva Dacia…

Efekt zebry: Ako slnko a tieň ovplyvňujú vašu jazdu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Počas celého roka sa vodiči stretávajú s rôznymi prírodnými javmi, ktoré môžu sťažiť jazdu. Jedným z menej známych, ale nebezpečných javov je tzv. efekt zebry,…

Dacia Duster: Cenovo dostupné SUV, ktoré si získalo srdcia zákazníkov

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Dacia Duster je jedným z najobľúbenejších SUV na trhu. Jej popularita neustále rastie, pretože ponúka kombináciu nízkej ceny, priestrannosti, praktickosti a atraktívneho dizajnu. Navyše, zákazníci…

Peralta S: Futuristické Maserati inšpirované vesmírnou loďou

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Peralta S, jedinečný automobil s dizajnom pripomínajúcim UFO, je poctou legendárnemu Maserati Boomerang z roku 1972. Tento futuristický model, navrhnutý Fabriziom Giugiarom, synom slávneho dizajnéra…

Unikátne objavy v Amazonskom pralese: Sedem gigantických urn odhalilo tajomstvá minulosti

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - V brazílskej časti Amazonského pralesa došlo k výnimočnému objavu. Sedem obrovských urn, ukrytých pod povrchom zeme, odhalilo fascinujúce detaily o pohrebných rituáloch predkolumbovských kultúr. Archeológovia…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov