Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto slimáky nemajú konkurenciu. Keď ich robím, rýchlo miznú

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný...

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný tvar. V skutočnosti však nie je vôbec zložité ho správne pripraviť. Odporúčame vám vyskúšať tento recept na škoricové slimáky a svoju zručnosť, pretože ak raz niekto ochutná tieto sladkosti, navždy si ich zamiluje.

škoricové slimáky
Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať. Sú mäkké a nadýchané ako buchty, sú sladké, ale nie príliš sladké, nádherne voňajú (ach, tá škorica!), majú maslo a ako viete, maslo je život a sú zakončené osviežujúcou citrónovou polevou, ktorá dokonale rozbíja sladkosť koláča a náplne. Jednoducho žiť, nie umierať!

Preto musíte mať recept na škoricovníky v záložkách prehliadača alebo v papierových zošitoch či knihách receptov. Niektorí ľudia majú voči nim určité obavy kvôli nezvyčajnému, pokrútenému tvaru buchiet. Pravdou však je, že nie je vôbec ťažké takéto slimáky pripraviť. Stačí, ak cesto rozvaľkáte a potom ho nakrájate na kúsky. O zvyšok sa postará droždie a rúra. Všetko je podrobne opísané v nasledujúcom recepte.

Recept na škoricové slimáky je poklad. Vždy, keď ich robím, rýchlo miznú

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml vlažného mlieka,
  • 50 g čerstvého droždia,
  • 50 g cukru,
  • 65 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • 2 vajcia, z toho jedno na potretie škoricových buchiet,
  • štipka soli.

Ingrediencie na škoricovú náplň:

  • 4 PL škorice,
  • 80 g cukru,
  • 75 g masla.
Škorica im dodáva nezameniteľnú vôňu.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Z týchto pomerov vychádza približne 24 slimákov, samozrejme, záleží na tom, na koľko kusov nakrájate roládu z cesta.

Spôsob prípravy:

V miske rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a 50 ml vlažného mlieka. Je dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš teplé, pretože by mohlo zničiť kvasnice, ani príliš studené, pretože kvasnice nevykysnú. Zmiešajte ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny pôsobiť, aby droždie vzišlo.

Medzitým nasypte múku do samostatnej misy. Primiešajte soľ a cukor, pridajte zvyšné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto zmiešajte a potom ho vymieste ľubovoľným spôsobom, buď pomocou kuchynského robota, alebo ručne. Ja dávam prednosť kuchynskému robotu, ale viem, že sa tu nájdu aj tradicionalisti. V tejto fáze pridajte vaječné prísady. Pokračujte v miesení niekoľko minút a pridajte mäkké maslo. Cesto na škoricové slimáky by malo byť pružné, hladké a malo by sa dobre oddeľovať od ruky. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte ho hodinu na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Pripravte si pracovnú plochu alebo dosku. Poprášte ju múkou, aby sa vám cesto lepšie rozvaľkalo. Chvíľu ho mieste, rozdeľte na polovicu a každú polovicu rozvaľkajte do tvaru štvorca. Cesto potrite mäkkým maslom, potom posypte škoricou a cukrom. Zrolujte a nakrájajte na kúsky. Závitky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich asi 20 minút mierne vykysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia s možnosťou pečenia zhora nadol.

Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich potrite citrónovou polevou.
Foto: shutterstock/alina_danilova

Recept na škoricové slimáky je takmer hotový. Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich musíte potrieť citrónovou polevou. Ako pripravíte polevu? Jednoducho vyšľahajte niekoľko lyžíc práškového cukru so šťavou z jedného citróna.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria

Už žiadne nudné buchty. Urobte z cesta guľôčky a položte na ne vidličku. Výsledok vás prekvapí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Keď sa hostia objavia pri dverách, skombinujte jogurt s kávou. Budú nadšení

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate). Asi každý z nás sa už aspoň raz v živote ocitol v situácii, že vo dverách stáli neohlásení…

Celozrnný alebo špaldový chlieb? Ktorý je pre naše telo najlepší?

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Smileus). Celozrnný alebo špaldový chlieb - to je dilema, pred ktorou stoja ľudia, ktorí dbajú o svoje zdravie. Výber…

Slovákov to vracia do čias socializmu. Teraz si získava svet ako eggspresso

14.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa shutterstock/Below the Sky). Podľa štatistického úradu Slovenskej republiky spotrebuje priemerne Slovák 3,3 kilogramu kávy. Medzi milovníkmi tohto čierneho…

Sezóna tejto zeleniny je v plnom prúde. Pripravte si z nej lahodnú krémovú polievku

14.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nada54). Teraz je čas čo najlepšie využiť dar prírody - špargľu. Na jej základe pripravíme krémovú polievku, ktorá je…

Pridajte ho do mladej kapusty a uľavíte svojim črevám. Plynatosť sa neobjaví

13.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Timolina). Milovníci mladej kapusty sa na ňu určite tešili. Keď však prišla, vyskytol sa aj problém. Niekedy totiž môže…

Auto Trendy

Cenový šok: Tieto 3 nové SUV kúpite za menej ako 20 000 eur

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - SUV dobývajú slovenské cesty a nemusia pritom vyprázdniť vašu peňaženku. Objavili sme tri cenovo najdostupnejšie modely, ktoré budú príjemným prekvapením aj pre šetrných motoristov.

Zips na ceste nie je móda, ale povinnosť: Čo musíte vedieť, aby ste sa vyhli pokute

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nevieme, kedy treba niekoho pustiť pred seba a kedy máme prednosť? Pravidlá jazdy na zips nie sú zložité, no stále ich mnohí vodiči ignorujú. Prinášame…

Fiat 500 Hybrid: Prvé už schádzajú z montážnej linky!

14.5.2025 Redakcia Auto trendy . Talianska ikona dostáva nový život v hybridnom prevedení, ktoré doplní elektrickú verziu. Výroba sa naplno rozbehne ešte tento rok.

Bezpečnostná organizácia Euro NCAP chystá zemetrasenie v automobilovom svete

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Už vás nebaví hľadať stierače či klimatizáciu v nekonečnom menu na dotykovej obrazovke, zatiaľ čo auto pred vami brzdí? Nie ste sami! Známa bezpečnostná organizácia…

Prvý elektrický Volkswagen GTI už budúci rok? Fanúšikov čaká prekvapenie

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ikonická značka GTI sa presúva do elektrickej éry, no tradičný Golf to nebude. Volkswagen chystá prekvapenie, ktoré môže nadšencov rýchlych áut zaskočiť.

Objavte skrytý klenot: Jedinečná priechodná jaskyňa, o ktorej takmer nikto nevie

14.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že kráčate hlboko v lone rakúskej prírody, obklopení majestátnymi horami a nekonečnými lúkami. Len 250km od Bratislavy, narazíte na vstup do tajomnej jaskyne,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov