24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva).
Jedlo by malo byť predovšetkým chutné a zdravé. Ak je aj lacné, tým lepšie. Chcete, aby váš obed bol práve taký? Pripravte si fašírky, na ktoré vám postačia dve zeleniny. Ich príprava je triviálna.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/zeleninove-rezne_placky_fasirky.jpg)
Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva
Nudia vás klasické mäsové rezne? Zeleninové rezne budú ich zdravou alternatívou. Sú skvelé na večeru, najmä ak máte deti, ktoré nie sú nadšené z rastlinných produktov. V tomto pokrme zamaskujete a prepašujete zeleninu v podobe, ktorá je pre najmenších zaujímavá. Pozrite si, ako ich pripraviť. Je to smiešne jednoduché a rýchle.
Ingrediencie na zeleninové rezne
Na zeleninové rezne potrebujete len dve druhy zeleniny, napríklad zemiaky a brokolicu. Môžete tu použiť predvarené zemiaky, ktoré vám zostali z predchádzajúcej večere. Na druhej strane, rovnako dobré budú aj čerstvo uvarené.
Všetko, čo budete potrebovať, sú:
- 5 veľkých zemiakov
- 1 brokolicu
- 1 vajce
- strúhaný žltý syr
- strúhanka
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/pexels-cats-coming-1359326-1024x738.jpg)
Foto: pexels.com/Cats Coming
Postup:
- Zemiaky a brokolicu uvarte v osolenej vode. Ak ste zemiaky už uvarili, dajte variť len zeleninu.
- Uvarenú mäkkú zeleninu roztlačte vidličkou. Keď vychladne, rozklepnite do nej vajce a pridajte nastrúhaný syr. Dochuťte soľou a korením. Zmiešajte.
- Zmes by mala byť pomerne hustá. Vytvarujte z nej niekoľko malých placiek. Každú z nich dôkladne obalte v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej. Keď je dostatočne horúci, začnite smažiť zeleninové rezne z oboch strán. Keď zhnednú, vyberte ich na papierovú utierku, aby ste z nich stiahli prebytočný tuk.
- Zeleninové rezne podávajte horúce s obľúbeným šalátom. Môžete k nim pridať aj omáčku.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
S mamou sme sa pohádali o fašírky. Koľko vajec pridať do mletého mäsa? Pomery sú jasné
Neviete, ako dlho smažiť mleté bravčové fašírky? Tento detail vám pomôže