Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik). Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní....

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).

Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní. Poteší chuťou kombinácie omáčky a príloh. Tajomstvo úspešného guláša však spočíva v kvalitnom mäse. Osobitnú pozornosť treba venovať tomu, aby nebolo tvrdé a gumové. Našťastie existujú domáce spôsoby, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy mäkké a šťavnaté. Odporúčame jeden z nich.

Na to, aby bolo mäso v guláši vždy mäkké a šťavnaté, stačí jeden trik. Čo by ste mali urobiť?
Foto: freepik/freepik

Správne pripravené mäso je kľúčom k tomu, aby bol guláš chutný pre každého. Malo by byť mäkké a zároveň šťavnaté. Najhoršie, čo sa môže stať, je chutná omáčka so suchým, tvrdým alebo gumovým mäsom. Kúsky, ktoré sa donekonečna prežúvajú, pravdepodobne nebudú nikomu chutiť. Dá sa s tým niečo robiť? Našťastie áno, a to doslova za pár minút.

Na toto treba myslieť pri príprave guláša

Ak chcete pripraviť guláš, ktorý bude skutočnou pastvou pre chuťové bunky, mali by ste mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré rozhodnú o tom, či bude jedlo chutné. Práve správne kroky rozhodnú o tom, či si na tomto obľúbenom jedle z jedného hrnca pochutnajú všetci členovia domácnosti. Čo sa oplatí mať na pamäti?

  • Základom je výber kvalitného mäsa, bez ktorého nie je šanca na chutný pokrm a nepomôže ani šialená omáčka. Najdôležitejšie je vybrať kvalitné mäso. Či už by malo ísť o dusenú hydinu, bravčové mäso alebo niečo iné, mäso musí byť čerstvé a bez prepečenia.
  • Správne krájanie mäsa, pretože čerstvý a kvalitný výrobok nestačí. Treba dbať aj na správnu prípravu mäsa. Ovplyvní to chuť, ako aj šťavnatosť pokrmu. Je dobré to urobiť pozdĺž a nakrájať na pomerne veľké kocky. Vďaka tomu bude guláš mimoriadne jemný, zamatový a zároveň mäkký.
  • Správny výber prísad. Je samozrejmé, že mäso je základom guláša, ale oplatí sa dbať aj na kvalitu ostatných prísad. Odporúča sa používať aromatické korenie, ktoré zvýrazní chuť pokrmu. Cesnak, cibuľa a vhodné bylinky sa výborne hodia k chuti mäsa. Okrem toho sa pridá nakrájaná zelenina, omáčka a chutné jedlo z jedného hrnca je hotové.
Základom je výber kvalitného mäso, správne nakrájanie a správny výber prísad.
Foto: pixabay/FlorinBirjoveanu

POZRI TIEŽ: Táto bezmäsitá večera vás ohromí. Tofu kotlety v chrumkavom obale prevyšujú tradičné bravčové kotlety

Čo môžete urobiť, aby bol guláš vždy mäkký a chutný?

Dávajte si pozor na každú fázu prípravy guláša, aby bol chutný a šťavnatý. Preto sa oplatí poznať jednoduchý spôsob, ako to zabezpečiť. Navyše sa hodí na všetky druhy mäsa. Stačí jednoduchý úkon, vďaka ktorému bude mäso, ktoré pripravujete na guláš, mäkké a bez námahy. To zaručí guláš, ktorý sa bude rozplývať v ústach.

To všetko vďaka jablčnému octu. Tento nenápadný produkt pôsobí na mäso bleskovo a dodáva mu jemnosť a šťavnatosť. Kyselina obsiahnutá v octe zabraňuje vytekaniu šťavy z kúskov mäsa. Výsledkom je, že sa mäso uvarí vo vnútri, čím sa stane rýchlejšie krehkým, šťavnatejším a chutnejším.

Jablčný ocot pôsobí na mäso bleskovo a dodá mu jemnosť a šťavnatosť.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Do už mierne opečeného mäsa pridajte 2-3 polievkové lyžice. Znížte teplotu a všetko na panvici premiešajte. Prikryté dusíte, kým sa nevytratí špecifická vôňa octu. Až potom môžete pridať zvyšné produkty a celý pokrm dokončiť. Tento jednoduchý postup zabezpečí, že mäso bude dokonale mäkké a vy to pocítite už pri prvom súste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako správne krájať mäso? Bežná chyba vám zničí každý guláš a dusené mäso

Za takúto polievku by ste mohli predať svoju dušu. Ako pripraviť najlepší guláš? Mäso je kľúčové, prezradíme, aké si vybrať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nedá vám v noci myšlienka na sladkosti spať? Nápoj, ktorý zastaví vašu chuť do jedla

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pegasene). Aj keď zjedenie jednej sušienky, keď vás prepadne chuť na sladké, vás okamžite nepripraví o štíhlu postavu, zvyk…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Zázračný sirup na vlasy aj zdravie: Má však jednu chybu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Esin Deniz). Melasa, prírodný sladidlový zázrak, ktorý nielenže osladí váš čaj, ale môže pomôcť aj s rastom vlasov či…

Sú to jedny z najzdravších orechov, ale musíte byť striedmi. Uplatňujte „pistáciové pravidlo“

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yevhen Prozhyrko). Pistáciové dezerty si v posledných rokoch získali veľkú popularitu. Pistáciový krém sa používa do rôznych pochúťok, ale…

Auto Trendy

Noc v oblakoch: Najvyššie položená hotelová izba na Slovensku vás dostane do kolien

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sa ráno zobudíte vo výške 2634 metrov nad morom, otvoríte oči a prvé, čo uvidíte, sú majestátne štíty Tatier zaliate zlatým svetlom…

Jednoduchšie, rýchlejšie, ekologickejšie – budúcnosť leteckej dopravy!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si svet, kde vás pri letiskovej kontrole nesprevádza stres z hľadania palubného lístka či pasu. Technologická revolúcia v cestovaní klope na dvere a s…

Budúca generácia BMW i3 bude dostupná aj vo verzii Touring, čím poteší rodinných vodičov.

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Fanúšikovia rodinných modelov od BMW majú dôvod na radosť! Nemecký automobilový gigant potvrdil, že jeho nové elektrické vozidlo i3 sa predstaví aj vo verzii Touring.…

Novinka na štyroch kolesách: Stellantis štartuje novú éru batérií

1.5.2025 Redakcia Auto trendy . Automobily s prelomovou technológiou už na obzore! Prvá flotila vozidiel vybavených revolučnými batériami so stabilným elektrolytom vyrazí na cesty už v roku 2026. Čaká nás…

Zastavenie v núdzovom pruhu: Kedy je to povolené, aké sú riziká a pokuty, ktoré môžu dosiahnuť stovky eur!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Núdzový pruh na diaľnici môže pre mnohých vodičov pôsobiť ako neškodná odstavná zóna, no v skutočnosti má veľmi konkrétny účel. Ak sa rozhodnete zastaviť v…

Skrytá hrozba pre váš motor

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Starostlivosť o auto nie je len o výmene oleja a filtrov. Jednou z najprehliadanejších, no zároveň kľúčových súčastí je chladiaca kvapalina. Ak ju však pravidelne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov