17.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Palacinky sú skvelé raňajky alebo aj výživný obed. Môžu sa podávať na rôzne spôsoby, ale najobľúbenejšie sú džemové a čokoládové plnky. V tomto recepte sa od tohto pravidla odkláňame a ukážeme vám, ako ich pripraviť inak. Táto plnka je skutočným objavom.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_752526217.jpg)
Foto: shutterstock/Brent Hofacker
Kto nemá rad palacinky, ruku hore. Určite takých nie je veľa, pretože je to jedlo, ktoré si nemožno neobľúbiť. Chrumkavé palacinky sa podávajú s mnohými rôznymi náplňami, hoci my zvyčajne zostávame pri jednej verzii. Máme ju zaužívanú, a tak nám ani nenapadne robiť ju inak. Preto sa palacinky podávajú s domácim džemom, tvarohom alebo poliate čokoládou. Palacinky na slano sú rovnako chutné, ale musíte vedieť, čo do nich dať.
Palacinky s pórom a šampiňónmi sú našou voľbou na raňajky aj obed. Sú sýte a plné chuti. Plnka je pripravená nielen zo zeleniny, ale aj z tvarohu a žltého syra. Túto kombináciu môžete doplniť aj omáčkou. Takéto palacinky sa môžu piecť aj v rúre.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_1315037453.jpg)
Foto: shutterstock/Anna Shepulova
Recept na palacinky s pórom a šampiňónmi
Ingrediencie na palacinky:
- 250 g pšeničnej múky
- 250 ml mlieka
- 250 ml vody
- 2 vajcia
- štipka soli
- 2 lyžice oleja
- vyčistené maslo
Ingrediencie na plnku:
- 250 g šampiňónov
- 350 g póru
- 200 g žltého syra
- 3 PL tvarohu
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Múku preosejeme do misy, pridáme vajcia, mlieko, soľ a vodu. Miešajte, kým nie je hladké a bez hrudiek. Prilejeme olej a opäť premiešame.
- Na panvici rozpustite malé množstvo masla. Do horúceho tuku nalejte palacinkové cesto. Smažte z oboch strán dozlatista. Opakujte, kým sa cesto nespotrebuje.
- Teraz je čas pripraviť plnku. Očistite huby a nakrájajte ich na plátky, pór nakrájajte nadrobno. Zeleninu vložte do panvice s horúcim tukom a niekoľko minút smažte. Nakoniec ju preložíme do misky.
- K zelenine pridajte nastrúhaný syr, pridajte tvaroh a všetko posypte soľou a korením. Všetko dobre premiešajte a spojte.
- Touto plnkou potrite palacinky. Zrolujte ich, položte na suchú panvicu a jemne zohrejte. Môžete ich podávať s domácou hubovou omáčkou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Slané palacinky, ktoré očaria každého gurmána. Pridanie tohto syra dokonale zvýrazní ich chuť