12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ P Pixel-Shot).
Ako pripraviť dobré plnené kapustové závitky? Túto otázku si kladie mnoho začínajúcich kuchárov. Klasické plnené kapustové závitky sú mäso a ryža zabalené v kapustových listoch, ale táto vegetariánska verzia určite poteší každého.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_2100995569.jpg)
Foto: shutterstock/ P Pixel-Shot
Kapustové závitky sú jedlom, ktoré milujú dospelí aj deti. Ak vás nudí klasická verzia a premýšľate, ako pripraviť dobré kapustové závitky bez mäsa, musíte vyskúšať tento recept. Je to skvelá náhrada mäsovej a ryžovej plnky. Bude sa páčiť aj zaťatým jedákom mäsa.
Ako pripraviť chutné kapustové závitky? Táto vegetariánska verzia poteší každého
Vegetariánska verzia kapustových závitkov je rovnako chutná a jednoduchá na prípravu. Na prípravu plnky z pohánky potrebujete:
- 100 g pohánky
- sušené huby (asi dve hrste)
- cibuľu
- petržlenovú vňať
- trochu masla
- soľ a korenie
Omáčku na kapustové závitky pripravíte z vody z húb, pol šálky 30 % smotany, pol šálky vody, polievkovej lyžice múky a soli a korenia.
Ako pripraviť chutné kapustové závitky?
Namočené sušené huby a cibuľu nakrájajte. Osmažte ich na masle a ochuťte soľou a korením, pridajte petržlenovú vňať a potom vopred uvarenú pohánku. Opäť ochutíme, aby plnka získala výraznú chuť, a prejdeme k príprave omáčky. Vodu z húb prevaríme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame 30 % smotanu, vodu a múku a keď sa ingrediencie spoja, nalejeme ich do hrnca. Miešajte, kým nezískate konzistenciu omáčky.
Ako spariť listy na kapustové závitky? Vyskúšajte tento trik a za 10 minút budú mäkké
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2024/01/shutterstock_2075778727.jpg)
Foto: shutterstock/New Africa
Ak nemáte chuť a čas na dlhú prípravu listov na kapustové závitky, na pomoc vám príde mikrovlnná rúra. Znie to originálne, ale práve s pomocou tohto spotrebiča ušetríte čas a listy sparíte za 10 minút. Oddeľte listy, vložte ich do nádoby a vložte do mikrovlnnej rúry na najvyššiu teplotu. Keď ich vyberiete, mali by byť mäkké a pripravené na balenie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Majstrovské špagety so sicílskym nádychom. Táto pasta chutí lepšie ako od talianskej babičky
Pridajte do paradajkovej polievky. Ešte nikdy nechutila tak dobre