Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Fenomenálne rezne, ktoré prekonávajú mleté mäso. Každý chce zakaždým dvojitú porciu

8.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva). Pri príprave obedu sa naša pozornosť zvyčajne sústredí na najklasickejšie recepty. Siahneme teda po recepte na mleté mäso alebo bravčové rezne. Tentoraz...

8.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva).

Pri príprave obedu sa naša pozornosť zvyčajne sústredí na najklasickejšie recepty. Siahneme teda po recepte na mleté mäso alebo bravčové rezne. Tentoraz sa oplatí urobiť to inak. Tieto rezne potešia svojou chuťou, a pritom v nich nie je ani gram mäsa. Každý si bude chcieť dať extra porciu.

Fenomenálne rezne, v ktorých nie je ani gram mäsa
Foto: shutterstock/Maria Tebriaeva

Keď hovoríme o rezňoch, možno sa nám pred očami vynorí obraz šťavnatého mäsa. Tentoraz ho však bude musieť nahradiť niečo iné. V tomto návrhu nie je ani gram hydiny alebo bravčového mäsa. Tieto rezne sú vyrobené zo 100 % zo zeleniny. Nájdeme v nich mrkvu, petržlen, hrášok a papriku. Chuť je obohatená o zeleninu, ktorá zároveň dodáva pokrmu lepší vzhľad. Takáto ponuka sa hodí k ryži alebo zemiakovému pyré. Dobrou voľbou bude aj zelenina na pare umiestnená vedľa. Toto jedlo sa bude páčiť nielen vegetariánom, ale aj tým, ktorí v piatok obmedzujú mäso.

Recept na zeleninové rezne

Ingrediencie:

  • 2 mrkvy,
  • koreň petržlenu,
  • konzerva zeleného hrášku,
  • červená paprika,
  • zväzok petržlenovej vňate,
  • 2 PL múky,
  • vajce,
  • soľ,
  • korenie,
  • strúhanka,
  • olej na vyprážanie.

Spôsob prípravy:

  1. Mrkvu a koreň petržlenu ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Zeleninu preložíme do väčšej misy a pridáme hrášok zbavený tekutiny z namáčania.
  2. Papriky opláchnite, odstráňte jadierka a nakrájajte na malé kocky. Pridajte ich do zmesi spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Do pripravenej zeleniny pridajte soľ, korenie, vajce a preosiatu múku. Premiešajte, aby sa spojila. Ak je zmes príliš riedka, pridajte múku alebo strúhanku.
  4. Zo zmesi vytvarujte rezne do tvaru fašírok. Každý kúsok obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Rezne by mali byť opečené z oboch strán.
  5. Hotové podávajte s obľúbenou prílohou. Najlepšie chutia s ryžou a dusenou zeleninou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička

Ak použijete túto zeleninu, placky budú chutnejšie ako zemiakové. Najlepšie chutia s domácou omáčkou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Ako upiecť zemiaky, aby boli zvonka dokonale chrumkavé a zvnútra jemné?

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arthur Linnik). Pečené zemiaky sú nielen klasickou prílohou k večeri, ale aj samostatným občerstvením, ktorému sa ťažko odoláva. Kľúčom…

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte pár kvapiek, zhustne a bude nadýchaná ako obláčik

11.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/OlgaBombologna). Smotana je často kľúčovou zložkou mnohých dezertov. Problém nastáva, keď po nedeľnom obede všetci čakajú na sladké dobroty…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Probiotická bomba z hôr: Turisti ju milujú, vedci chvália

9.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/noxphotos.com). Na prvý pohľad môže pôsobiť mastne a ťažko, no v skutočnosti ide o jednu z najcennejších potravín,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov