1.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/alex_gor).
Zdá sa, že výroba čokoládovej polevy nie je zložitá. Často sa však stáva, že aj keď ste urobili všetko podľa receptu, poleva je riedka a steká z koláča. Našťastie existuje spôsob, ako to obísť.
Poleva na tortu nielen obohatí jej chuť, ale dodá aj krásny vzhľad. Existuje množstvo receptov a spôsobov, ako pripraviť dokonalú polevu, ale ukázalo sa, že stačí urobiť len jednu vec a vyjde perfektne a z torty nesteká. Tu je osvedčený cukrársky tip.
Čo robiť, keď je čokoládová poleva príliš riedka? Kľúčom k úspechu je temperovať čokoládu
Často sa stáva, že napriek tomu, že sa držíte receptu, poleva sa nevydarí. Niekedy je príliš hustá, matná alebo príliš riedka. Čo s tým? Ukázalo sa, že stačí venovať pár minút a vyjde vám krásne lesklá a dokonale obalí koláč. Kľúčom k takejto poleve je temperovanie čokolády. Väčšinou používame vopred pripravené tabuľky, ktoré boli temperované pri teplote do 32 stupňov Celzia, takže pri príprave polevy je potrebné postup zopakovať.
Ako pripraviť polevu z rozpustenej čokolády? Urobte jednu vec a bude to perfektné
Temperovanie je proces tavenia, chladenia a zahrievania čokolády. Tým sa zabezpečí, že čokoláda bude pekne lesklá a že sa vám rýchlo neroztopí a nerozpustí v ústach. Na prípravu polevy rozpustíme rozdrvenú čokoládu v hrnci s trochou mlieka. Zahrejeme ju na 46-49 stupňov a potom ju schladíme. Potom ju opäť zahrejeme. Tento postup zabezpečí, že sa kakaové maslo usadí a poleva nie je príliš tekutá, takže pri prelievaní koláča rýchlo stuhne. Ak chcete skontrolovať, či poleva nesteká, môžete urobiť rýchly test. Stačí vziať kúsok a rozotrieť ho na papier na pečenie. Takto môžete skontrolovať, ako rýchlo stuhne.
Redakcia Vášeň v tebe ().
Súvisiace články:
Za tento silvestrovský pokrm vás budú nosiť na rukách. Kľúčom je prísada, ktorá pomáha pri kocovine
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.