Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Rýchly cheesecake s jogurtom

12.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicharee C). Jednoduchý recept na lahodný cheesecake s jogurtom a mrveničkou. Na jeho prípravu je najlepšie zvoliť hotový, už pomletý tvaroh. Výsledkom bude mimoriadne...

12.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicharee C).

Jednoduchý recept na lahodný cheesecake s jogurtom a mrveničkou. Na jeho prípravu je najlepšie zvoliť hotový, už pomletý tvaroh. Výsledkom bude mimoriadne jemný a krémový cheesecake. Pomocou kuchynského robota sa dá zmes pripraviť len za 10 minút.

Foto: shutterstock/Nicharee C

Ingrediencie

Korpus:

  • 240 g krupicovej múky
  • 125 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 2 polievkové lyžice 18% smotany
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Tvarohová zmes:

  • 800 g tvarohu
  • 800 g gréckeho jogurtu
  • 180 g cukru
  • 80 g pudingu
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkovej pasty

Príprava

  1. Na dosku preosejeme múku spolu s maslom a práškom do pečiva. Potom pridáme cukor, žĺtok a smotanu. Vymiesime cesto a rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Každú z nich zabalíme do papiera na pečenie a vložíme na hodinu do chladničky.
  2. Polovicu vychladnutého cesta vyvaľkajte a vyložte ním dno tortovej formy. Popichajte vidličkou a pečte v rúre dozlatista. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Pripravte si tvarohovú zmes. Tvaroh zmiešame s jogurtom a vymiešame pri nízkych otáčkach. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a cukor. Keď sa spojí, pridajte puding a pokračujte v miešaní ďalšie 2 minúty.
  4. Hotovú tvarohovú zmes nalejte na upečený spodok a zarovnajte vrch.
  5. Druhú polovicu cesta vyberieme z chladničky a nastrúhame ju na vrch cheesecaku pomocou strúhadla s veľkými okami.
  6. Cheesecake pečieme jednu hodinu pri teplote 180 stupňov Celzia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nepridávajte ani gram cukru. Koláč, ktorý láka už svojou vôňou

Jednoduchý recept na newyorský cheesecake s príchuťou citróna. Je hustý, zamatový a neskutočne chutný


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Keď to robím takto, moja svokra z toho vždy šaleje. Je jemná a šťavnatá

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Angelika Heine). Príprava mäsa môže byť celkom zábavná a zaujímavá činnosť. Stačí dodržať pár pravidiel a bude to najchutnejšie…

Tento koláč prekoná všetky koláče z cukrárne. Je jemný ako obláčik a vždy sa vydarí

18.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Víkend bez dezertu pre mnohých neexistuje. Sladké pečivo rýchlo zmizne aj bez špeciálnych príležitostí, ale keď majú prísť…

Robím ich vždy, keď mám zlú náladu. Tieto lievance sú najjemnejšie a hotové za pätnásť minút

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Peredniankina). Tvarohové lievance sú jemné, ľahké a úplne lahodné. Nič mi nezlepší náladu a nenaladí pozitívne ako tieto lievance…

Robila ich stará mama, keď som u nej nocovala. Nepoznám lepšie lievance

18.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (FFoto: Pixabay/Zozz_). Lievance s jablkami – recept, ktorý nám chýba a milujeme. Dodnes si pamätám na babkine lievance, keď som…

Špargľu nemusíte variť ani piecť. Najlepšia je z pohára – na večeru a šaláty

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Aphiwat chuangchoem). Ako pripravujete špargľu? Existuje dosť nápadov, ale my ju stále najčastejšie varíme alebo obaľujeme v slanine a…

Auto Trendy

Tesla má veľký problém. Pozastavenie dodávok populárneho modelu

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla Cybertruck, jedno z najočakávanejších áut posledných rokov, čelí vážnym problémom. Niekoľko mesiacov po začatí dodávok sa ukazuje, že mnohé problémy sa nepodarilo včas odstrániť.…

Spoločnosť BYD dostala od čínskych vládnych orgánov dotácie. Najmenej 3,4 miliardy EUR

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Európska únia prešetruje čínske dotácie na elektromobily. Podľa správy nemeckého Inštitútu pre svetové hospodárstvo mohol najmä jeden konglomerát využívať veľké štátne dotácie.

Motorový olej na dlažobnej kocke pred domom. Ako sa zbavíte škvŕn?

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Dlažobné kocky sa bežne používajú na príjazdových cestách. Niet divu, že vyzerá esteticky a je odolná voči opotrebovaniu. Čo však robiť, ak na nej nájdete…

Škoda Superb 2024 s Travel Assist: asistent pre (autonómne) cestovanie. Testovacia jazda

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Nová Škoda Superb dostala prepracovaný systém Travel Assist, ktorý je zodpovedný za poloautonómnu jazdu na diaľniciach a v mestských zápchach. Toto riešenie kombinuje adaptívny a…

Spotreba paliva vozidla Nissan Qashqai e-Power. Aktualizácia s úspornými pneumatikami

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Oveľa nižšie "spaľovanie" s lepšími pneumatikami. Nissan Qashqai e-Power - test druhého exemplára tohto vozidla ukázal, že spotreba paliva tohto hybridného pohonu je jednoznačne lepšia…

Je to skvelá technológia, ale zdá sa, že si na ňu budeme musieť ešte dlho počkať. Prečo?

18.4.2024 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita napreduje z roka na rok a to, čo sa donedávna zdalo nemožné, dnes existuje. Bezdrôtové nabíjacie systémy pre elektromobily sú len začínajúcou technológiou a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov