12.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Raňajky sú veľmi dôležitým jedlom, ktoré mnohí ľudia zabúdajú. Keď však spoznajú tento recept, určite sa to zmení. Toto jedlo sa naozaj oplatí pripraviť, a to preto, že jeho chuť pripomína obľúbený koláč. Poteší nielen svojou chuťou, ale aj tým, že je veľmi výživné.
![](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2023/12/shutterstock_190676684.jpg)
To, že raňajky nás dokážu pozitívne naladiť na zvyšok dňa, vie asi každý. Musí to však byť správne jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj sýte. Preto zvyčajne siahame po vajíčkach, z ktorých si pripravíme miešané vajíčka alebo omeletu. Iní si pripravujú toasty alebo klasické sendviče. My sme sa však rozhodli pre niečo iné. Svojimi ingredienciami a chuťou pripomína to veľmi známe pečivo, ktorým je jablkový koláč. Napriek takejto podobnosti sa však v niekoľkých detailoch líši. V prvom rade ide o ovsené vločky, takže v zložení má vločky, ktoré len dodávajú chuť a robia raňajky sýtejšími. Ak chcete pridať ešte viac chuti, oplatí sa do ovsených vločiek vhodiť nasekané orechy a mliečnu čokoládu.
Ovsená kaša s jablkami recept
Ingrediencie:
- 2 šálky ovsených vločiek
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička škorice
- 2 čajové lyžičky jemného cukru
- 300 ml mlieka
- 2 vajcia
- 2 veľké jablká
- hrsť vlašských orechov
- niekoľko kociek mliečnej čokolády
Spôsob prípravy:
- Jablká ošúpeme, nakrájame na štvrtiny a odstránime jadrovník. Nakrájajte ich na malé kocky.
- Ovsené vločky vysypte do misky, pridajte prášok do pečiva, cukor a škoricu. V ďalšom kroku rozšľaháme vajce a prilejeme mlieko. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
- Do pripravenej zmesi pridáme polovicu nakrájaných jabĺk, polovicu nakrájaných kociek čokolády a orechy. Opäť premiešajte a nalejte do menšej formy.
- Navrch pridajte druhú polovicu jabĺk a čokoládu. Ovsené vločky vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne 35 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rýchlo premiešajte a smažte. Chuť ako od babičky
Nie je to jablkový koláč, ale sú v ňom jablká. Takto ho takmer nikto nepozná