Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Smažíte mleté mäso? Na 99 percent robíte túto chybu. Môžete sa jej vyhnúť, ak pridáte trochu tohto prášku

18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (). Smaženie mletého mäsa je pre mnohých ľudí každodennou záležitosťou. Je základom pre kotlety, bolonské špagety alebo rôzne druhy nákypov. Nie je možné si nevšimnúť,...

18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe ().

Smaženie mletého mäsa je pre mnohých ľudí každodennou záležitosťou. Je základom pre kotlety, bolonské špagety alebo rôzne druhy nákypov. Nie je možné si nevšimnúť, že počas tepelnej úpravy sa z mäsa uvoľňuje veľké množstvo vody. To následne negatívne ovplyvňuje chuť pokrmu. Ako sa tomu dá zabrániť? Existuje jednoduchý spôsob.

Foto: shutterstock/Grandpa

Smaženie mletého mäsa je zdanlivo jednoduchá práca. Ukazuje sa však, že nesprávne zaobchádzanie s mäsom a nedostatok základných vedomostí môžu výrazne ovplyvniť konečný výsledok. Nikto predsa nechce skončiť s vysušeným a nechutným mäsom. Našťastie existujú jednoduché a lacné spôsoby, ako predísť kulinárskym omylom.

Počas smaženia pridajte túto prísadu k mäsu. Okamžite absorbuje prebytočnú vodu

Keď budete mleté mäso smažiť a zistíte, že začína púšťať príliš veľa vody, nepanikárte, len siahnite po…. jedlú sódu. Trocha tohto prášku pomôže udržať viac vody vo vnútri mäsa, takže s týmto trikom nečakajte príliš dlho. V skutočnosti je najlepšie urobiť to hneď na začiatku smaženia.

Jedlá sóda je zásaditá zlúčenina, ktorej pridanie ovplyvňuje štruktúru bielkovín obsiahnutých v mletom mäse. Pridaním jedlej sódy počas smaženia si zaručene zachováte vlhkosť, jemnú chuť a šťavnatosť mäsa.

Koľko sódy pridať do mäsa? Pomery sú tu mimoriadne dôležité

Tak ako pri všetkom v kuchyni, aj tu záleží na pomeroch. Ak použijete príliš veľa sódy, mäso môže byť kyslé a nechutné. Na druhej strane, príliš málo sódy bikarbóny nesplní svoju úlohu a mleté mäso ešte stratí príliš veľa vlhkosti.

Toto pravidlo je našťastie jednoduché na zapamätanie. Na pol kila mäsa použite 1/3 plochej čajovej lyžičky jedlej sódy. Navyše je najlepšie pridať sódu ešte pred začatím smaženia. Dôkladne ju premiešajte s mäsom a odložte na 15 minút. Po uplynutí tejto doby môžete mleté mäso smažiť ako zvyčajne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Už žiadne rutinné raňajky. Pripravte si chutnú, lacnú a zdravú sendvičovú nátierku z týchto ingrediencií

Kváskové cesto bez miesenia? Zapamätajte si poradie ingrediencií. Potom premiešame a je to hotové


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Masť z lekárne za pár eur redukuje vrásky, upokojuje akné. Obsahuje kľúčový vitamín

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MarijaBazarova). Na prvý pohľad nenápadná, lacná a bez lesklej reklamy. Masť s vitamínom A, ktorú nájdete v bežnej…

Do rannej kávy si dávam dva tenké plátky. Mám viac energie a menej chutí na jedlo

15.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Dlhé roky som pila rannú kávu po starom. Mlieko, cukor, niekedy sirup. A potom som to zmenila.…

Idete na dovolenku? Vložte zápalku do každého kvetináča a vaše rastliny neuhynú

14.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot shutterstock/Passakorn sakulphan). Pred odchodom na dovolenku sa mnohí obávajú o svoje izbové rastliny. Zostanú bez dozoru, vody a…

Dážď môže spôsobiť choroby rastlín. Skontrolujte listy, kým nie je neskoro

14.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kokhan O). Teplo a vlhko je ideálna kombinácia pre šírenie plesní a hniloby. Rastliny teraz potrebujú vašu pozornosť viac…

Šokujúci objav vedcov: Toto sladké ovocie znižuje cukor v krvi a spaľuje tuky!

14.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Romix Image). Mango nie je len sladkou pochúťkou z trópov. Najnovšia štúdia amerických vedcov ukazuje, že pravidelná konzumácia tohto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov