Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jednoduchý orechový medovník – vhodný nielen na Vianoce. Najlepšie chutí po dvoch dňoch

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA). Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč...

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA).

Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč vám čakanie osladí.

Foto. shutterstock/ILEISH ANNA

Orechový medovník – dokonalý vianočný koláč

Orechový medovník je koláč, ktorý sa často objavuje na vianočných stoloch. Je jedným z koláčov, ktoré si najviac spájame s Vianocami. Ak sa už nemôžete dočkať Vianoc, vyskúšajte tento jednoduchý recept na orechový medový koláč ešte dnes. Nájdete ho nižšie.

Medový koláč s orechami a pudingom – recept krok za krokom:

Ingrediencie na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Ingrediencie na orechovú zmes:

  • 100 g masla
  • 2-3 polievkové lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • približne 250 g vlašských orechov

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 1/2 l mlieka
  • 16 g vanilkového cukru
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtka
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 150 g masla

Postup:

  1. Preosejte múku. Zmiešajte ju s maslom. Pridáme cukor, vajcia.Pridajte sódu bikarbónu
  2. Dôkladne vymiesime cesto
  3. Rozdeľte ho na tri časti. Dve časti rozvaľkajte. Uložíme ich na plechy na pečenie
  4. Pripravte orechovú zmes. Orechy nasekáme, pridáme rozpustené maslo. Pridáme med a cukor
  5. Zmiešajte a priveďte do varu. Zmes nechajte vychladnúť
  6. Vyvaľkajte tretiu časť cesta. Rozotrite naň vychladnutú orechovú zmes a zarovnajte. Pečieme 15 minút pri teplote približne 180 stupňov
  7. Pripravte pudingovú zmes. Odlejte asi pol šálky mlieka. Zvyšné mlieko zvaríme s 2 druhmi cukru
  8. Múku, škrob a žĺtok zmiešajte s vyliatou časťou mlieka
  9. Dobre premiešanú zmes nalejte do vriaceho mlieka
  10. Varte a miešajte, kým nezhustne
  11. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť
  12. Pokračujte v šľahaní zmesi s pudingom, kým nevznikne nadýchaná konzistencia
  13. Potom zmes rozotrite na upečene a vychladnuté pláty. Malá poznámka: plát s orechmi by mal byť na vrchu
  14. Tortu vložte do chladničky

Kráľovský medovník – koláč hodný kráľa

Kráľovský medovník je ďalšou verziou slávnostného koláča. Názov hovorí za všetko, takže ak hľadáte niečo naozaj výnimočné, tento recept je pre vás ten pravý. Nezabudnite sa pozrieť na recept.

Kráľovský medovník – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 4 polievkové lyžice kravského mlieka
  • pol šálky cukru
  • 4-5 polievkových lyžíc medu
  • 2 vajcia
  • 120 g margarínu
  • trochu perníkového korenia

Ingrediencie na piškótový koláč:

  • 250 g tortovej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • približne 3/4 šálky cukru

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 2 šálky tučného mlieka
  • pol šálky cukru
  • 200 g masla
  • 32 g vanilkového cukru
  • trochu oleja, napr. mandľového
  • 2 PL pšeničnej múky + 2 PL zemiakového škrobu

Ďalšie ingrediencie:

  • čokoládová poleva
  • slivkový džem

Postup:

  1. Pripravte medové cesto. Preosejte múku, zmiešajte ju s vajcami, sódou bikarbónou a tekutým medom. Pridáme štipku perníkového korenia. Pridajte margarín a mlieko. Všetko dôkladne vymiesime.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkáme. Jednu polovicu položíme na plech. Nezabudnite na papier na pečenie.
  3. Plech vložte do rúry vyhriatej na približne 170 stupňov na štvrť hodiny. To isté urobte s druhou polovicou cesta.
  4. Urobte piškótový koláč. Vajcia zmiešajte s cukrom a všetko vymiešajte do nadýchanej peny. Preosejte múku a spojte ju s práškom do pečiva. Postupne pridávajte po lyžiciach do vaječnej zmesi a zároveň miešajte.
  5. Pripravené piškótové cesto nalejte do pripraveného plechu.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov na približne 25-30 minút.
  7. Potom nechajte vychladnúť.
  8. Pripravte pudingovú zmes.
  9. Prilejte trochu mlieka a zapracujte doň múku. Zvyšné mlieko s cukrom zvaríme.
  10. Pridajte rozdrobenú múku. Puding uvaríme. Zmes nechajte vychladnúť.
  11. Maslo vymiešame do nadýchanej peny. Postupne pridávajte studenú pudingovú zmes. Medzitým pridajte niekoľko kvapiek oleja. Vymiešajte na nadýchaný krém.
  12. Pokračujte v úprave torty: medová torta – vrstva džemu – pudingový krém – piškótová torta – pudingový krém – medová torta – čokoládová poleva. Odložte na niekoľko hodín do chladničky.
  13. Koláč chutí najlepšie po dvoch dňoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O tento recept sa háda celá moja rodina. Zoberte toto ovocie zo stromu a skombinujte ho s pusinkami. Budete ľutovať, ak ho neurobíte

Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zmiešam 5 zložiek a nastriekam na sprchový kút. Zvyšky mydla sa odstránia bez drhnutia alebo problémov

9.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Meininger). Umývanie sprchy je jednou z najmenej obľúbených domácich prác. Zvyšky mydla, tvrdá voda a šmuhy spôsobujú, že…

Kedy sa má vývar osoliť? Mnoho ľudí robí chybu. Pravidlo 10 minút je najdôležitejšie

9.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/tastyfood). Je to polievka, ktorá sa hodí na každodennú večeru aj na rodinnú oslavu či párty. Kedy osoliť vývar,…

Vyhladzuje vrásky lepšie ako botox. Namiesto krémov pite pohár denne

9.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/I.K.Media). Hľadáte spôsob, ako mať zdravú a žiarivú pleť bez viditeľných známok starnutia? Riešenie je jednoduchšie, ako si myslíte.…

Máte už dosť údenín a syra. Túto nátierku pripravíte za pár minút.

8.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/VicaTs). Chlieb so syrom a salámou sa už stali nudnými pre nejednu osobu. Čo by ste mali použiť na…

Zmiešajte s ním tvaroh a naneste. Domáca liečba za pár drobných. Všetky vaše priateľky sa budú pýtať na recept.

8.2.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bondareva Elena). Šedá, unavená a nevýrazná pleť. To sú problémy, ktoré často sprevádzajú našu pleť, najmä teraz. Ako sa…

Auto Trendy

Vráťme sa do roku 1974: Ktoré auto by ste si vybrali?

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že je rok 1974. Cesty sú plné ikonických áut, ktoré dnes považujeme za klasiku. Škoda 100, Trabant 601 či Tatra 603/2 – to…

Rodinné SUV s dávkou flexibility: Nový Volkswagen mieri na slovenské cesty

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Priestranný interiér, možnosť siedmich sedadiel, výkon plug-in hybridu a nosnosť prívesu do 2,5 tony. Nový Volkswagen Tayron spája všestrannosť, komfort a technológie do jedného balenia,…

Elegancia na kolesách: Ohromí interiérom aj technológiami

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Nová vlajková loď značky DS Automobiles, model N°8, vzbudzuje pozornosť nielen svojím exteriérom, ale hlavne interiérom, ktorý kombinuje luxusné materiály, moderné technológie a originálny dizajn.…

Nové SUV na ceste za úspechom

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Po 38 rokoch sa značka Ebro vracia na automobilovú scénu s kompaktným SUV S700. Tento návrat je však plný prekvapení, pretože nový model neskrýva svoje…

Zima a váš motor: Jedna bežná chyba, ktorá vám môže zničiť auto

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči robia počas zimy pri štartovaní auta zásadnú chybu, ktorá môže viesť až k vážnemu poškodeniu motora. Ako správne naštartovať auto v chladnom počasí,…

Golf odchádza za oceán, no v Nemecku ostáva iný príbeh

9.2.2025 Redakcia Auto trendy - Jedna z najikonickejších automobilových značiek čelí zásadným zmenám. Volkswagen Golf, synonymum nemeckej precíznosti a tradície, čaká významný presun výroby. Od roku 2027 sa spalovacie verzie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov