Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jednoduchý orechový medovník – vhodný nielen na Vianoce. Najlepšie chutí po dvoch dňoch

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA). Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč...

1.9.2023 RedakciaVášeň v tebe (Foto. shutterstock/ILEISH ANNA).

Orechový medovník je jedným z ikonických vianočných koláčov. Výrazná pudingová zmes s orechmi poskytuje úžasný chuťový zážitok. Tešíte sa na Vianoce? Medový koláč vám čakanie osladí.

Foto. shutterstock/ILEISH ANNA

Orechový medovník – dokonalý vianočný koláč

Orechový medovník je koláč, ktorý sa často objavuje na vianočných stoloch. Je jedným z koláčov, ktoré si najviac spájame s Vianocami. Ak sa už nemôžete dočkať Vianoc, vyskúšajte tento jednoduchý recept na orechový medový koláč ešte dnes. Nájdete ho nižšie.

Medový koláč s orechami a pudingom – recept krok za krokom:

Ingrediencie na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Ingrediencie na orechovú zmes:

  • 100 g masla
  • 2-3 polievkové lyžice medu
  • pol šálky cukru
  • približne 250 g vlašských orechov

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 1/2 l mlieka
  • 16 g vanilkového cukru
  • 3-4 lyžice cukru
  • 2 žĺtka
  • 2 PL pšeničnej múky
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 150 g masla

Postup:

  1. Preosejte múku. Zmiešajte ju s maslom. Pridáme cukor, vajcia.Pridajte sódu bikarbónu
  2. Dôkladne vymiesime cesto
  3. Rozdeľte ho na tri časti. Dve časti rozvaľkajte. Uložíme ich na plechy na pečenie
  4. Pripravte orechovú zmes. Orechy nasekáme, pridáme rozpustené maslo. Pridáme med a cukor
  5. Zmiešajte a priveďte do varu. Zmes nechajte vychladnúť
  6. Vyvaľkajte tretiu časť cesta. Rozotrite naň vychladnutú orechovú zmes a zarovnajte. Pečieme 15 minút pri teplote približne 180 stupňov
  7. Pripravte pudingovú zmes. Odlejte asi pol šálky mlieka. Zvyšné mlieko zvaríme s 2 druhmi cukru
  8. Múku, škrob a žĺtok zmiešajte s vyliatou časťou mlieka
  9. Dobre premiešanú zmes nalejte do vriaceho mlieka
  10. Varte a miešajte, kým nezhustne
  11. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť
  12. Pokračujte v šľahaní zmesi s pudingom, kým nevznikne nadýchaná konzistencia
  13. Potom zmes rozotrite na upečene a vychladnuté pláty. Malá poznámka: plát s orechmi by mal byť na vrchu
  14. Tortu vložte do chladničky

Kráľovský medovník – koláč hodný kráľa

Kráľovský medovník je ďalšou verziou slávnostného koláča. Názov hovorí za všetko, takže ak hľadáte niečo naozaj výnimočné, tento recept je pre vás ten pravý. Nezabudnite sa pozrieť na recept.

Kráľovský medovník – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 4 polievkové lyžice kravského mlieka
  • pol šálky cukru
  • 4-5 polievkových lyžíc medu
  • 2 vajcia
  • 120 g margarínu
  • trochu perníkového korenia

Ingrediencie na piškótový koláč:

  • 250 g tortovej múky
  • 4 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • približne 3/4 šálky cukru

Ingrediencie na pudingovú zmes:

  • 2 šálky tučného mlieka
  • pol šálky cukru
  • 200 g masla
  • 32 g vanilkového cukru
  • trochu oleja, napr. mandľového
  • 2 PL pšeničnej múky + 2 PL zemiakového škrobu

Ďalšie ingrediencie:

  • čokoládová poleva
  • slivkový džem

Postup:

  1. Pripravte medové cesto. Preosejte múku, zmiešajte ju s vajcami, sódou bikarbónou a tekutým medom. Pridáme štipku perníkového korenia. Pridajte margarín a mlieko. Všetko dôkladne vymiesime.
  2. Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkáme. Jednu polovicu položíme na plech. Nezabudnite na papier na pečenie.
  3. Plech vložte do rúry vyhriatej na približne 170 stupňov na štvrť hodiny. To isté urobte s druhou polovicou cesta.
  4. Urobte piškótový koláč. Vajcia zmiešajte s cukrom a všetko vymiešajte do nadýchanej peny. Preosejte múku a spojte ju s práškom do pečiva. Postupne pridávajte po lyžiciach do vaječnej zmesi a zároveň miešajte.
  5. Pripravené piškótové cesto nalejte do pripraveného plechu.
  6. Vložte do rúry vyhriatej na 160 stupňov na približne 25-30 minút.
  7. Potom nechajte vychladnúť.
  8. Pripravte pudingovú zmes.
  9. Prilejte trochu mlieka a zapracujte doň múku. Zvyšné mlieko s cukrom zvaríme.
  10. Pridajte rozdrobenú múku. Puding uvaríme. Zmes nechajte vychladnúť.
  11. Maslo vymiešame do nadýchanej peny. Postupne pridávajte studenú pudingovú zmes. Medzitým pridajte niekoľko kvapiek oleja. Vymiešajte na nadýchaný krém.
  12. Pokračujte v úprave torty: medová torta – vrstva džemu – pudingový krém – piškótová torta – pudingový krém – medová torta – čokoládová poleva. Odložte na niekoľko hodín do chladničky.
  13. Koláč chutí najlepšie po dvoch dňoch.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

O tento recept sa háda celá moja rodina. Zoberte toto ovocie zo stromu a skombinujte ho s pusinkami. Budete ľutovať, ak ho neurobíte

Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jedzte na raňajky. Vyženie z čriev nánosy a pomôže vám schudnúť

23.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Anna Tukhfatullina Food Photographer/Stylist). Hľadáte nápad na rýchle a zdravé raňajky? Vyberte si ovsenú kašu na mlieku, ktorá má…

Je to najlepšie, čo môžete s múkou urobiť. V pekárňach ho nemajú

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/beats1). Je niečo lepšie ako chutný, domáci, voňavý, teplý chlieb? Podľa mňa nie, a preto máme dnes možnosť podeliť…

Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/kostasgr). Slovenské jahody sa už objavili na trhoch, takže je ideálny čas pridať ich do nášho vynaliezavého dezertu, ktorý…

Osviežujúca ľadová káva na horúce dni. Výsledok Vás môže prekvapiť

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Veselova). Počas horúcich dní nie vždy dobre padne horúci nápoj. Najmä pre kávičkárov je tu recept na ľadovú,…

Kysnutý koláč s jahodami, ktorý vonia letom široko-ďaleko. Ešte teplý má chuť detstva

22.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/elabracho). Kysnutý koláč s jahodami je pre mnohých z nás chuťou detstva. Čo tak si dopriať návrat do minulosti?…

Auto Trendy

Dacia Stepway Concept, nový model predstavený digitálnym umelcom

24.5.2024 Redakcia Auto trendy - Grafický dizajnér vytvoril model Dacia s moderným dizajnom, ktorý by mohol dokonale zapadnúť do súčasnej ponuky automobilky. Grafický dizajnér vy

Kia Picanto nám ukazuje, že jednoduché autá majú na trhu stále svoje miesto

23.5.2024 Redakcia Auto trendy - Kia Picanto je jedným z vozidiel, ktoré sa stále držia vzorca, ktorý založil segment subkompaktných vozidiel. Je malé, jednoduché, agilné a skvelé do mesta.

Škoda dokončila testovanie nového SUV. Odpočítavanie do uvedenia na trh je v plnom prúde

23.5.2024 Redakcia Auto trendy - Všetko nasvedčuje tomu, že Škoda je už pripravená na tohtoročné uvedenie svojho nového SUV. Vozidlo je v pokročilom štádiu testovania vývoja, takže už teraz môžete…

Číňania uvádzajú na trh konkurenta Volkswagenu Tiguan v Európe. Najvyššia verzia ponúka viac ako 300 koní

23.5.2024 Redakcia Auto trendy - Čínsky výrobca BYD uvádza na európsky trh svoj prvý plug-in hybridný model. SUV Seal U dokáže v čisto elektrickom režime prejsť až 125 kilometrov.

Najlepšie pomôcky pre vaše auto. Ako zvýšiť bezpečnosť a pohodlie čo najlacnejšie?

23.5.2024 Redakcia Auto trendy - Jar je dôležitým obdobím pre každého vodiča. Výmena pneumatík za letné, jarné upratovanie a predovšetkým častejšie cesty našimi autami. Na zlepšenie kvality, bezpečnosti a pohodlia…

Toto nové SUV bolo vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Huawei. Vyzerá šialene a cena? Je smiešne nízka

23.5.2024 Redakcia Auto trendy - Avatr 07 je nové elektrické SUV z Číny, ktoré chce byť konkurentom populárneho modelu Tesla Y. Má na to silné predpoklady. Stojí „len“ 34 000…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov