10.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/soeka).
Cibuľa je zelenina, ktorá sa v slovenskej kuchyni pridáva do mnohých jedál. Bez ohľadu na to, či túto zeleninu kupujete na trhu, v obchode alebo si ju prinášate z domácej záhrady, musíte ju správne skladovať. Poradíme vám, ako to urobiť, aby cibuľa nezhnila.
Zoznam dôvodov, prečo jesť cibuľu, je veľmi dlhý. Táto zelenina je bohatá na L-tryptofán, aminokyselinu, ktorá pôsobí ako prírodné sedatívum. Okrem toho pravidelná konzumácia cibule znižuje hladinu stresu. To sa následne premieta do účinného spánku. Za zmienku stojí, že táto zelenina je tiež zdrojom vlákniny, ktorá pomáha riešiť zápchu.
Ako skladovať cibuľu?
Najlepšie je skladovať cibuľu s úplne suchými šupinami. Vlhké kusy by sa mali vyhodiť. Ako skladovať cibuľu?
- Medzi obľúbené a osvedčené metódy patrí pletenie. Stačí použiť šnúrku, na konci ktorej zviažete slučku. Zaveste ju na háčik alebo klinec. Potom vyberte dve cibule s dlhými sušenými pažítkami a splette ich do tradičného vrkoča. Celý ho zaveste na chladné a vzdušné miesto.
- Cibuľu môžete skladovať aj v nádobách z prírodných materiálov. Dobre poslúžia prútené koše alebo drevené debny.
- Menej známou metódou, ktorú v minulosti používali naše babičky, je skladovanie cibule v… pančuchách. Medzi hlavami tejto zeleniny by mala byť uviazaná slučka, aby sa cibule navzájom nedotýkali. Celé by sa to malo skladovať na dobre vetranom mieste.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako sušíte huby v rúre? Hubári sa držia zlatého pravidla
Do chlebníka som vložila 2 kocky. Chlieb neplesnivie a je mäkký až 2 týždne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.