Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie,

Pozor na deti a domácich miláčikov! 5 nebezpečných vecí, ktoré máte vo svojej garáži

20.3.2023 - Čo je nebezpečnejšie ako píla či vŕtačka?

Aké poklady máte schované v garáži? Je garáž okrem parkovania auta aj skladom pre pílu, vŕtačku, kosačku či iné ostré nástroje, ktoré predstavujú potenciálne riziko? Avšak, oveľa väčšie riziko pre vaše deti a domácich miláčikov predstavujú nádoby s tekutým obsahom.

Ktoré druhy tekutín by ste mali mať čo najvyššie, aby na nich deti nedočiahli?

Potreby na údržbu auta, ktoré máte v garáži

Tekutiny potrebné na údržbu auta predstavujú nebezpečenstvo, ktorému sú vystavené deti alebo domáce zvieratá. Preto zabezpečte pri týchto výrobkoch mimoriadne opatrenia, pripomína portál BestLife.

Patria tu nemrznúca zmes, kvapalina do ostrekovačov čelného skla či palivové prísady. Obsahujú metanol či etylénglykol, ktoré sú toxické už pri prehltnutí malého množstva.

Prípravky pri starostlivosti o trávnik

Podobnou hrozbou ako tekutiny na údržbu auta tvoria prípravky na starostlivosť o trávnik. Patria tu insekticídy, herbicídy a hnojivá, ktoré je potrebné správne skladovať a používať.

Pred použitím akéhokoľvek produktu si vždy prečítajte pokyny na štítkoch a uistite sa, že ste ich uložili mimo dosahu detí a zvierat.

Prípravky na ošetrovanie trávnika môžu byť nebezpečné nielen pri požití, ale aj pri kontakte s vašou pokožkou. Ak prídete do kontaktu s prípravkami na starostlivosť o trávnik a pocítite necitlivosť, brnenie alebo bolesť, mali by ste miesto okamžite umyť.

Ak sa objavia závažnejšie príznaky, ako napríklad vracanie, hnačka, potenie, ťažkosti s dýchaním, svalová slabosť navštívte lekára alebo volajte rýchlu záchrannú službu.

garáž, farby, laky
Ilustračná fotografia.
Zdroj: Unsplash

Farby, riedidlá, laky

Farba, riedidlo a lak predstavujú vo vašej garáži trojitú hrozbu: môžu produkovať nebezpečné výpary, dráždiť pokožku a vystaviť vás riziku požiaru. Preto ich skladujte mimo zdrojov tepla.

Farbu vždy skladujte na chladnom a suchom mieste mimo dosahu slnečného žiarenia a v priestoroch, kde môže byť teplota bod bodom mrazu. Ak máte doma malé deti, farby, riedidlá či laky skladujte v uzamykateľných skrinkách.

Oxid uhoľnatý

Oxid uhoľnatý patrí medzi tichých zabijakov, ktorý môže číhať vo vašej garáži. Zapnutý motor v uzavretej alebo zle vetranej garáži môže spôsobiť hromadenie tohto bezfarebného a bez zápachového plynu.

Medzi príznaky otravy CO patria bolesti hlavy, závraty, slabosť, vracanie, žalúdočná nevoľnosť, bolesť na hrudníku či zmätenosť. Ľudia, ktorí sú opití alebo spia, môžu zomrieť na otravu CO skôr, ako sa u nich prejavia príznaky.

Chemikálie do bazéna

Jednou z častých chýb pri manipulovaní s chemikáliami určenými do bazéna je ich miešanie. Ak totiž pridáte kyselinu muriatovú do bazéna v nesprávny čas, môže sa uvoľniť plyn, ktorý sa môže dostať do očí a pľúc v priebehu niekoľkých sekúnd.

Aj tu platí pravidlo, že by s nimi mali manipulovať len dospelí. Skladovať by ste ich mali na miestach, kde sa k nim deti nedostanú.

Redakcia Vášeň v Tebe

Súvisiace články

5 chýb pri umývaní rúk, ktoré môžu spôsobiť, že ochoriete. Vyhýbate sa im?

Nosíte gumičky na zápästí? Už ste počuli o prípade Audree Koop? Pozrite si video

Zdroj úvodnej foto: Unsplash


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Expresná zmes na upokojenie bodnutia osou. Namiesto paniky si ňou umyjem pokožku

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Kozorog). Bolesť, nepríjemné pocity a rastúce začervenanie kože sú len niektoré z účinkov bodnutia osou. Ak sa stanete…

Tieto 3 produkty má fitness trénerka vždy v chladničke. Jedáva ich každý deň. Zasýtia vás na dlhú dobu

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@jennaaaamariee shutterstock/Marian Weyo). Jar je obdobím, kedy sa veľa ľudí rozhodne schudnúť prebytočné kilogramy. Nie každý však vie, čo…

Ťažko chorý športovec bol pripravený vykonať eutanáziu, no postup ZRUŠIL. Presvedčila ho dôležitá správa od manželky

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/ijembuca/ instagram.com/guruhonza/). Český atlét Jan Kavalír trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Z tohto dôvodu chcel vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu, no…

Tu sú dôvody, prečo ju chrúmať každý deň. Budete prekvapení, čo ponúka vášmu srdcu a črevám

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/showcake). Kapusta je v slovenskom kulinárskom umení mimoriadne dôležitou zeleninou. Je to nielen všestranný produkt, ale aj lacný a…

Pracuje v márnici. Prezradil, ktorá časť tela je pri pitve odstránená z každého človeka

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ESB Professional). Téma smrti stále vyvoláva strach a nepohodlie. Ľudia, ktorí denne pracujú v pohrebníctve, čoraz častejšie zverejňujú vzdelávací…

Auto Trendy

Aké percento účinnosti má dobrý tlmič?

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Tlmiče hrajú veľmi dôležitú úlohu v každodennej prevádzke väčšiny vozidiel. Aké percento účinnosti má dobrý tlmič? Dnes vám na túto otázku v krátkosti odpovieme.

Skúmanie kvality čínskych automobilov. Tu sú kľúčové zistenia

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Veľa sa hovorí o expanzii čínskych výrobcov do Európy. V ceste jej však môžu stáť stereotypy. Doteraz bolo označenie „made in China“ synonymom nekvality. Platí…

Požiar auta: uhasiť alebo utiecť?

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Viete, ako postupovať v prípade požiaru auta? Aj keď ste si o tom pred niekoľkými rokmi niečo prečítali alebo dokonca absolvovali školenie, odvtedy sa veľa…

Renesancia spoločnosti Fiat. Taliani pripravujú dve úplne odlišné modelové rodiny

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Fiat plánuje oddeliť dve hlavné rodiny automobilov. Jedna bude inšpirovaná „päťstovkou“, zatiaľ čo druhá bude inšpirovaná modelom Panda. Nová generácia druhého menovaného modelu uzrie svetlo…

Škvrny od motorového oleja na príjazdovej ceste som odstránil za jeden deň. Účinný prostriedok som si vzal z kúpeľne

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Ako sa zbaviť škvŕn z dlažby? Vaša príjazdová cesta sa môže časom pokryť škvrnami od motorového oleja, ktoré sa ťažko odstraňujú. Našťastie poznáme účinný spôsob,…

Čínske autá vyrobené v Európe? Objavte ambiciózne plány značiek z ríše stredu

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Čínske automobilky sa už začali presadzovať na starom kontinente. Teraz sa však chystajú urobiť ďalší krok. Pozrite sa, ktorí výrobcovia a kde plánujú postaviť svoje…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov