Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Manželstvo,

10 spôsobov, ako prejaviť manželovi rešpekt

28.10.2022 - Rešpekt je znakom toho, že svojmu manželovi dôverujete.

Vzájomný rešpekt je v každom vzťahu veľmi dôležitý. Či už ide o manželský vzťah, vzťah medzi rodičmi a deťmi či s inými členmi rodiny.

 Vzájomný rešpekt si vyžadujú aj priateľské a pracovné vzťahy, ale aj tie úplne krátke interakcie s cudzími ľuďmi.

Ako ženy túžia po rešpekte od svojho manžela, aj muž – silnejšie pohlavie, ako je zvykom ich označovať –  túži po rešpekte svojej manželky.

Rachael Pace odporúča, že ak svojmu manželovi ukážete, ako veľmi si ho vážite a rešpektujete, čo robí alebo si myslí, nabíjate mu tým baterky. A on je následne pripravený dobyť svet s vedomím, že vás má po svojom boku. Je to ako keby ste mu dali krídla, aby pre vás dvoch urobil čokoľvek.

Rešpekt je znakom toho, že mu dôverujete. Pretože bez dôvery nemôžete prejaviť rešpekt. Okrem toho, rešpekt tiež poskytuje povzbudenie robiť lepšie a ešte ťažšie veci. Dokonca aj vtedy, keď sa cíti na dne.

Ak chcete vedieť, ako si vážiť svojho manžela o niečo viac a ako prejavovať úctu svojmu manželovi, čítajte ďalej a dozviete sa jednoduché veci, ktoré môžu zlepšiť váš vzťah.

1. Venujte mu svoju plnú pozornosť

Príliš často vás rozptyľujú telefón alebo iné veci, keď sa s vami manžel rozpráva? Niektoré možno sledujete televíziu, iné nakupujete online alebo si prehliadate sociálne siete.

Ako by teda mala manželka rešpektovať svojho manžela?

Ak sa s vami manžel rozpráva, nechajte všetko, čo robíte. Pri rozhovore sa mu pozerajte do očí. Práve takouto maličkosťou mu ukážete svoj rešpekt.

2. Častejšie sa usmievajte

Úsmev je univerzálny jazyk šťastia. Týmto jednoduchým spôsobom môžete u svojho manžela vyvolať pocit šťastia.

Mnoho žien hovorí: „Mám svoje vlastné spôsoby, ako milovať svojho manžela.“ Ale každý manžel sa cíti lepšie, ak vidí na tvári svojej milovanej manželky úsmev.

Prejavte svoju štedrosť pri úsmeve a milých slovách.

manželstvo, bozkávanie, bozk
Bozkávajte sa s manželom častejšie.
Zdroj: Pixabay/pexels

3. Častejšie sa bozkávajte

Na začiatku vzťahu sa všetky páry často bozkávajú. Ako plynie čas, vplyvom zaneprázdnenosti sa bozkávanie zo vzťahu vytráca.

Zastavte sa a pobozkajte svojho manžela. Niekedy stačí len letný bozk, inokedy sa odviažte…

Pri bozku sa totiž uvoľňujú hormóny šťastia. Doprajte takto jednoducho sebe a manželovi pocit šťastia.

4. Navarte mu

Muži milujú domácu stravu. Varenie je pre nich spôsob, ako žena prejavuje lásku jemu i deťom.

Ak premýšľate, ako si viac vážiť svojho manžela, uvarte mu jeho obľúbené jedlo a prekvapte ho. Veď láska ide cez žalúdok, ako hovorí staré a veľmi obľúbené príslovie.

5. Obleč si, v čom sa mu najviac páčite. Nezabudnite na make-up

Muži (a ženy tiež) milujú vidieť krásne veci. Majú radi krásny výhľad, autá, maľby i peknú tvár ženy.

Rachael Pace odporúča, aby ste si obliekli to, v čom sa manželovi najviac páčite. Nezabudnite na make-up.

To, čo robíte pre svojho manžela totiž nemusí stáť po finančnej stránke veľa. A nemusí ani zaberať veľa času. Stačí, ak sú to malé premyslené prekvapenia ako je toto.

6. Podporte jeho nápady

Skvelý spôsob, ako prejaviť úctu svojmu manželovi, je podporovať jeho nápady. Či už sú pracovné alebo osobné, už len to, že ich s vami zdieľa, by pre vás malo veľa znamenať.

Prejavte mu úctu a lásku tým, že ho podporíte a pomôžete mu ďalej rozvíjať jeho nápady. Buďte si oporou a vzájomne sa inšpirujte.

manžel, rešpekt
Prijmite manželove pozitívne i negatívne vlastnosti.
Zdroj: Pixabay/panajiotis

7. Prijmite ho takého, aký je

Nikto nie je dokonalý. Všetci máme chyby a cnosti, ale vy prejavíte úctu a lásku svojmu manželovi tým, že ho prijmete takého, aký je a nebudete sa ho snažiť zmeniť.

Snaží sa zo všetkých síl a ak ho povzbudíte a prejavíte mu podporu, bude sa chcieť ešte viac zlepšovať vo všetkom, čo robí.

Receptom na dlhoročné spolužitie v manželstve je okrem iného aj milovať sa a prijímať vzájomne nedostatky.

8. Uznávajte manžela ako rodiča

Pokiaľ ide o rodičovstvo, existujú rôzne typy. Niektoré sú prísnejšie a disciplinovanejšie, iné sú k deťom jemnejšie.

Nespochybňujte rozhodnutia svojho manžela pred deťmi, pretože to otrasie jeho autoritou v ich očiach. Zároveň, ak budete pred deťmi neustále hovoriť, že v niečom nemá pravdu a nie je dobrý vo výchove, nevybudujú si k nemu rešpekt.

9. Hľaďte na neho tak, ako keby bol podľa vašich úplných predstáv

Správajte sa k nemu ešte lepšie, ako si zaslúži. Ak mu ukážete lásku, starostlivosť a podporu, povzbudíte ho, aby rástol a zmenil sa.

Veľa sa vo vašom vzťahu zmení, ak sa zamierate viac na jeho prednosti ako nedostatky.

10. Stojte pri ňom, ak sa mu nedarí

Nikto nie je dokonalý. Aj váš manžel môže zlyhať a padnúť.

Rachael Pace si myslí, že najhoršie, čo môže žena urobiť, je povedať mužovi, čo urobil zle a prečo zlyhal. Nechajte ho, nech na to príde sám.

Vy ho podporte a pomôžte mu postaviť sa na nohy, keď padne.

Zdroj úvodnej foto: Pixabay/stocksnap


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ťažko chorý športovec bol pripravený vykonať eutanáziu, no postup ZRUŠIL. Presvedčila ho dôležitá správa od manželky

25.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/ijembuca/ instagram.com/guruhonza/). Český atlét Jan Kavalír trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Z tohto dôvodu chcel vo Švajčiarsku podstúpiť eutanáziu, no…

Cítite hnev častejšie ako motýliky v bruchu, pretože neodložil ponožky? Týchto 9 signálov znamená, že je čas sa rozísť

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/David Pereiras). Niektorí z vás to poznajú z vlastnej skúsenosti. Niekedy sa môže stať, že aj ten najdlhší a…

Je matkou 11 detí. Raňajky robí od 5.00 h. Prezradila, koľko míňa. „Vyzerá to ako hromadná výroba“

21.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok.com/@doughertydozen). Alicia Dougherty je matkou 11 detí. Žena sa rozhodla ukázať, ako pripravuje raňajky pre svoju veľkú skupinu. Jej…

Išla na rande s rozvedeným. Takto sa k nej správal na ich prvom rande. „Nikdy viac“

20.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/jana_hocking/). V dnešnej dobe sa často stretávame s ľuďmi na rôznych typoch internetových fór. Sociálne siete sú niekedy miestom,…

Milovali sa so ženatými mužmi. Na rovinu povedali, čo ich vzrušovalo: „Chce ma muž inej ženy“

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Nevera je bolestná skúsenosť, s ktorou je spojených mnoho ťažkých emócií. Novinárka z istého britského portálu sa rozhodla…

Auto Trendy

Čínske autá vyrobené v Európe? Objavte ambiciózne plány značiek z ríše stredu

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Čínske automobilky sa už začali presadzovať na starom kontinente. Teraz sa však chystajú urobiť ďalší krok. Pozrite sa, ktorí výrobcovia a kde plánujú postaviť svoje…

Toyota Hilux s novou pohonnou jednotkou. Dojazd viac ako 600 km

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Toyota predstavila prototyp ikonického modelu Hilux s moderným vodíkovým pohonom. Táto inovácia bola ocenená a dostane sa do sériovej výroby.

Dilema vodičov. Zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať auto so zaradeným rýchlostným stupňom?

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Pri zastavení vozidla stojí mnoho vodičov pred dilemou: zatiahnuť ručnú brzdu alebo nechať zaradený rýchlostný stupeň? Alebo je pre istotu najlepšie použiť obe možnosti? Každý…

Zníženie emisií oxidu uhličitého o 90 % - sú ciele EÚ realistické?

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - Verejná doprava vrátane osobných automobilov sa ukazuje ako hlavný znečisťovateľ ovzdušia. Cieľ Európskej únie znížiť do roku 2050 množstvo oxidu uhličitého o 90 % v…

Električky s airbagmi pre chodcov. Nové riešenie vo verejnej doprave

26.4.2024 Redakcia Auto trendy - Zürišské úrady spolu s výrobcom električiek Alstom testujú veľmi zaujímavé riešenie, ktoré by mohlo zachrániť životy chodcov pri zrážke s mestskou električkou. Prvé testy obrovského…

Elektrika? Áno, ale nie. Maserati si necháva poistku

25.4.2024 Redakcia Auto trendy - 110 rokov od svojho založenia stojí Maserati pred nemalou výzvou: expandovať na trh s luxusnými elektromobilmi. Premiéra modelu GranCabrio Folgore odhalila viac, ako by sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov