Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Rýchle recepty na lahodné nakladané huby s medom alebo bez neho. Vhodné nielen na Vianoce

25.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bukhta Yurii). Nakladané huby sa môžu podávať samostatne alebo sa môžu použiť ako prídavok napríklad do tatárskej omáčky. Sú vynikajúce najmä na Vianoce. Oplatí...

25.10.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bukhta Yurii).

Nakladané huby sa môžu podávať samostatne alebo sa môžu použiť ako prídavok napríklad do tatárskej omáčky. Sú vynikajúce najmä na Vianoce. Oplatí sa využiť hubovú sezónu a rozšíriť svoje zásoby.

nakladané huby
Nakladané huby
Foto: shutterstock/Bukhta Yurii

Ako pripraviť huby nakladané v octe s korením?

Ako pripraviť marinované huby, ktoré sú aromatické a chutné? Korenie, bobkový list alebo horčičné semienka dokážu kulinárske zázraky, aby vaše huby chutili ešte lepšie. Recept na marinované huby nájdete nižšie.

Nakladané huby – recept:

Ingrediencie:

  • 2 kg húb – najlepšie tie, ktoré ste si sami nazbierali
  • 1 veľká cibuľa

Prísady na octovú marinádu:

  • 3 – 4 šálky filtrovanej vody
  • približne 250 ml 10 % octu
  • 2 polievkové lyžice kuchynskej soli
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • korenie: zrnká čierneho korenia, nové korenie, bobkový list, horčičné semienko

Príprava:

  1. Pripravte si zaváraninové poháre. Dôkladne ich umyte. Vyvarte a osušte.
  2. Prejdite na prípravu húb.
  3. Očistite ich a nakrájajte na menšie kúsky.
  4. Ošúpte a nakrájajte cibuľu.
  5. Prejdite k príprave marinády. Prísady na marinádu uvarte.
  6. Huby a cibuľu uvarte v samostatnom hrnci s vodou.
  7. Scedíme a vložíme do pohárov. Naplňte ich približne do 3/4.
  8. Zalejte vriacou marinádou. Prikryte a odložte. Nechajte vychladnúť.
  9. Potom uložte do pivnice.

Tradičné marinované huby. Recept na marinované huby s klinčekmi

Tradičné marinované huby s prídavkom charakteristických klinčekov sú nebíčkom v ústach. Sladkokyslá chuť obohatí mnohé jedlá a donúti vašich sviatočných aj nesviatočných hostí pýtať si ďalšie.

Ako sa marinujú huby? Tu je recept:

Ingrediencie: 

  • 2,5 kg húb
  • 2 cibule

Prísady na marinádu:

  • približne 4-5 šálok vody
  • 250 ml octu
  • 1 polievková lyžica kłodawskej alebo himalájskej soli
  • 5 polievkových lyžíc cukru
  • korenie: čierne korenie, nové korenie, klinčeky

Príprava:

  1. Z uvedených ingrediencií uvaríme marinádu.
  2. Huby a cibuľu uvaríme v osolenej vode. Varte maximálne štvrť hodiny na miernom ohni.
  3. Huby scedíme a vložíme do pohárov. Huby rovnomerne zalejte horúcim nálevom.
  4. Zavrite poháre a otočte ich hore dnom.
  5. Nechajte vychladnúť.
  6. Potom ich presuňte do pivnice.

Nakladanie húb v mede. Takto ste huby určite ešte nejedli!

Marinovanie húb v mede nie je také populárne ako ich príprava v octe. Presvedčte sa sami, ako vynikajúco chutia.

Ingrediencie:

  • 250 ml 10 % octu
  • približne 4 šálky vody
  • 250 g cukru
  • 2 polievkové lyžice kłodawskej soli
  • korenie: bobkový list, nové korenie
  • 5 lyžíc medu
  • lesné huby

Príprava:

  1. Očistite huby. Umyte ich pod vodou.
  2. Potom vezmite hrniec. Nalejte doň vodu, jemne osoľte a uvarte v nej huby.
  3. Scedíme a vložíme do pohárov. Nezabudnite ich naplniť naplno! Použite asi 2/3 výšky.
  4. Z korenia, vody, octu a medu pripravte marinádu.
  5. Poháre zalejte horúcim nálevom. Uzavrite všetky poháre a otočte ich hore dnom.
  6. Nechajte vychladnúť.
  7. Poháre môžete pasterizovať, aby sa zvýšila ich trvanlivosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Moja mama robí hubovú omáčku trochu inak. Je hustá, vonia a chutí nádherne. Zlatistý mok príde vhod

Aromatická domáca hubová polievka. Namiesto smotany pridajte túto ingredienciu – vyjde to šialene


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Nazbierajte si v parku alebo na lúke a vyrobte si marmeládu. Lacné, chutné a veľmi zdravé

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/LN team). Jar je ideálnym obdobím na to, aby ste čo najviac využili to, čo vám príroda ponúka, a…

Ako pripraviť dokonalú grilovanú rybu? Hotové marinády sú takmer zločin, potrebujete len tri veci

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DUSAN ZIDAR). Slováci radi grilujú a hneď ako sa začne otepľovať, stretávame sa s priateľmi pri vyhrievaných griloch a…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov