Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Zabudnite na nudnú zemiakovú klasiku. Paradajkové placky sú pokrmom, ktorý ukradne nejedno srdce

16.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/@beatasniechowska). Jedným z tých najchutnejších a najrýchlejších jedál, ktoré si môžeme pripraviť na večeru, sú klasické zemiakové placky. Na jeseň sa však oplatí trochu...

16.9.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/@beatasniechowska).

Jedným z tých najchutnejších a najrýchlejších jedál, ktoré si môžeme pripraviť na večeru, sú klasické zemiakové placky. Na jeseň sa však oplatí trochu odviazať a nahradiť hlavnú ingredienciu trochu sezónnejšou pochúťkou.

Foto: instagram.com/@beatasniechowska

Jeseň v kuchyni nemôže byť nudná a bez farieb! Preto sa pustite do odvážnych kompozícií a hrajte sa s chuťami. V tomto ročnom období najlepšie chutia paradajky, takže namiesto nudných zemiakových placiek zvoľte verziu so šťavnatou červenou náhradou. Víťazka súťaže MasterChef vie, ako skombinovať ingrediencie tak, aby sa na panvici neroztiekli – wow efekt je zaručený.

Paradajkové placky z gréckej kuchyne sú ideálne na jeseň

MasterChef je nielen zábavou pre tisíce divákov, ale aj skvelou príležitosťou pre talentovaných kuchárov, ktorí pod dohľadom prísnej a profesionálnej poroty rozširujú svoje krídla a dobývajú kulinársku scénu. Víťazkou druhého ročníka programu v Poľsku sa stala Beata Śniechowska. Je známa svojimi šialenými receptami, ktoré zverejňuje na Instagrame, a svojou skvelou reštauráciou v centre Vroclavu. Po vydaní knihy s názvom „Paradajky“ sa šéfkuchárka vybláznila s receptami, v ktorých táto jesenná pochúťka hrá hlavnú úlohu. Tak vznikol recept na šialené placky.

Niekedy sa zdá, že určité kombinácie v kuchyni by sa nemali vyskytovať. Namiesto toho, aby ste sa obmedzovali, sa však oplatí prelomiť zaužívané zvyklosti a kombinovať čo najviac! Takto vznikajú prelomové chute a jedlá z rangu špičkových kuchárov. Touto cestou sa vydala Beata Śniechowska, ktorá na svojom Instagrame predstavila recept na paradajkové placky. Inšpirácia gréckou kuchyňou je tu silno cítiť – nechýbajú bylinky, feta, more olív a smotanový jogurt s citrónovou príchuťou.

Recept na paradajkové placky s olivami a fetou alebo grécka kuchyňa na jesennom stole

Ingrediencie:

  • 500 g mäsitých paradajok
  • 80 g olív bez kostok
  • 100 g fety
  • červená cibuľa
  • 170 g pšeničnej múky
  • čajová lyžička prášku do pečiva
  • morská soľ
  • čerstvé bylinky, napr. hrsť lístkov bazalky, mäty, petržlenu
  • olej z hroznových jadierok na vyprážanie
  • Ďalšie: grécky jogurt, olej, citrónová šťava
  1. Paradajky rozštvrťte, odstráňte hniezda a nakrájajte ich na kocky
  2. Paradajky vložte do misy spolu s červenou cibuľou nakrájanou na kocky, olivami nakrájanými na plátky, syrom feta, bylinkami a soľou. Zmes dôkladne premiešajte a potom prisypte múku a prášok do pečiva
  3. Zmes dôkladne premiešajte a dajte na 30 minút odpočívať do chladničky
  4. Cesto po častiach vlejte na panvicu s rozohriatym hroznovým alebo olivovým olejom
  5. Placky smažte z oboch strán dozlatista
  6. Na záver už len krásny servis. Rajčinovú pochúťku naaranžujte na tanier, vedľa nej urobte pevnú vrstvu gréckeho jogurtu – ochuťte ju olivovým olejom a citrónovou šťavou, prípadne citrusovými plátkami.

Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najjemnejší koláč na svete. Na prípravu najlepšieho jablkového koláča nemusíte ani miesiť

Ukážkové raňajky, ktoré zvládne každý amatér. Vezmite šesť vajec a vyčarujte nátierku, ktorú všetci jedli ako deti


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ročná hladovka ich nerozhádže. Po takej hostine švehly zmiznú

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jakub Sulko). Švehly obyčajné, známe aj ako rybenky, žijú približne štyri roky a dokonca ani ročná hladovka ich príliš…

Ako skladovať med? Včelárka vysvetľuje raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/almo Creative). Med nemá dátum spotreby, no jeho kvalita závisí od správneho skladovania. Odborníčka prezrádza, ako zabrániť kryštalizácii a…

Namiesto vyhadzovania, pokrčte a pretrite rošt. Bleskovo odstránite zaschnutý tuk a spálené zvyšky

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mouse family). Grilovanie je radosť, ale čistenie roštu po ňom už menej. Vyskúšajte tieto jednoduché triky, ktoré vám ušetria…

100 g bielkovín každý deň – je to veľa alebo málo? Zistite, čo sa stane s vaším telom po takom množstve

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lee Charlie). Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo sa stane s vaším telom, ak mu dodáte poriadnu porciu…

Ktorá strana hliníkovej fólie udržiava teplo? Vysvetlíme vám to raz a navždy

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Hliníková fólia je výrobok, ktorý sa nachádza v každej domácnosti. Široko sa používa v kuchyni. Okrem iného sa…

Auto Trendy

Volkswagen vyrobil milión elektromobilov, ale viac vyrába a menej zarába

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký automobilový gigant oslavuje výrobný míľnik, no finančné výsledky naznačujú, že prechod na elektromobilitu nie je vôbec jednoduchý. Zisk spoločnosti sa v prvom štvrťroku prepadol…

Šokujúci verdikt: Nemci porovnali elektrický Elroq a benzínový Karoq, výsledok vás prekvapí!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda Elroq mala byť výkladnou skriňou elektromobility, no aj napriek zjavnej snahe nemeckých testovačov ukázať ju v najlepšom svetle, prepadla takmer v každom porovnaní so…

Ferrari Daytona SP3: Nový klenot v exkluzívnej zbierke Țiriac Collection

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Jeden z najvzácnejších a najkrajších modelov Ferrari, Daytona SP3, sa stal súčasťou prestížnej automobilovej galérie Țiriac Collection. Tento unikátny automobil, inšpirovaný legendárnymi pretekárskymi vozidlami zo…

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov