Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Mleté mäso zvonka opečené a zvnútra surové? Mnoho ľudí robí túto chybu

30.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Longfin Media). Mleté kotlety sa pripravujú triviálne jednoducho. Stačí skombinovať niekoľko ingrediencií, vytvarovať guľky a vyprážať. Čo sa môže pokaziť? No, dosť veľa. A...

30.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Longfin Media).

Mleté kotlety sa pripravujú triviálne jednoducho. Stačí skombinovať niekoľko ingrediencií, vytvarovať guľky a vyprážať. Čo sa môže pokaziť? No, dosť veľa. A najväčším problémom je vyprahnutá kôrka a surové mäso uprostred. To všetko kvôli bežnej chybe.

Foto: shutterstock.com/Longfin Media

Mleté bravčové kotlety sú jednou z najobľúbenejších možností večere. Koniec koncov, jeme ich takmer od detstva. Mnohí si ešte pamätajú, ako ich smažila ich stará mama a ako sa vôňa lahodne vyprážaného mäsa šírila po celom dome. Ak k nemu pridáte zemiaky a prílohu z červenej repy alebo uhoriek, máte liek na všetky choroby. Na to, aby ste si ho takto pripravili, však musíte vynaložiť trochu úsilia. Toto jedlo je veľmi jednoduché, ale vyžaduje si trochu sústredenia.

Zdanlivo jednoduché, ale veľa ľudí robí chybu

Dokonalé mleté kotlety sú vo vnútri nadýchané a zvonka majú chrumkavú, opečenú kôrku. Dovnútra môžete dať širokú škálu ingrediencií – všetko závisí od vašich preferencií. Najväčší problém však predstavuje samotné vyprážanie. Ako a koľko vyprážať kotlety z mletého mäsa?

Mnoho ľudí robí chybu, keď si vyberie nesprávny výkon horáka. Ak je príliš nízky, kotlety sa budú smažiť celú večnosť a môžu sa na panvici rozpadnúť. Na druhej strane, ak je príliš vysoký, budú vnútri ešte surové a zvonka sa začnú pripáliť. Nie každý vie, že v skutočnosti neexistuje jeden dobrý výkon horáka, pretože by ste ho mali počas vyprážania meniť.

Šťavnaté vo vnútri, chrumkavé zvonka

V ideálnom prípade by ste mali pred začatím smaženia panvicu s tukom poriadne rozohriať – ale tiež bez preháňania, nie je to pizza, ktorá by mala byť hotová pri 400 stupňoch. Potom vložte kotlety a opečte ich z oboch strán, kým mäso nie je prepečené. Toto je dôležitý moment, pretože sa tak okolo kotlety vytvorí bariéra, ktorá zabráni strate vody zvnútra. Naše kotlety tak budú šťavnaté a nadýchané. Teraz znížime výkon horáka a niekoľko minút ich smažíme z oboch strán, kým nie sú chutne hnedé.

Aby boli kotlety dokonale prepečené, malo by byť na panvici bohužiaľ veľa tuku. Po vyprážaní môžete prebytočný odstrániť papierovou utierkou. Jednoducho ju položte na tanier a na ňu položte hotové kotlety. Zdravšou alternatívou je kotlety upiecť v rúre.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako rozmrazovať mäso, aby sa nepokazilo? Toto je najlepší spôsob a oplatí sa ho používať

Šťavnaté hovädzie mäso na český spôsob sa rozplýva v ústach. Podáva sa s obľúbenou dezertnou polevou


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Urobte to so zemiakmi hneď, ako ich ošúpete. Jednoduchý úkon zabráni tomu, aby stmavli

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bilanol). Čo možno urobiť, aby zemiaky neztmavli? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, tento problém sa netýka…

Kysnuté cesto počas pečenia klesá? Pravdepodobne robíte túto chybu

4.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/grafvision). Milujete kysnuté cesto, ale bohužiaľ nie vždy vyjde perfektne? Ak vás rozčuľuje, že sa vaše sladkosti počas pečenia…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov