4.8.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Rozmrazovanie mäsa nie je jednoduchá úloha. Pri nesprávnom postupe sa môže rýchlo pokaziť a stať sa nevhodným na konzumáciu. Aký je najlepší spôsob rozmrazovania mäsa? Tu je niekoľko tipov!
![mrazenie_rozmrazovanie](https://www.vasenvtebe.sk/wp-content/uploads/2023/08/shutterstock_2041593824.jpg)
Foto: shutterstock/Ahanov Michael
Vybrali ste mäso z mrazničky a neviete, čo s ním urobiť, aby sa rýchlo a bezpečne rozmrazilo? Nesprávne rozmrazovanie môže viesť k rýchlemu rastu baktérií. Tu je veľmi jednoduchý spôsob, ako sa v krátkom čase pustiť do prípravy večere.
Rozmrazovanie mäsa pri izbovej teplote môže spôsobiť rýchly rast baktérií
Spôsob rozmrazovania mäsa je veľmi dôležitý pre vaše zdravie. Ak ho vyberiete z mrazničky a necháte na pulte pri izbovej teplote dlhšie ako dve hodiny, môže sa rýchlo pokaziť a nebude už vhodné na konzumáciu. Baktérie, ktoré sa vyvinú počas nesprávneho rozmrazovania pri izbovej teplote, nezomrú počas vyprážania, varenia alebo pečenia. Niektorí ľudia rozmrazujú mäso v chladničke. Ponúkame vám ďalší z najrýchlejších, najjednoduchších a najbezpečnejších spôsobov, ako môžete rozmraziť mäso vybraté z mrazničky.
Mäso sa dá rozmraziť veľmi jednoduchým spôsobom. Stačí zapnúť rúru
Jedným z najjednoduchších spôsobov rozmrazovania mäsa je vložiť ho do rúry. Dávajte však pozor na teplotu, pri ktorej rozmrazujete. Ak je príliš vysoká, mäso sa zvonka upečie a vnútri zostane zmrznuté.
Mäso je najlepšie rozmrazovať pri teplote približne 55 °C až maximálne 75 °C po dobu pol hodiny v rúre. Malo by sa vložiť do predhriatej rúry. Týmto spôsobom môžete urýchliť proces rozmrazovania a zabrániť znehodnoteniu mäsa.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na mäkkú, zvädnutú papriku. Vďaka tomuto šikovnému triku zostanú čerstvé oveľa dlhšie
Tu je to, čo musíte urobiť pred zmrazením kuriatok. Inak budú horké