Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása, Manželstvo,

Eva Pavlová – česká prvá dáma. Čo o nej možno neviete?

10.3.2023 - V čom je Eva Pavlová lepšia ako jej manžel?

Vo štvrtok, 9. marca 2023, sa Peter Pavel oficiálne stal českým prezidentom. Mnohé médiá však zaujala aj jeho manželka Eva.

Eva Pavlová mala počas inaugurácie oblečené modré šaty po kolená. Ozdobené boli brošňou. Outfit dopĺňal červený kašmírový kabát.

Portál Deník informoval, že model vo farbách trikolóry sa medzi vztýčenými vlajkami vynímal a prvá dáma tak bola pri príchode na Pražský hrad stredobodom pozornosti.

„Oslovila ma Štěpánka Pivcová, ktorá sa stará o šatník prvej dámy aj zvoleného prezidenta. Poslala som jej niekoľko vzoriek šiat. Voľba padla práve na modré šaty, ktoré patria medzi naše najobľúbenejšie,“ povedala portálu návrhárka Zuzana Kubíčková.

Eva Pavlová, Peter Pavel, štýl
Eva Pavlová a Peter Pavel.
Zdroj: Facebook/Generál Pavel

Vedeli ste, že Eva Pavlová strieľa lepšie ako jej manžel?

Eva Pavlová pôsobí veľmi elegantne. Vedeli ste však, že slúžila v ozbrojených silách? Aktuálne je podplukovníčkou v zálohe.

Eva a Peter sa spoznali v roku 1985 na vojenskej základni v Prostějove, kde obaja bývali na posádkovej ubytovni. V roku 2004 sa zosobášili na radnici v Olomouci. V čase, keď bol jej muž náčelníkom Generálneho štábu Armády ĆR (2012–2015), mala v štábe na starosti komunikáciu so zahraničnými vojenskými a leteckými pridelencami v ČR, informoval portál iRozhlas.

Pavlova zároveň otvorene priznala, že rovnako ako jej manžel aj ona bola členkou KSČ. Podľa vlastných slov odovzdala členskú legitimáciu 20. novembra 1989.

„Dnes viem, že to bola chyba. Patrila som medzi tých naivných, nezrelých ľudí, ktorí podľahli tlaku. Na druhej strane mám túto skúsenosť a môžem o dobe minulej hovoriť, nielen citovať výklady z kníh,“ vysvetlila Pavlová v rozhovore pre týždenník Prítomnosť.

Peter Pavel a Eva Pavlová.
Zdroj: Facebook/Petr Pavel

Matka samoživiteľka

Eva Pavlová pôsobí elegantne v kostýmoch, ale oblečie si aj flanelovú košeľu. Ako informuje portál Lidovky, nemá problém ísť na chatu a pripraviť oheň. Prvá dáma dokonca občas manžela porazí aj v streľbe.

Pri svojej činnosti ako prvej dámy by sa chcela zamerať na rovnosť pohlaví a diskrimináciu žien v spoločnosti. Zaoberať by sa chcela aj situáciami matiek samoživiteliek.

„Bola som samoživiteľkou, prešla som si rozvodom. Rozvodovosť narastá, samoživiteľky sú na tom dnes horšie, než sme boli kedysi my,“ zverejnil iRozhlas vyjadrenie Pavlovej z debaty partnerov a partneriek prezidentských kandidátov nazvanej Prvé dámy (a pán) medzi nami organizovanej Asociáciou spoločenskej zodpovednosti.

„Strašne rada by som v tejto oblasti pôsobila, ukazovala týmto ženám miesta, kde im dokážu pomôcť a kde tá pomoc funguje,“ dodala Eva Pavlová.

Zuzana Franková

Súvisiace články

Majú Češky novú módnu ikonu? Kým sa inšpiruje budúca prvá dáma?

5 faux pas v móde. Určite sa im vyhnite, radí stylistka

Zdroj úvodnej foto: Instagram/quantum_mattress_europe


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Táto ľahká masť hĺbkovo hydratuje pokožku. Pomáha tiež odstraňovať vrásky

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Me dia shutterstock/Pixel-Shot). Niektoré masti, ktoré sú bežne dostupné v lekárňach alebo obchodoch s prírodnou kozmetikou, dokážu na suchú…

Vezmite si 5 eúr a bežte do lekárne! S vlasmi a mihalnicami dokáže zázraky a existuje mnoho ďalších použití!

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amawasri Pakdara). Rozlúčte sa s drahou kozmetikou a najrôznejšími procedúrami. Tento jediný jednoduchý výrobok fenomenálne pôsobí na moje vlasy,…

Len 1,00 Euro. Toľko potrebujete, aby ste sa rozlúčili s čiernymi bodkami. Geniálny trik na čierne bodky nájdete vo svojej kuchyni

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marina Demeshko). Ako si doma vyčistiť pleť od čiernych bodiek? Túto otázku si kladie každá žena, ktorá nechce míňať…

Spíte s partnerom v jednej posteli? Výskum je jasný. Toto je „dôležité vodítko pre mozog“

02.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Byť vo vzťahu najčastejšie znamená aj spať spolu. Mnoho párov si nevie predstaviť inú možnosť, aj keď je…

V miske si namočím vločky a nanesiem ich na nechty. Po 20 minútach zabudnem na praskajúcu kožičku okolo nich

2.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Natali Sam). Každý z nás chce mať pekné a upravené ruky. Zdanlivo jednoduchá starostlivosť o ne je často vystavená…

Auto Trendy

Úspora paliva môže byť prehnaná. Mechanici si mädlia ruky

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Je prirodzené, že chceme, aby naše autá spotrebovali čo najmenej paliva. Bohužiaľ, niektoré snahy sú spojené s rizikom a vodiči, ktorí bojujú o každú kvapku…

Starliner pripravený na let. NASA a Boeing vyšlú na ISS kapsulu s astronautmi

3.5.2024 Redakcia Auto trendy - Starliner je pilotovaná kapsula, ktorá dopraví astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Po rokoch práce je loď pripravená na prvý let s posádkou. NASA a Boeing…

Jeden let musel byť zrušený kvôli výtržníkovi. Na vine bol 49-ročný muž

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Jeden let musel byť zrušený kvôli výtržníkovi. 157 cestujúcim bolo odporučené, aby si našli iné letecké spojenie. Vinníkom bol … samotný pilot. Čo sa stalo?

Nová Cupra Leon VZ Sportstourer je absolútne jedinečná kombinácia

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Cupra práve teraz predstavila doslova osviežený Leon. Jedna verzia tohto vozidla však stojí za osobitnú pozornosť. Má obrovský výkon a unikátny diferenciál na zadnej náprave.…

Svieti kontrolka airbagu? Čo robiť v tejto situácii

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Airbagy sú základnou bezpečnostnou súčasťou automobilov na celom svete, ale môžu aj zlyhať. Tu nájdete informácie o tom, čo robiť, ak svieti kontrolka airbagu.

Najrýchlejšie SUV na svete nevyzerá tak, ako si myslíte. Nie je to Lamborghini ani Ferrari

2.5.2024 Redakcia Auto trendy - Najrýchlejšie SUV na svete musí mať na kapote talianske logo? Preto budete skutočne prekvapení, keď spoznáte držiteľa tohto vavrínu. Nie je to totiž ani Ferrari,…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov