Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Tento koláč vám zostane dlho v pamäti. Keď ho raz ochutnáte, budete lietať v oblakoch

12.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sham Clicks). Tento koláč, krémový cheesecake s karamelovou polevou na mimoriadne krehkom dne, je dezert, ktorý si treba vychutnať podľa zásad uvedomelosti. Nikdy ho...

12.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sham Clicks).

Tento koláč, krémový cheesecake s karamelovou polevou na mimoriadne krehkom dne, je dezert, ktorý si treba vychutnať podľa zásad uvedomelosti. Nikdy ho nejedzte v zhone. Odložte smartfón, uvarte si kávu a vychutnajte si každé sústo karamelovej špeciality.

Odložte smartfón, uvarte si kávu a vychutnajte si každé sústo karamelovej špeciality.
Foto: shutterstock/Sham Clicks

Krémový cheesecake s karamelovou polevou – čo to je?

Krémový cheesecake s karamelovou polevou už svojím vzhľadom môže vyvolať chuť do jedla – najmä u milovníkov karamelu a čokolády. Elegantné vrstvy – drobivý spodok, zamatový krém a lesklá poleva – vytvárajú dezert, ktorý dokonale spája klasické chute s nádychom modernosti.

Čokoládová poleva príjemne kontrastuje s jemnou tvarohovou zmesou, zatiaľ čo zamatový karamel dodáva torte charakter.

Výborne sa hodí na slávnostný stôl aj ako lahodný doplnok ku každodennej káve. Hoci si jeho príprava vyžaduje chvíľu sústredenia, výsledok stojí za každú minútu strávenú v kuchyni.

Krémový cheesecake s karamelovou polevou – recept

Prísody na cesto:

  • 100 g celozrnnej múky
  • 50 g krupicovej múky
  • 100 g studeného masla
  • 50 g práškového cukru

Ingrediencie na karamelovú zmes:

  • 25 g masla
  • 50 g trstinového cukru
  • 400 g kajmaku (tradičný balkánsky tavený syr)

Prísady na tvarohovú zmes:

  • 300 g tvarohu
  • čajová lyžička želatíny

Ingrediencie na polevu:

  • 100 ml smotany (30 %)
  • 100 g horkej čokolády

Spôsob prípravy:

  1. Pripravte si základ torty. Vymastite tortovú formu s priemerom 20 cm. Dno potom vyložte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 160 °C.
  2. V miske zmiešajte obe múky. Končekmi prstov zmiešajte múku s nakrájaným maslom (nemiešajte) na prášok s konzistenciou strúhanky. Primiešajte potom práškový cukor. Zmes vysypte do formy. Rovnomerne rozotrite. Zľahka prehnetnite a zarovnajte povrch.
  3. Tortovú formu vložte do rúry na približne 30-35 minút a pečte, kým nie je základ zlatistý. Nechajte ho potom vo forme úplne vychladnúť.
  4. Pripravte si karamel. Maslo a trstinový cukor rozpustite v hrnci (na miernom ohni). Pridajte potom kajmak. Ingrediencie zmiešajte a za stáleho miešania niekoľko minút zohrievajte.
  5. Odložte si asi 100 g karamelu. Zvyšok potom nalejte na vychladnutý koláč. Dajte ho na pol hodiny do chladničky.
  6. Odložený zvyšok karamelu zmiešajte so 100 ml smotany v hrnci. Zahrejte na miernom ohni. Želatínu rozpustite v malom množstve horúcej vody. Vmiešajte ju potom do zmesi smotany a karamelu.
  7. Tvaroh (zohriaty na izbovú teplotu) vyšľahajte do hladka. Po častiach do neho pridávajte teplý karamel. Pokračujte v miešaní, kým nie je hladký a aj vláčny.
  8. Nalejte ho potom do tortovej formy na vrstvu stuhnutého karamelu. Odložte do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny.
  9. Smotanu na polevu zohrejte v hrnci. Rozdrvte do nej potom čokoládu. Zahrievajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Premiešajte, aby vznikla hladká čokoládová poleva (ganache). Nechajte vychladnúť.
  10. Nalejte na tvarohovú vrstvu. Koláč vložte na 2 – 3 hodiny opäť do chladničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šialene čokoládový s orechovým nádychom. Koláč inšpirovaný slávnou čokoládovou tyčinkou si podmaní vaše chuťové poháriky.

Exkluzívny dezert ako z najlepšej cukrárne. Francúzsky zákusok chutí šialene


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Čo nejesť pred letom? Týmto potravinám sa radšej oblúkom vyhnite. Inak sú „problémy“ zaručené

14.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chettarin). Čomu sa vyhnúť pred cestou lietadlom? Nevinný výber z jedálneho lístka môže zničiť pohodlie aj pri tom najkratšom…

Ponožky alebo bosé nohy? Odborníci už vedia, čo je pre nás v noci lepšie

13.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Roman Chazov). Spať v ponožkách alebo bez? Túto otázku si kladie mnoho z nás tesne pred uložením sa do…

Maslo je prežitok. Čoskoro si budú všetci natierať chlieb touto náhradou

13.06.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Pixel-Shot). Slováci milujú maslo natoľko, že si mnohí z nich nevedia predstaviť jedlo bez neho. Veď ako by to…

Počasie, ktoré trápi seniorov: Začína sa bolesťou kolien

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CHOKCHAI POOMICHAIYA). Zmeny počasia môžu výrazne ovplyvniť zdravie starších ľudí. Až 70% populácie trpí meteorologickou citlivosťou. Ako sa chrániť…

Nenechajte sa oklamať na trhu: Takto okamžite rozpoznáte červivé čerešne

13.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Čerešne Foto: instagram.com/#ceresne). Sezóna čerešní je v plnom prúde, no nie všetky šťavnaté plody sú také nevinné, ako vyzerajú. Jednoduchý…

Auto Trendy

STOP značka a STOP čiara: Kde presne musíte zastaviť vozidlo?

14.06.2025, Redakcia Auto trendy - Dopravná značka "Stoj, daj prednosť v jazde" patrí medzi najdôležitejšie značky v cestnej premávke. Mnohí vodiči si však nie sú istí, kde presne musia zastaviť…

Krakov zavádza najprísnejšiu nízko emisnú zónu

14.06.2025, Redakcia Auto trendy - Druhá nízkoemisná zóna v Poľsku začne platiť od budúceho roku. Nielen oproti tej prvej, varšavskej, bude citeľne prísnejšia. Od príliš starých áut bude mesto vyberať…

USA odhaľujú informácie o stíhačke budúcnosti F-47

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Koncom marca tohto roku Donald Trump oznámil stavbu futuristickej stíhačky 6. generácie s názvom F-47. Tento stroj má prekonať pokročilými technológiami lietadlá F-35 či…

Opel Grandland dostáva najsilnejšiu elektrickú verziu. Nový model má 325 koní a pohon všetkých kolies

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Opel spustil novú elektrickú verziu pre druhú generáciu Grandland. Najsilnejší model, ktorý si môžete kúpiť, má 325 koní. Nemecký výrobca predstavil prvý plne elektrický…

Audi rozširuje Q5 o dva plug-in hybridné pohony

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Audi spustilo hybridné verzie s nabíjaním zo zásuvky pre SUV Q5. Výrobca tvrdí, že ponúka čisto elektrický dojazd až 100 kilometrov. Nové plug-in hybridné…

Uber spúšťa revolúciu. Taxíky bez vodiča prídu do Európy už budúci rok

13.06.2025 | Redakcia Auto trendy - Technologické firmy v predchádzajúcom desaťročí zrevolucionizovali mestskú dopravu. Ich riešenia eliminovali veľkú časť problémov a nákladov, ktoré charakterizujú tradičné taxíky. Uber nezaostáva v úsilí…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov