Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Vyskúšajte tento recept a už nikdy nezatúžite po kupovaných. Doma sa pohádate o posledný kus

14.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio). Kysnuté koláče s ovocím a drobenkou sú chuťou, ktorú poznáme z detstva a ktorá sa nám pripomína každé leto. Mäkké cesto, šťavnatá...

14.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).

Kysnuté koláče s ovocím a drobenkou sú chuťou, ktorú poznáme z detstva a ktorá sa nám pripomína každé leto. Mäkké cesto, šťavnatá náplň a chrumkavá posýpka sú triom, ktoré nikdy neomrzí. A to najlepšie zo všetkého? Domáca verzia je vždy víťazom.

Vyskúšajte tento recept a už nikdy nezatúžite po kupovaných. Doma sa pohádate o posledný kus.
Foto: shutterstock/pbd Studio

Kysnuté cesto plnené čučorieskami je klasika, ktorú netreba nikomu predstavovať. Keď sa začne ich sezóna, zmiznú rýchlejšie ako čerstvé rožky. Aj keď ich potom môžete kúpiť na každom rohu, tie domáce majú stále niečo, čo sa kúpiť nedá – chuť detstva a nezabudnuteľnú vôňu. A čo je najdôležitejšie, sú plné lesných plodov a nie len natreté plnkou. Navyše, z kilogramu múky vyjde taká dávka, že si na svoje prídu aj susedia.

Recept na čučoriedkový koláč s drobenkou z 1 kg múky. Vyjde vám veľká dávka ideálna pre celú rodinu

Keď máte po ruke čerstvé ovocie a trochu viac času, môžete si rovno pripraviť veľkú dávku nadýchaných dobrôt. A ak vám ich pár zostane, môžete ich pokojne zamraziť alebo zjesť na ďalší deň. Tento recept je osvedčený, jednoduchý a naozaj chutný.

@apetitonline

Bleskový ovocný koláč s drobenkou je ten nejrychlejší a nejvláčnější koláč na světě. Použijte na něj jakékoli ovoce, které si přinesete z trhu, zahrádky či z lesa. Na rychlou hrnkovou buchtu s drobenkou stačí jen smíchat suroviny, těsto vylít na plech, posypat ovocem, drobenkou a dát péct. Připravený je raz dva a upečený za třicet minut. Recept k uložení a vytištění najdete na apetitonline.cz. apetitonline casopisapetit bleskovykolacrychlykolac drobenka

♬ původní zvuk – Apetitonline – Apetitonline

Prísady na cesto:

  • 1 kg pšeničnej múky typu 500 alebo 550,
  • 100 g cukru,
  • 100 g masla (roztopeného, vychladnutého),
  • 2 vajcia,
  • žĺtok,
  • 500 ml mlieka (teplého),
  • 50 g čerstvého droždia alebo 14 g sušeného droždia,
  • čajová lyžička soli,
  • čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné).

Prísady na plnku:

  • 700 g čučoriedok,
  • 50-70 g cukru,
  • lyžička zemiakového škrobu
Recept na čučoriedkový koláč s drobenkou z 1 kg múky. Vyjde vám veľká dávka ideálna pre celú rodinu.
Foto: shutterstock/Marcus Z-pics

Prísady na drobenku:

  • 100 g múky,
  • 60 g cukru,
  • 70 g studeného masla.

Ďalšie prísady:

  • Vajce na potretie koláčikov,
  • trochu mlieka.

Jednoduchý recept na chutné čučoriedkové koláčiky. Domáca chuť, ktorú si zamilujete

Ak sa bojíte kysnutého cesta, tento recept je skvelým začiatkom. Vyjde pružné a krásne vykysne.

Spôsob prípravy:

Ak používate čerstvé droždie, rozdrobte ho do misky, pridajte 2 lyžice cukru, 3 lyžice múky a niekoľko lyžíc teplého mlieka. Premiešajte, prikryte a odložte na teplé miesto na 10 – 15 minút, kým sa nevytvorí pena. Ak používate sušené droždie, môžete tento krok vynechať a pridať ho priamo do múky.

Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme cukor, soľ, vajcia, žĺtok, vanilkový extrakt, kvások (alebo sušené droždie) a postupne teplé mlieko. Začnite miesiť cesto ručne alebo pomocou mixéra s hákom. Keď sa ingrediencie spoja, pridajte rozpustené, mierne vychladnuté maslo a hnette asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné. Prikryte ho utierkou a nechajte kysnúť 1-1,5 hodiny, malo by zdvojnásobiť svoj objem.

Medzitým si pripravte náplň. Ovocie zmiešame s cukrom a zemiakovým škrobom, aby vám počas pečenia nevytiekla šťava. Všetky prísady na drobenku miesime prstami, kým nezískame hrudkovitú konzistenciu. Do použitia uložíme do chladničky.

@zaneta_kavala_

Kefírový koláč na plech s lesním ovocem 🤩🍀 Kefírový koláč s drobenkou a lesním ovocem🍓 Ultra jednoduchý a rychlý, dokonale vláčný 🤩 Ingredience: Těsto: • 500 ml kefíru • 2 vejce • 6 g kypřicího prášku (1/2 sáčku) • 300 g polohrubé mouky • 80 g rozpuštěného másla • 70 g cukru • Mletou vanilku a plátky mandlí najdete na @dianacompanycz Drobenka: • 80 g másla (1/4 kostky) • 120 g křištálového cukru • 150 g polohrubé mouky Navrch: • 250-300g g mraženého lesního ovoce Postup: 1. Příprava těsta: • V míse prošlehej kefír, vejce a cukr. • Přidej rozpuštěné máslo a promíchej. • V jiné míse smíchej mouku s kypřicím práškem a postupně ji vmíchej do tekuté směsi. • Míchej jen lehce, aby se vše spojilo. 2. Drobenka: • V misce smíchej mouku a cukr. • Přidej studené máslo nakrájené na kousky a prsty nebo vidličkou zpracuj do drobivé konzistence. 3. • Těsto nalij do vymazané a vysypané formy (nebo na plech). • Rovnoměrně posyp mraženým ovocem prohozené v hladké mouce • Nakonec zasyp drobenkou a mandlemi 4. Pečení: • Peč v předehřáté troubě na 170 °C cca 40–45 minut, dokud drobenka nezezlátne a těsto není propečené (zkus špejlí). A je hotovo! Po vychladnutí můžeš podávat třeba s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

♬ původní zvuk – Žaneta Kavala

Vykysnuté cesto krátko premiesime a rozdelíme na približne 25-30 kusov. Každý kúsok sploštíme v rukách, navrch dáme lyžicu čučoriedok a okraje opatrne prehneme, aby vznikli podlhovasté alebo okrúhle tvary podobné rožku. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie švom nadol. Zachovajte medzi nimi medzery, pretože sa nám ešte zväčšia.

Hotové koláčiky prikryte utierkou a odložte na 30 – 40 minút, aby ešte nakysli. Pred pečením potrite koláčiky rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka, posypte drobenkou a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 18-22 minút dozlatista. Po vybratí z rúry necháme mierne vychladnúť. Najlepšie sú mierne teplé, ale výborne chutia aj studené.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Váš smartfón horí ako pec? Takto ho rýchlo schladíte!

10.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SvedOliver ). Letné horúčavy trápia nielen nás, ale aj naše telefóny. Prehrievanie môže vážne poškodiť zariadenie a skrátiť jeho…

Ako sa zbaviť mravcov zo záhrady? Pomôže vám táto voňavá korenina

09.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olekry). Mravce v záhrade sú úplne prirodzený jav. Tieto drobné tvory zohrávajú dôležitú úlohu v ekosystéme – pomáhajú rozkladať…

Stuhnutý med? Tento geniálny trik ho premení na tekutý za pár sekúnd!

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Zabudnite na namáhavé vyškrabávanie medu z pohára. Jednoduchý domáci trik vám ušetrí čas aj nervy. Stačí vám len…

Rebierka sa samé odlepia od kosti. Všetko, čo potrebujete, je noc v tejto marináde a rošt po ruke.

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stockcreations). Jemné grilované rebierka sú snom mnohých milovníkov sezónnych posedení pri grile. Aby bolo mäso šťavnaté a plné chuti,…

Zabudnite na čierne a biele bodky. Odstráňte ich pomocou tejto domácej masky z 2 zložiek

9.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Boyloso). Správna starostlivosť o tvár, ktorá udržiava pleť v dobrom stave, si vyžaduje niekoľko krokov. Keď sa na nose,…

Auto Trendy

Pneumatiky a horúčavy: Na čo si dať pozor?

09.07.2025 Redakcia Auto trendy - Keď teploty v tieni presahujú 40 °C, asfalt môže dosiahnuť extrémne hodnoty a pneumatiky sú vystavené veľkej záťaži. Ako ovplyvňuje horúčava jazdu a čo môžete…

Brabus šokuje: Z Mercedesu SL vytvoril karbónovú beštiu s extrémnym výkonom

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecký úpravca Brabus opäť posunul hranice možného. Tentoraz premenil ikonický roadster Mercedes-AMG SL na unikátny shooting brake s karbónovou karosériou. Výsledok? Brabus Rocket GTS Deep…

Táto krajina nemá letisko, vlastný úradný jazyk ani menu. Predsa sú tu ľudia najbohatší v Európe

10.7.2025 Redakcia Auto trendy Táto krajina nemá letisko, žiadny vlastný úradný jazyk a dokonca postrádá vlastnú menu. Napriek tomu sú tu ľudia najbohatšími v Európe a s princom bohatším než…

Honda prehodnocuje stratégiu elektromobilov: Zrušenie veľkého SUV a zameranie na hybridy

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Viacerí výrobcovia automobilov prehodnocujú svoje plány v oblasti elektromobilov. Napriek pôvodnému nadšeniu z elektrifikácie ich k úpravám nútia aktuálne trhové podmienky. Medzi nimi je aj…

Svedkovia nehody Dioga Jotu a Andrého Silvu spochybňujú správu polície

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Dvaja vodiči nákladných áut, ktorí boli svedkami tragickej nehody Dioga Jotu a Andrého Silvu, nesúhlasia so závermi španielskej polície, ktorá ako príčinu nehody uvádza nadmernú…

Šok pre hráčov: Microsoft po 20 rokoch zrejme ukončí sériu Forza Motorsport

10.07.2025 Redakcia Auto trendy - Technologický gigant Microsoft minulý týždeň spustil masívne prepúšťanie, ktoré zasiahlo aj štúdio Turn 10, tvorcov série Forza Motorsport. Približne 70 zamestnancov prišlo o prácu, čo…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov