Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Do mletého mäsa som prestala pridávať cibuľu. Pridávam inú prísadu a už nie sú fašírky tvrdé

8.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa). Ak by sa mal zostaviť rebríček obľúbenosti našej kuchyne, fašírky by sa určite umiestnili v prvej trojke. Dokonca by mohli aj vyhrať. Hoci...

8.3.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Grandpa).

Ak by sa mal zostaviť rebríček obľúbenosti našej kuchyne, fašírky by sa určite umiestnili v prvej trojke. Dokonca by mohli aj vyhrať. Hoci sa robia tak často a radi, niekedy sa nepodaria dokonale. Veď jesť mäkké a šťavnaté fašírky je najväčším pôžitkom. Čo sa dá urobiť, aby mleté mäso nebolo tvrdé? Začala som namiesto cibule používať inú zeleninu.

Čo sa dá urobiť, aby mleté mäso nebolo tvrdé?
Foto: shutterstock/Grandpa

Fašírky sú veľmi jednoduché na prípravu, ale práve pri tých najjednoduchších jedlách často robíme najviac chýb. Zablúdime buď v rutine, alebo v presvedčení, že je to predsa také jednoduché, že nie je šanca, aby sa niečo pokazilo. A potom sa stane, že mleté mäso je suché a tvrdé. Ako tomu zabrániť? Môžete sa skúsiť vzdať cibule a nahradiť ju inou zeleninou, ktorá je celoročne dostupná v supermarketoch.

Fašírky už nebudú tvrdé. Do zmesi pridajte zelenú zeleninu

Touto zeleninou je cuketa. Dodá mletému mäsu zaujímavú chuť (ktorá však v celom pokrme neprevláda) a vďaka nej sú fašírky jemnejšie, zatiaľ čo hmota je mäkšia a vlhkejšia, takže mleté mäso je príjemne šťavnaté. Na 600 g mletého mäsa stačí približne 250 g cukety. Ako na to?

1. Cuketu je potrebné umyť, potom osušiť a nastrúhať.

2. Zeleninu vložte do misy, trochu osoľte a nechajte niekoľko minút odstáť.

3. Po tomto čase cuketu zbavíme prebytočnej vody a zmiešame ju s ostatnými prísadami na zmes do fašírok.

Vďaka cukete sú fašírky jemnejšie, zatiaľ čo hmota je mäkšia a vlhkejšia, takže mleté mäso je príjemne šťavnaté.
Foto: shutterstock/Candice Bell

Pridanie cukety však nie je jediným riešením. Ak túto zeleninu nemáte radi, môžete použiť napríklad zemiaky. S ním treba zaobchádzať viac-menej rovnako ako s cuketou:

1. Najprv umyte.

2. Potom ošúpte (v prípade cukety to nie je potrebné) a nastrúhajte.

3. Po scedení tekutiny môžete pridať do zmesi na fašírky.

4. Na 500 g mäsa budete potrebovať jeden zemiak štandardnej veľkosti.

O mäkkosť fašírok sa môžete postarať aj iným spôsobom. Niektorí ľudia pridávajú napríklad smotanu alebo jogurt, aby boli jemnejšie. Nechýbajú ani tí, ktorí dávajú prednosť majonéze a vyšľahaným bielkom, vďaka ktorým je zmes nadýchaná.

V čom smažiť fašírky? Tento tuk je najlepšou voľbou

Na smaženie fašírok je najlepšou voľbou živočíšny tuk, takže v tomto prípade sa rozhodneme pre bravčovú masť.
Foto: shutterstock.com/Alex Bogatyrev

Na smaženie fašírok je najlepšou voľbou živočíšny tuk, takže v tomto prípade sa rozhodneme pre bravčovú masť. Táto voľba má mnoho výhod.

  • Po prvé, dodáva pokrmu bohatú, výraznú chuť, ktorá zvýrazňuje arómu mäsa.
  • Po druhé, má vynikajúcu schopnosť udržať vysokú teplotu počas smaženia, čo umožňuje dosiahnuť chrumkavú kôrku na vonkajšej strane fašírky, pričom vnútro zostáva šťavnaté.

To všetko vďaka tomu, že sa z neho začína dymiť až pri teplote približne 160 °C až 200 °C.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto smažím slaninu na panvici. Rýchlo je chrumkavá a prepečená

Stojí pár drobných a je to skutočný kulinársky poklad. Tento výrobok môžete použiť na prípravu nátierok, rezancov, cestíčok a mnohých ďalších vecí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Táto pochúťka je najlepším zdrojom kolagénu. Stojí málo a zlepšuje vzhľad

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/SATOSHI ONO). Spomínate si na farebné želé z detstva, ktoré bolo neoddeliteľnou súčasťou nedeľného obeda? Tento jednoduchý dezert z…

Položte ju vedľa klobásy a bravčovej krkovičky. Hostia ju zjedia ako prvú

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ordasiphoto). Konečne je to tu! Vytúžená a netrpezlivo očakávaná špargľa. Keď sa začne sezóna, jej najzarytejší fanúšikovia ju môžu…

Jedzte ho každý deň a pocítite rozdiel. Voľnejšie nohavice sú len začiatkom výhod

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanita_St). Môžete jesť tvaroh pri diéte? Nenápadný výrobok, ktorý nájdete prakticky v každom obchode, skrýva množstvo živín, o ktorých…

Nielen deti ohŕňajú nos nad ružičkovým kelom. Ako ho pripraviť, aby bol chutný? Každý si ho zamiluje

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (). Ako pripraviť ružičkový kel na večeru? Ružičkový kel je veľmi známa, ale nie veľmi obľúbená zelenina. Ružičkový kel je…

Takto cvičia storoční ľudia z celého sveta. Tajomstvo dlhovekosti

3.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Odborníci už roky tvrdia, že pre zdravý a dlhý život sú nevyhnutné dva prvky: vyvážená strava a…

Auto Trendy

Automobilka v krízovej špirále: Tisíce ľudí príde o prácu, firma musí ušetriť 1,65 miliárd eur

4.5.2025 Redakcia Auto trendy - Švédska automobilka, ktorá roky ignorovala preferencie zákazníkov, teraz čelí tvrdej realite. Nútené prepúšťanie je len začiatkom bolestivých opatrení.

Autá na celý život: Tieto značky vás nikdy nesklamú

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Chcete vozidlo, ktoré vás bude sprevádzať desaťročia? Skúsení mechanici odhalili, ktorým značkám môžete dôverovať aj po rokoch používania.

Dacia na vrchole: Nové auto každých 55 sekúnd, rumunský zázrak prepisuje históriu

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Kedysi podceňovaná značka dnes valcuje európsky trh. Výrobný závod v Mioveni dosiahol magický míľnik 8 miliónov vyrobených áut a tempo výroby sa stále zrýchľuje. Čím…

Japonský dravec v novom šate prekvapí každého motoristu

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Obľúbené SUV značky Mazda sa chystá na svoju tretiu generáciu, ktorá vstúpi na trh v polovici budúceho roka. Nová CX-5 2026 prinesie nie len modernejší…

Chystá BMW prekvapenie? Neubauer hovorí o aute z vašich snov

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká automobilka naznačuje príchod výnimočného modelu, ktorý by mohol byť duchovným nástupcom legendárneho BMW M1. Fanúšikovia značky sa majú na čo tešiť.

Novinka na štyroch kolesách: Xiaomi SC01 spája výkon a dostupnosť

3.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky technologický gigant sa nebojí preraziť na automobilovom trhu s revolučným konceptom - malým, no výkonným elektrickým športiakom, ktorý rozhodne rozvíri vody medzi motoristickými nadšencami.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov