Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Do guláša pridajte 2 čajové lyžičky a mäso je mäkké ako nikdy predtým. Jednoducho sa rozplýva v ústach

28.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto). Ako smažiť mäso na guláš, aby bolo mäkké? Dobrý pokrm nepotrebuje veľa prísad, ale existuje jedna, ktorá urýchli proces dokonalého zmäknutia mäsa. Dodá...

28.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).

Ako smažiť mäso na guláš, aby bolo mäkké? Dobrý pokrm nepotrebuje veľa prísad, ale existuje jedna, ktorá urýchli proces dokonalého zmäknutia mäsa. Dodá celému jedlu výraznejšiu chuť a každé sústo sa vám bude doslova rozplývať v ústach.

Ako smažiť mäso na guláš, aby bolo mäkké? Pridajte 2 čajové lyžičky a mäso je mäkké ako nikdy predtým.
Foto: shutterstock/hlphoto

Guláš je tradičné jedlo maďarskej kuchyne, známe aj ako gulyás. Má bohatú tradíciu v strednej Európe, najmä v Maďarsku. Je to sýte jedlo, ktoré zahreje a môže nahradiť dvojchodovú večeru. Pripravuje sa a podáva v kotlíku ako jedlo z jedného hrnca. Hlavnými surovinami sú mäso, cibuľa a paprika. Pôvodne sa pridávalo hovädzie mäso, hoci dnes sa rovnako často používa bravčové.

Čo robiť, aby bolo mäso v guláši mäkké? Polovica úspechu je kúpa dobrého mäsa

Čo robiť, aby bolo mäso v guláši mäkké? Polovica úspechu je kúpa dobrého mäsa.
Foto: shutterstock.com/Sergey Ryzhov

Guláš má mnoho variácií, ale v najjednoduchšej verzii je to mäso vo vlastnej šťave s korením. Často sa obohacuje o zeleninu, ktorá mu dodáva chuť a výživovú hodnotu. Podáva sa so zemiakmi, cestovinami alebo ryžou a predstavuje sýte jedlo. Kľúčom k šťavnatému a jemnému výrazu pokrmu je výber mladého mäsa a dodržiavanie niekoľkých pravidiel varenia.

Mäso pred smažením, pečením alebo dusením marinujte, aby získalo lepšiu chuť a štruktúru.

  • V čom spočíva tajomstvo? V čiernom čaji.
TIP! Tento populárny nápoj robí mäso mimoriadne jemným. Na vytvorenie dokonalej marinády stačí vychladený čaj s prísadami, ako je soľ alebo med.
Foto: shutterstock.com/Aleksandrs Samuilovs

Čo pridať do guláša, aby bolo mäso mäkké? Pochutnajú si na ňom aj nejedáci

Dusenie mäsa do mäkka môže trvať viac ako dve hodiny. Buďte preto trpezliví. Nie každý však vie, že už 2-3 čajové lyžičky jablčného octu pridané po opečení mäsa tento proces výrazne urýchlia. Existuje na to niekoľko dôvodov:

  • ocot rozkladá vlákna mäsa,
  • zároveň ho robí jemným, šťavnatým a aromatickejším,
  • najdôležitejšie – skráti sa aj čas prípravy.
Ocot rozkladá vlákna mäsa a zároveň ho robí jemným, šťavnatým a aromatickejším.
Foto: Shutterstock/wasanajai

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hubová polievka zo sušených húb. Čo robiť, aby neboli horké? Hodia sa dve ingrediencie

Tajomstvo dokonalého kysnutého cesta. Tento recept vám pripomenie detstvo


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Môžete sa stretnúť tisíckrát a netušiť, že ste si súdení

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacob Lund). Teória neviditeľnej nite, ktorá spája osudy ľudí, dobýja internet. Čo ak ste svoju spriaznenú dušu už stretli,…

Prebuďte svoj mozog: Jednoduché ranné triky pre lepšiu pamäť a koncentráciu

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pheelings media). Zabudnite na ďalšiu šálku kávy! Odborníci odhalili, že prvých 30 minút po prebudení rozhoduje o výkonnosti vášho…

Praskajúce steny a obkladačky: Kedy volať odborníka a kedy si poradiť sama

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Try_my_best). Objavili ste praskliny na stenách alebo obkladačkách? Nemusíte hneď panikáriť. Odhalíme vám skutočné príčiny a poradíme, kedy je…

Tajomstvo bohatých: Pravidlo 80/20, ktoré vám zmení život

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Just dance). Bohatí ľudia neriešia drahé hodinky či luxusné vily. Ich skutočné tajomstvo spočíva v niečom úplne inom. Odborník…

Ako ovplyvňuje popoludňajšia káva telo? Ujasnime si to raz a navždy

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dejan Dundjerski). Šálka ​​aromatickej kávy je každodenným rituálom pre milióny ľudí na celom svete. Nie každý si však uvedomuje,…

Auto Trendy

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov