Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Recepty, Tipy,

Pridáte do polievky smotanu a po chvíli sa vám vytvoria škaredé hrudky? Pravdepodobne robíte túto chybu

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoriia Hnatiuk). Polievka je takmer hotová,… zostáva ešte doplniť prídavok. Do hrnca teda pridáte smotanu! Na povrchu začnú plávať hrudky a polievka už nevyzerá...

27.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoriia Hnatiuk).

Polievka je takmer hotová,… zostáva ešte doplniť prídavok. Do hrnca teda pridáte smotanu! Na povrchu začnú plávať hrudky a polievka už nevyzerá lákavo. To je znamenie, že smotana sa zrazila. Čo môžete urobiť, aby ste tomu zabránili? Ako zachránite takúto polievku so zrazenou smotanou?

Do polievky ste pridali smotanu a namiesto lákavej krémovej konzistencie vyzerá polievka nevábne.
Foto: shutterstock/Viktoriia Hnatiuk

Do niektorých polievok sa smotana pridáva až na samom konci varenia. Mnoho ľudí to robí napríklad pri zemiakovej, hubovej a paradajkovej polievke. Mohlo by sa zdať, že na tomto kroku nie je nič zložité. Niekedy sa však stáva, že smotana pridaná do polievky začne vytvárať nepekné hrudky. To je, žiaľ, znakom toho, že sa smotana zrazila. Namiesto lákavej krémovej konzistencie vyzerá polievka nevábne. Stáva sa to kvôli bežnej chybe, ktorú niektorí ľudia robia z neznalosti a iní z náhlenia.

Čo môžete urobiť, aby sa smotana nezrazila? Nevystavujte ju tepelnému šoku

  • Aby sa smotana nezrazila, je potrebné ju pred pridaním do polievky temperovať. Čo to znamená? Ide o to, aby sa teplota smotany a jedla vyrovnala. Ak dáte studenú smotanu priamo do horúcej polievky, takmer určite sa zrazí. Preto najprv nalejte trochu teplej polievky do misky, pridajte do nej smotanu, premiešajte a až túto tekutinu môžete naliať do hrnca.
  • Temperovanie je veľmi dôležitým pravidlom pri zahusťovaní polievok, ale treba mať na pamäti aj niekoľko ďalších. Pokrm so smotanou by sa nemal privádzať do varu a nemal by sa variť na príliš vysokej teplote. Lepšie je udržiavať horák na strednom výkone.
  • Okrem toho by sa mali pokrmy so smotanou opatrne miešať. Pri príliš rýchlom pohybe môže dôjsť k narušeniu štruktúry krému a ten sa začne nechutne oddeľovať.
Aby sa smotana nezrazila, je potrebné ju pred pridaním do polievky temperovať.
Foto: shutterstock/Nancy Salmon

Ako môžem zachrániť zrazenú polievku?

Polievku, v ktorej sa zrazí smotana, nie je potrebné vylievať. Stále sa dá konzumovať, aj keď vieme, že nevyzerá veľmi chutne. Existujú dva spôsoby, ako túto situáciu riešiť.

  • Prvým spôsobom, ako zachrániť polievku so zrazenou smotanou, je jednoducho ju rozmixovať. Celá polievka bude potom hladká a na povrchu už nebudú plávať žiadne hrudky.
  • Druhý spôsob spočíva v prepasírovaní polievky. Je to dobrá možnosť, najmä ak uprednostňujete čistejší vývar pred krémovou polievkou. Tekutinu jednoducho prelejte cez jemné sitko. Ak sú hrudky väčšie, mali by ľahko zostať v sitku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnite na strúhanku. Najlepšie bravčové rezne, aké som kedy jedla. Mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonka

Klasické mleté mäso ma už nudí. Teraz pridávam namiesto žemle toto. Dokonca aj moja mama bola v šoku


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Môžete sa stretnúť tisíckrát a netušiť, že ste si súdení

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacob Lund). Teória neviditeľnej nite, ktorá spája osudy ľudí, dobýja internet. Čo ak ste svoju spriaznenú dušu už stretli,…

Prebuďte svoj mozog: Jednoduché ranné triky pre lepšiu pamäť a koncentráciu

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pheelings media). Zabudnite na ďalšiu šálku kávy! Odborníci odhalili, že prvých 30 minút po prebudení rozhoduje o výkonnosti vášho…

Praskajúce steny a obkladačky: Kedy volať odborníka a kedy si poradiť sama

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Try_my_best). Objavili ste praskliny na stenách alebo obkladačkách? Nemusíte hneď panikáriť. Odhalíme vám skutočné príčiny a poradíme, kedy je…

Tajomstvo bohatých: Pravidlo 80/20, ktoré vám zmení život

2.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Just dance). Bohatí ľudia neriešia drahé hodinky či luxusné vily. Ich skutočné tajomstvo spočíva v niečom úplne inom. Odborník…

Ako ovplyvňuje popoludňajšia káva telo? Ujasnime si to raz a navždy

02.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dejan Dundjerski). Šálka ​​aromatickej kávy je každodenným rituálom pre milióny ľudí na celom svete. Nie každý si však uvedomuje,…

Auto Trendy

Harley-Davidson šokuje svet: Legendárna značka pripravuje elektrický skúter!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si situáciu: Po meste sa ticho preháňa skúter s DNA legendárnej značky Harley-Davidson. Znie to ako zlý vtip alebo nočná mora pre fanúšikov burácajúcich…

BYD mení taktiku: Elektrické autá ustúpia hybridom – Číňania prekvapujú Európu!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Čínsky automobilový gigant, ktorý vlani predbehol Teslu v predaji elektromobilov, ohlasuje prekvapivý obrat v stratégii. Do konca roka prinesie na európsky trh dva nové plug-in…

Divočina uprostred Európy: Miesto, kde sa turistika stáva umením

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa čas zastavil a príroda vládne v celej svojej kráse. Miesto, kde sa mohutné vodopády rútia cez strmé kaňony, kde sa…

Európsky prelom vo vesmíre: Súkromná kapsula Phoenix 1 úspešne dobyla vesmír!

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Nemecká firma prekonala očakávania a dokázala, že Európa má vo vesmírnom priemysle svoje miesto. Ich revolučná kapsula Phoenix 1 úspešne absolvovala misiu a otvorila dvere…

Šéf Toyoty: „Športové auto musí voňať benzínom!" Elektrické modely ho nechytili za srdce

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Akio Toyoda, legendárny šéf japonskej automobilky, zostáva verný benzínovým motorom a hlučným výfukom. Elektromobilita ho ako vášnivého jazdca zatiaľ nepresvedčila, hoci jej budúcnosť v značke…

Ferrari 296 Speciale: Rýchlosť, ktorá berie dych, a dizajn z iného sveta

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Ferrari opäť posúva hranice možného. Model 296 Speciale, najnovší prírastok do exkluzívnej rodiny Speciale, prináša takmer 900 koní, revolučný dizajn a technológie inšpirované Formulou 1.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov