Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pirohy s touto plnkou zvíťazia nad ruskými a inými pirohami. V hlavnej úlohe zemiaky a niečo iné

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka). Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú...

4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Magdanatka).

Slováci milujú všetky druhy pirohov a je ťažké nájsť niekoho, kto by ich nemal rád. Nie všetky sa dajú obľubiť, pretože chute sú rôzne, ale recept na pirohy, ktorý vám dnes predstavíme, sa bude páčiť všetkým milovníkom domácich chutí. Nebudú to pirohy na ruský spôsob ani mäsové pirohy. Budú to pirohy dva v jednom. Nepoznám lepší recept na plnku.

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak
Foto: shutterstock/Magdanatka

Recept na pirohy nie je jeden nemenný recept a v každej domácnosti sa pripravujú inak. Stavím sa však, že málokto počul o pirohoch s plnkou zo strúhaných zemiakov. Áno, počuli ste správne, zemiakové pirohy nie sú len ruské pirohy, tieto sú úplne jedinečné a prekvapia každého. Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám a pirohy plnené strúhanými zemiakmi sa hneď od začiatku stanú vašimi obľúbenými.

Pirohy dva v jednom. Lepšie nenájdete v žiadnej reštaurácii


Ingrediencie:

  • cca 1 kg múčnych zemiakov,
  • 150 g surovej údenej slaniny,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • hrsť sušených húb alebo 250 g šampiňónov,
  • soľ, korenie, trochu muškátového orieška, štipka majoránky (nepovinné).


Cesto na pirohy:

  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 500,
  • 250 ml mierne ochladenej vriacej vody,
  • rovná čajová lyžička soli, najlepšie jemnej,
  • polievková lyžica masla.
Plnka je jemná, takmer maslová, chutí lahodne vďaka vynikajúcim prílohám
Foto: shutterstock/New Africa

Pirohy so zemiakmi a slaninou – ako ich pripraviť:

  1. Príprava týchto jedinečných pirohov samozrejme začína plnkou, pretože jej príprava trvá najdlhšie. Sušené huby si rozdrvte v rukách a namočte ich do vody, aby zmäkli. Potom ich uvarte v osolenej vode do mäkka; je dobré variť ich s bobkovým listom.
  2. Zemiaky ošúpeme a očistíme. Nastrúhajte ich najemno rovnakým spôsobom, ako ich strúhate na zemiakové placky. Prípadne ich zomeľte v kuchynskom robote.
  3. Nastrúhané zemiaky dôkladne zbavte prebytočnej vody a vodu zo zemiakov nalejte do misy. Počkajte, kým sa zrazí škrob. Potom vodu opatrne odlejte a škrob pridajte k zemiakom.
  4. Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu nakrájajte podobným spôsobom. Slaninu rozpustite na suchej panvici a keď sa mierne opečie, pridajte cibuľu. V prípade potreby pridajte trochu masti. Keď cibuľa zosklovatie, pridajte uvarené huby a za občasného miešania ich 2-3 minúty orestujte.
  5. Zmiešajte všetky prísady na plnku, podľa chuti okoreňte a premiešajte. Ak je plnka príliš riedka, pridajte lyžicu zemiakovej múky.
  6. Postarajte sa o cesto. Múku preosejte na dosku na pečenie. Zmiešajte horúcu vodu so soľou a maslom a pridajte ju k múke. Začnite miesiť, ale najprv cesto premiešajte lyžicou, aby ste sa nepopálili. Cesto hnetieme, kým nie je hladké a pružné.
  7. Cesto rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte, ale nie príliš tenko, malo by byť hrubé asi 1,5 až 2 mm. Potom z cesta vykrojte kolieska a do stredu každého kolieska dajte časť náplne – ale nedávajte jej príliš veľa, aby sa pirohy ľahko lepili.
  8. Hotové pirohy hádžeme do vriacej osolenej vody. Nezabudnite, že voda by nemala silno bublať, mala by sa len „mihotať“. Varte približne 4 – 5 minút od chvíle, keď vyplávajú na hladinu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môj starý otec jedol len takéto pirohy. Pochádzal z pohraničia a pridával túto prísadu

Pirohy s čučoriedkami sú vedľa toho nič. Mäkké a ľahké a naplnené až po okraj


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Sú palacinky tvrdé? Všetko kvôli tejto zložke

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello). Palacinky sa na našich stoloch objavujú veľmi často. Je to univerzálne jedlo, ktoré môže byť chutnými raňajkami aj…

Ako pripraviť nadýchané banánové lievance? Mlieko nebude fungovať, zvoľte iný nápoj

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arina P Habich). Tento recept na banánové lievance musia poznať všetci gurmáni všetkých vekových kategórií. Je to nápad na…

Zemiaky už nikdy neurobíte inak. Ak pridáte toto, budú krémové a rýchlejšie sa uvaria

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vadim Zakharishchev). Ako variť zemiaky, aby boli chutné? Stačí siahnuť po jednej ingrediencii, ktorú už pravdepodobne máte v chladničke.…

Sezóna tejto zeleniny sa práve začína. Hoďte ju do rúry s korením a máte hotovú večeru.

7.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NADKI). Jar je čas, keď sa príroda prebúdza k životu. V tomto období sa oplatí zvýšiť zastúpenie zeleniny na…

Kráľovná letných stretnutí! Šalát s fetou a cherry paradajkami

06.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz). Grilovacia sezóna nie je len o mäse a klobásach. Je to tiež ideálna príležitosť priniesť na stôl…

Auto Trendy

Automobilka oživuje legendu! Toto nikto nečakal

8.5.2025 Redakcia Auto trendy . Švédska automobilka prekvapila celý svet návratom obľúbeného modelu XC70, no v úplne novej podobe. Zabudnite na vyvýšené kombi - prichádza moderné SUV s revolučným hybridným…

Dacia Bigster ohromuje na nemeckej diaľnici: Rumunský hybrid ukázal, čo dokáže

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Najnovší prírastok do rodiny Dacia sa nebojí rýchlosti. Bigster s hybridným pohonom dosiahol na neobmedzenej Autobahn rešpektovaných 180 km/h a dokázal, že aj cenovo dostupné…

Skrytá hrozba, ktorú by mal poznať každý vodič

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Malá žltá kontrolka, ktorá môže signalizovať vážny problém. Čo znamená a ako reagovať, keď sa rozsvieti na vašej palubnej doske?

Žltý Výfuk ako Pocta Legendárnemu F1 Šampiónovi: Lotus Emira v Špeciálnej Edícii

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Lotus predstavil exkluzívnu edíciu modelu Emira venovanú dvojnásobnému majstrovi F1 Jimovi Clarkovi. Zeleno-žltá kombinácia a žlté koncovky výfukov pripomínajú jednu z najúspešnejších sezón motoršportu v…

Tajná funkcia brzdy, o ktorej nevedia ani skúsení vodiči. V zápchach je na nezaplatenie!

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Moderné autá skrývajú množstvo funkcií, o ktorých mnohí vodiči ani netušia. Jedna z nich dokáže výrazne uľahčiť život najmä v mestskej premávke a pri státí…

Trump a TikTok: „Mám k nemu slabosť!" Prečo prezident zmenil názor?

7.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americký prezident zmenil svoj postoj k čínskej sociálnej sieti a priznal, že mu pomohla získať mladých voličov. Aplikácia, ktorá mala byť zakázaná, dostala ďalšiu šancu.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov