Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Až sa mi zbiehajú sliny. V sezóne do neho pridávam túto zeleninu

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matka_Wariatka). Recept na lečo z mojej knihy receptov sa použil už stokrát. Ťažko spočítať, koľko členov rodiny a priateľov ho použilo na prípravu chutného...

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/matka_Wariatka).

Recept na lečo z mojej knihy receptov sa použil už stokrát. Ťažko spočítať, koľko členov rodiny a priateľov ho použilo na prípravu chutného a expresného jedla. V lete recept obohacujem o jednu sezónnu prísadu.

Ako pripraviť vynikajúce lečo?
Foto: shutterstock/matka_Wariatka

Lečo je výborné jedlo z jedného hrnca, ktoré je ideálne na rýchlu, zdravú a výživnú večeru pre celú rodinu. Jeho príprava trvá menej ako 30 minút, najmä ak máte po ruke všetky potrebné ingrediencie. Nižšie vám prezradíme jeden z najjednoduchších receptov na vynikajúce lečo.

Maďarská špecialita na obed. Bude chutná, sýta a farebná

Tento recept na lečo sa hodí, keď netušíte, ako použiť papriku, cibuľu a klobásy. S pridaním sezónnej cukety a správnej zmesi korenín vyzerá toto vlajkové jedlo maďarskej kuchyne mimoriadne chutne. Jednoduchá príprava a hlboká chuť sú hlavnými prednosťami tohto pokrmu. Určite ho ochutnajte na vlastnej koži.

Ingrediencie:

  • 3 papriky (najlepšie červená, zelená a žltá),
  • 3 cukety,
  • 250 g údenej klobásy,
  • 600 ml pasírovaných paradajok,
  • cibuľa,
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžičky údenej papriky,
  • čajová lyžička sušeného oregana
  • čajová lyžička tymiánu,
  • štipka štipľavej papriky,
  • soľ a korenie,
  • lyžica masti, oleja alebo olivového oleja.
Pridaním cukety dodáte jedlu lepšiu chuť.
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Aromatické lečo s cuketou a klobásou. Spôsob prípravy

V hrnci s rozpáleným olejom orestujte ošúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte na plátky nakrájanú klobásu. Na miernom ohni ju niekoľko minút za občasného miešania opekajte. Ku koncu smaženia pridajte prelisovaný cesnak.

Z papriky odstráňte semienka, nakrájajte ju na väčšie kocky a pridajte do hrnca. Občas premiešajte, aby sa prísady neprilepili na dno a neprihoreli. Po približne piatich minútach dusenia dochuťte voňavý pokrm týmito koreninami: štipľavá a údená paprika, oregano, tymián, soľ a korenie.

Pridajte na kocky nakrájanú cuketu a za stáleho miešania všetko poduste. Nakoniec prilejte pasírované paradajky, premiešajte a priveďte do varu. Prikryte hrniec pokrievkou a varte zmes ešte minútu. Teraz už stačí len nabrať chutne voňavý pokrm na taniere a podávať s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

lečo_cuketa_paprika_paradajka
Za krátky čas máte pripravené skvelé jedlo.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takéto lečo podáva moja svokra. Recept je založený na sladkej zelenine a pevnom mäsovom základe

Ako pripraviť večeru z letnej zeleniny? Pri príprave tohto jedla bude kľúčové jedno korenie


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Tento koláč robím vždy na jar. Prvý podnos zmizne v ten istý deň

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/beats1). Jahodový želé koláč je jarná a letná klasika, na ktorú sa teší veľa ľudí. Najlepšie samozrejme chutí s…

Urobte to so zemiakmi hneď, ako ich ošúpete. Jednoduchý úkon zabráni tomu, aby stmavli

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Bilanol). Čo možno urobiť, aby zemiaky neztmavli? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, tento problém sa netýka…

Kysnuté cesto počas pečenia klesá? Pravdepodobne robíte túto chybu

4.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/grafvision). Milujete kysnuté cesto, ale bohužiaľ nie vždy vyjde perfektne? Ak vás rozčuľuje, že sa vaše sladkosti počas pečenia…

Marinády, ktoré robia s hydinou zázraky – 4 recepty na dokonalé kurča

4.5.2025 Redalcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AndreyCherkasov). Zdá sa, že hydina je najjednoduchším druhom mäsa na prípravu. Niekedy sa však stáva, že je príliš suché…

Auto Trendy

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Bez šoféra, no plné nádrže: Autonómne kamióny dobýjajú cesty!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Budúcnosť dopravy už nie je sci-fi. Po texaských diaľniciach sa začali preháňať kamióny bez vodičov. Spoločnosť Aurora spustila komerčnú prevádzku nákladných vozidiel s autonómnym riadením…

Vyvíjajú revolučný superstroj: Z oceánu vzlietne nový gigant!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Americká armáda čoskoro získa unikátne stroj, ktoré nie je ani lietadlo, ani loď. Prekoná všetko, čo sme doteraz videli!

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov