Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Táto pusinka porazí všetky sladkosti a pečivo. Zdobím ju krémom a vyjde bezchybne

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans). Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť,...

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans).

Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť, biela farba a štedro naplnený vnútrajšok. Táto kombinácia je skutočným potešením pre chuťové bunky, ideálna na každý deň aj na sviatky.

Pusinky alebo bezé – sladké pečené bielky so sezónnym ovocím
Foto: shutterstock/lhermans

Bezé je výstavný dezert, ktorý vždy podávam v júni. Sladké pečené bielky sa dokonale hodia k nebesky nadýchanému krému a štedrej porcii sezónneho ovocia. Žiadny tvarohový koláč, piškótová torta, ba ani ten najlepší jahodový koláč ju neprekoná! Tento recept si radšej schovajte, pretože ak ho raz vyskúšate, všetci z neho budú vo vytržení!

Najlepší dezert na leto? Pre mňa sú to pusinky s ľahkým krémom


Klasika v cukrárstve, obľúbený sladký dezert, ale aj prekliatie, ktoré potrápi v nejednu noc, nejedného cukrára. Táto šialená chuť si vyžaduje zručnosť. Často sa stáva, že bielková zmes klesá, príliš spadne alebo zhnedne alebo sa jednoducho nedá poriadne upiecť. Existuje však jednoduchý spôsob, ako pripraviť dokonalý dezert na letné popoludnia.


Tajomstvo dokonalej pusinky spočíva v niekoľkých detailoch. V prvom rade musí byť nádoba, v ktorej budeme šľahať penu, takmer sterilne čistá a suchá. Nezabudnite tiež na to, aby ste žĺtok omylom nepridali do bielka alebo aby ste v bielku nenechali škrupinu. Čerešničkou na torte je správne pečenie, či skôr sušenie a špecifická teplota.

Ak nám pusinky vyjdú bezchybne, môžeme prejsť k oveľa príjemnejšej časti, ktorou je zdobenie. Upečené bielka najlepšie chutia s krémovou náplňou alebo s pridaním mascarpone. Aj tu by malo nastať chuťové vylepšenie, a to so sezónnym ovocím. Sladko-kyslé maliny, čučoriedky, černice a jahody sú na to ako stvorené.

Bezé – klasika v cukrárstve, ale potrápia nejedného cukrára
Foto: shutterstock/Anna Shepulova

Bohatý variant bezé. Pridajte ovocie a nebudete sa nudiť


Ingrediencie na pusinky:

  • 5 vajec,
  • 200 g jemného cukru,
  • pol lyžičky zemiakovej múky (nie je potrebné, ale takéto pusinky majú ťahavý stred).


Prídavky:

  • 150 g mascarpone,
  • 150 g 33 % smotany,
  • maliny,
  • jahody,
  • čučoriedky,
  • lístky mäty na ozdobu.

Spôsob prípravy:

  1. Na začiatku presne oddeľte bielka od žĺtkov. Dbajte na suchú čistú nádobu a príslušenstvo na šľahanie.
  2. Keď zmes začne nadobúdať pevnú konzistenciu, začnite po lyžičkách pridávať cukor.
  3. Nakoniec pridajte zemiakovú múku. Naposledy premiešajte penu a skontrolujte, či je dostatočne tuhá, aby sa prilepila na misu.
  4. Keď sú bielky pripravené, preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vytvarujte do estetickej pusinky.
  5. Pripravené pusinky vložte do rúry vyhriatej na 110 stupňov a pečte asi 30 minút, potom teplotu znížte na 80 stupňov a takto pusinky hodinu sušíme.
  6. Hotové pusinky nechajte vychladnúť.
  7. Teraz je čas na krém – vymiešajte smotanu a postupne, po lyžiciach, pridávajte syr mascarpone. Hotový krém naaranžujte na bezé (môžete ho vopred nakrájať alebo ho spracovať ako základ/vrch).
  8. Sladký dezert ozdobte ovocím a mätou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu

Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Marináda na bravčovú panenku podľa môjho starého otca. Je dokonale šťavnatá, jemná a rozplýva sa na jazyku.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ksenija Toyechkina). Ak hľadáte inšpiráciu na chutný obed alebo večeru, potom je marináda na bravčovú panenku od môjho starého…

Pite namiesto čaju – tento domáci nápoj rozbehne metabolizmus a pomôže vám konečne schudnúť

2.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach). Tento nápoj poznáme už stáročia, no len málokto tuší, aký blahodarný účinok môže mať na chudnutie…

Uplynulo 10 rokov, kým mi babička prezradila, čo pridáva do paradajkovej polievky. Jej bola najlepšia.

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Nepoznám nikoho, kto by nad ňou ohŕňal nos. Ba čo viac, paradajková polievka sa objavuje aj v…

Na Slovensku ich neje veľa ľudí, a pritom ide o jedno z najlepších sušených ovocí na svete

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rawpixel.com). Je to občerstvenie známe a obľúbené po celom svete. Ceníme si ho predovšetkým pre jeho sladkú chuť, a…

Neuveriteľne nadýchané lievance s jahodami. Je ťažké odolať a nezjesť ich všetky

2.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oksana Shevchenko). Pre mnohých neexistujú lepšie raňajky alebo dezert ako sladké, nadýchané lievance. Klasicky sa pripravujú s jablkami. Dajú…

Auto Trendy

Nissan v problémoch: Odkladá platby dodávateľom, aby získal čas

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Japonský automobilový gigant Nissan sa ocitol v zložitej finančnej situácii. Spoločnosť sa snaží zlepšiť svoju hotovostnú situáciu, no spôsob, akým to robí, môže vyvolávať kontroverzie.…

Zips: Prečo by ste mali využívať oba pruhy až po miesto zúženia?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Stalo sa vám už, že ste trpezlivo čakali v dlhom rade pred zúžením cesty, zatiaľ čo iné autá predbiehali v prázdnom pruhu? Tento pohľad dokáže…

Mitsubishi Grandis: Nové SUV pre Európu

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi pokračuje vo svojej stratégii pre európsky trh, ktorá zahŕňa spoluprácu s Renaultom. Po modeloch Colt a ASX, ktoré vychádzajú z Renault Clio a Captur,…

Prečo sa v elektromobiloch robí ľuďom nevoľno? Vedci odhalili prekvapivé dôvody

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nové vedecké štúdie odhalili, prečo sa mnohým ľuďom v elektromobiloch robí viac nevoľno ako v klasických autách so spaľovacím motorom. Hlavným vinníkom je rekuperačné brzdenie…

Nabíjanie elektromobilov drahšie ako tankovanie: Kde sa stala chyba?

03.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobilita mala byť lacnejšou a ekologickejšou alternatívou k spaľovacím motorom. Realita však ukazuje, že náklady na nabíjanie elektromobilov na verejných staniciach sú dnes vyššie ako…

Runaway Diesel: Keď sa naftový motor zmení na nekontrolovateľnú bombu

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Predstav si, že ideš po ceste a zrazu sa motor z ničoho nič vytočí do maximálnych otáčok. Auto zrýchluje, nereaguje na pustenie plynu a nedá sa…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov