Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Táto pusinka porazí všetky sladkosti a pečivo. Zdobím ju krémom a vyjde bezchybne

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans). Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť,...

27.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lhermans).

Máte už dosť klasických koláčov? Vyberte si ľahký sviatočný koláč zdobený šialeným krémom a sezónnym ovocím a nebudete ľutovať. Jeho tajomstvom je chrumkavosť, biela farba a štedro naplnený vnútrajšok. Táto kombinácia je skutočným potešením pre chuťové bunky, ideálna na každý deň aj na sviatky.

Pusinky alebo bezé – sladké pečené bielky so sezónnym ovocím
Foto: shutterstock/lhermans

Bezé je výstavný dezert, ktorý vždy podávam v júni. Sladké pečené bielky sa dokonale hodia k nebesky nadýchanému krému a štedrej porcii sezónneho ovocia. Žiadny tvarohový koláč, piškótová torta, ba ani ten najlepší jahodový koláč ju neprekoná! Tento recept si radšej schovajte, pretože ak ho raz vyskúšate, všetci z neho budú vo vytržení!

Najlepší dezert na leto? Pre mňa sú to pusinky s ľahkým krémom


Klasika v cukrárstve, obľúbený sladký dezert, ale aj prekliatie, ktoré potrápi v nejednu noc, nejedného cukrára. Táto šialená chuť si vyžaduje zručnosť. Často sa stáva, že bielková zmes klesá, príliš spadne alebo zhnedne alebo sa jednoducho nedá poriadne upiecť. Existuje však jednoduchý spôsob, ako pripraviť dokonalý dezert na letné popoludnia.


Tajomstvo dokonalej pusinky spočíva v niekoľkých detailoch. V prvom rade musí byť nádoba, v ktorej budeme šľahať penu, takmer sterilne čistá a suchá. Nezabudnite tiež na to, aby ste žĺtok omylom nepridali do bielka alebo aby ste v bielku nenechali škrupinu. Čerešničkou na torte je správne pečenie, či skôr sušenie a špecifická teplota.

Ak nám pusinky vyjdú bezchybne, môžeme prejsť k oveľa príjemnejšej časti, ktorou je zdobenie. Upečené bielka najlepšie chutia s krémovou náplňou alebo s pridaním mascarpone. Aj tu by malo nastať chuťové vylepšenie, a to so sezónnym ovocím. Sladko-kyslé maliny, čučoriedky, černice a jahody sú na to ako stvorené.

Bezé – klasika v cukrárstve, ale potrápia nejedného cukrára
Foto: shutterstock/Anna Shepulova

Bohatý variant bezé. Pridajte ovocie a nebudete sa nudiť


Ingrediencie na pusinky:

  • 5 vajec,
  • 200 g jemného cukru,
  • pol lyžičky zemiakovej múky (nie je potrebné, ale takéto pusinky majú ťahavý stred).


Prídavky:

  • 150 g mascarpone,
  • 150 g 33 % smotany,
  • maliny,
  • jahody,
  • čučoriedky,
  • lístky mäty na ozdobu.

Spôsob prípravy:

  1. Na začiatku presne oddeľte bielka od žĺtkov. Dbajte na suchú čistú nádobu a príslušenstvo na šľahanie.
  2. Keď zmes začne nadobúdať pevnú konzistenciu, začnite po lyžičkách pridávať cukor.
  3. Nakoniec pridajte zemiakovú múku. Naposledy premiešajte penu a skontrolujte, či je dostatočne tuhá, aby sa prilepila na misu.
  4. Keď sú bielky pripravené, preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vytvarujte do estetickej pusinky.
  5. Pripravené pusinky vložte do rúry vyhriatej na 110 stupňov a pečte asi 30 minút, potom teplotu znížte na 80 stupňov a takto pusinky hodinu sušíme.
  6. Hotové pusinky nechajte vychladnúť.
  7. Teraz je čas na krém – vymiešajte smotanu a postupne, po lyžiciach, pridávajte syr mascarpone. Hotový krém naaranžujte na bezé (môžete ho vopred nakrájať alebo ho spracovať ako základ/vrch).
  8. Sladký dezert ozdobte ovocím a mätou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najlepší koláč na leto. Urobte ho rýchlo, pretože toto ovocie môže zmiznúť v okamihu

Chutí a vyzerá ako z drahej cukrárne. Čučoriedkový cheesecake robím celé leto


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Šéf Xiaomi chváli Elona Muska: Nečakaný kompliment od najväčšieho rivala Tesla

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Elon Musk zažíva ťažké časy s Tesla, najmä na čínskom trhu. Práve v tomto období však dostal nečakaný kompliment od svojho najväčšieho rivala. Lei Jun,…

Kód 78 na vodičskom preukaze: Čo znamená a ako sa ho jednoducho zbaviť

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Ak ste robili autoškolu na aute s automatickou prevodovkou, máte na vodičskom preukaze kód 78. Táto európska direktíva vám zakazuje šoférovať autá s manuálnou prevodovkou.…

Ostrov hrôzy a ostrov smrti: Prečo sú tieto miesta uzavreté pre verejnosť

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Zdalo by sa, že v roku 2025 už neexistujú žiadne miesta neprístupné pre vedcov a každý kút sveta bol dôkladne preskúmaný. To však nie je pravda.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov