Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Urobte grilovaný syr a nikto sa nebude pozerať na bravčovú krkovičku a klobásky

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo). Jedlá z grilu sú niečo, čo dokonale pohladí naše chuťové bunky. Bez ohľadu na to, či dávate prednosť klobáskam, krkovičke alebo špízom,...

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Marian Weyo).

Jedlá z grilu sú niečo, čo dokonale pohladí naše chuťové bunky. Bez ohľadu na to, či dávate prednosť klobáskam, krkovičke alebo špízom, určite ste celú zimu netrpezlivo čakali, kým sa opäť začne grilovacia sezóna. Grilovanie však nie je len o mäse. Na gril sa dajú dať aj iné veci a bezpochyby najlepšou z nich je syr. Dnes Vám dáme niekoľko tipov, ako pripraviť grilovaný syr tak, aby svojou chuťou odrovnal každého.

Foto: shutterstock/Marian Weyo

Som človek, ktorý miluje všetko, čo sa griluje. Klobásky, špízy, krídla a krkovička sú veci, ktoré môžem jesť bez prestávky. Nie je to inak ani s grilovanými rybami a zeleninou či hubami. Už len pohľad na tieto pochúťky položené na grile uvoľňuje hormóny šťastia, ale skutočný výbuch nastane, keď na grile uvidím svoj milovaný francúzsky syr. Ako sa robí grilovaný syr? Je to jednoduché, ale oplatí sa to trochu okoreniť. Ja volím dve možnosti a sama neviem, ktorá je lepšia.

Grilovaný syr. Taký krémový a aromatický, že sa na klobásu nikto nepozrie

Samozrejme, je rozdiel medzi syrom a grilovaným syrom. Je nepravdepodobné, že by sme na gril dali žltý syr, napríklad goudu alebo syr feta. Ostatné syry sú na grilovanie vhodné, pretože sa pod vplyvom tepla neroztavia a tak z grilu netečú. Samozrejme, oplatí sa zaobstarať si podnosy, ale sú syry, ktoré si to nevyžadujú. Spomenula by som vynikajúci, mierne slaný syr halloumi, ktorý je ideálny do šalátov. Kráľom grilu je však určite aromatický francúzsky camembert.

Camembert z grilu. Ako ho pripraviť

Camembert je zrejúci syr s mäkkou krémovou dužinou obalený tvrdou vrstvou, ktorá počas grilovania udržiava túto dužinu vnútri. Vďaka tomu sa krémový stred roztopí až po položení na tanier a rozkrojení. Grilovaný camembert má jemne orieškovú a mierne slanú chuť a jeho konzistencia pripomína puding. Môžete ho grilovať priamo na grile a ja mám na to dva spôsoby.

Prvý spôsob je vhodný, ak máte radi slaninu. Kombinácia krémového syra a slaniny je niečo božské. Okrúhly syr zabaľte do tenkých plátkov údenej slaniny a položte na gril. Grilujte z oboch strán, kým slanina nezhnedne a nie je mierne chrumkavá.

čerstvé bylinky a korenia
Do syra camembert urobte na niekoľkých miestach vrúbky nožom, potom doň vložte tenký plátok cesnaku a trochu čerstvého rozmarínu.
Foto: shutterstock/Julia Sudnitskaya

Druhý spôsob je pre skutočných gurmánov. Do syra camembert urobte na niekoľkých miestach vrúbky nožom, potom doň vložte tenký plátok cesnaku a trochu čerstvého rozmarínu. Vrchnú časť potrite trochou medu a pevne zabaľte alobalom. Grilujte na grile približne 10 minút.

Ako podávať grilovaný camembert

Možností je naozaj veľa. Grilovaný syr si môžete natrieť na toast alebo ho podávať s čerstvým šalátom, najlepšie bez majonézy. Výborne chutí aj s brusnicovým džemom, ktorý pri podávaní za tepla dokonale zvýrazní skryté chute syra. Samozrejme, môžete ho podávať aj so studeným údeným mäsom alebo zmesou orechov a olív. Nápady na grilovaný syr, ktoré som uviedla, sa dajú rovnako dobre pripraviť aj v rúre s funkciou grilu. Je to ideálne v zime alebo keď chcete syr rýchlo zjesť bez toho, aby ste museli pripravovať a rozpaľovať gril.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento syr je bombou živín a pastvou pre chuťové bunky. Taliani ho milujú

Grilovaná špargľa s týmito ingredienciami sa môže dostať zo žalúdka priamo do srdca. Na každého urobíte dojem


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Pridajte do vývaru na konci varenia. Bude zlatistý a číry ako nikdy predtým

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ungvar). Slováci milujú vývar, takže nie je divu, že sa veľmi často objavuje na našich stoloch. Lahodný zeleninovo-mäso vývar,…

Auto Trendy

Prečo stewardky sedia na rukách počas štartu a pristátia?

06.07.2025, Redakcia Cestovateľské trendy Bezpečnosť v letectve je vždy na prvom mieste. Jednou z menej známych, no dôležitých procedúr je špecifická poloha, ktorú zaujíma palubný personál počas štartu a pristátia.…

Tesla: Prvýkrát doručená úplne autonómne

06.07.2025, Redakcia Auto trendy Autonómne vozidlá sú čoraz bližšie k realite. Tesla Model Y sa stal prvým vozidlom, ktoré bolo doručené úplne autonómne, bez vodiča či diaľkového ovládania, priamo k…

AvtoVAZ prekvapuje: Lada Niva s výkonom 280 koní

06.07.2025 Redakcia Auto trendy Rusko opäť ukazuje, že ich automobilový priemysel má stále čo ponúknuť. Najnovšia Lada Niva Sport Turbo je dôkazom, že ani sankcie nezastavia ich inováciu. Tento závodný…

Uber už nevozí len autami: Teraz si môžete rezervovať let vrtuľníkom aj luxusnú plavbu loďou

5.7.2025 Redakcia Auto trendy Uber mení pravidlá hry! Známa dopravná spoločnosť teraz ponúka nielen klasické jazdy autami, ale aj úžasné dobrodružstvá vo vzduchu a na mori. Viac ako 5 miliónov…

Varovné svetlo motorového oleja: Čo robiť, keď sa rozsvieti na palubnej doske

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Varovné svetlo motorového oleja na palubnej doske vášho auta môže byť signálom potenciálne vážneho problému. Je dôležité, aby ste varovné svetlo motorového oleja neignorovali -…

Elektrické autá: Batéria vydrží dlhšie ako sme predpokladali

05.07.2025 Redakcia Auto trendy - Nová štúdia odhaľuje pravdu o životnosti batérií elektrických áut a ich degradácii - údaj, ktorý zaujíma všetkých. Čoraz viac ľudí má elektrické auto a paralelne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov