29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstsock/MaraZe).
Každý miluje želé s ovocím a šľahačkou. Na letný dezert nie je nič chutnejšie a každá hostiteľka vie, že získať dokonalý biely obláčik nie je najľahšie. Mnohí ľudia robia základné chyby a výsledkom je, že zákusky nevychádzajú tak, ako očakávame.
Základné chyby pri jej príprave nás môžu odradiť a viesť k tomu, že výzvu neprijmeme a kúpime si hotový výrobok z obchodu, ktorý sa kvalitou a chuťou nemôže rovnať vlastnoručne pripravenej šľahačke.
Najčastejšie chyby pri šľahaní smotany. 33% smotana nezaručí úspech, ak urobíme tieto chyby
Ak chceme úspešne vyšľahať smotanu, musíme sa vyvarovať určitých chýb. Existuje niekoľko vecí, na ktoré musíme dbať, aby bola nadýchaná, ľahká a chutná.
- Nízke percento tuku v smotane. Na šľahanie sú vhodné len smotany, ktoré majú viac ako 30 % tuku, najlepšie 33%.
- Príliš vysoká teplota. Musíme pamätať na to, že smotana by mala byť vychladená v chladničke aspoň 24 hodín. V opačnom prípade nemáme šancu, na nadýchaný, sladký obláčik.
- Použitie obyčajného cukru. Obľúbený cukor v kryštálikoch nebude pri šľahaní smotany fungovať. Ak použijeme prášok, konzistencia zostane hladká a bez hrudiek.
- Používanie nevhodného zariadenia a náčinia. Nezabudnite, že pri šľahaní smotana zväčší svoj objem najmenej trikrát, preto musíte použiť vhodnú misu. Najlepšie bude fungovať sklenená alebo kovová miska. Použite mixér s vysokými otáčkami. Zvýši sa tak náš komfort a skráti sa čas šľahania.
Čo je potrebné urobiť, aby ste smotanu vyšľahali správne? Pridajte niekoľko kvapiek a je to hotové
Neexistuje jednoduchší trik, ktorý by vám uľahčil proces šľahania smotany. Jediné, čo musíte urobiť, je pridať počas miešania niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Nielenže mierne zvýrazní chuť, ale urýchli aj proces hustnutia.
Ak radi pečiete koláče a šľahačka z nich často steká, existuje na to skvelý patent. Stačí, ak predtým rozpustíte trochu želatíny v horúcej vode a počkáte, kým vychladne. Nalejte ju do zmesi počas záverečnej fázy šľahania a môžete zdobiť svoje pečivo.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Urobila som dokonalé palacinkové cesto, pretože som skombinovala tieto dve prísady. Nejem žiadne iné
Tento jablkový koláč je majstrovské dielo. Bez miesenia urobíte najlepší koláč
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.