Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Malinový oblak odchádza. Túto Veľkú noc budem svojim hosťom ponúkať verziu s pistáciami

21.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/danhusseyphoto). Krémová pistáciová pasta plná chuti je ingrediencia, ktorú kuchári a cukrári nazývajú „zelené zlato“. Prekvapuje svojou chuťou a je tiež pokladnicou antioxidantov, vápnika,...

21.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/danhusseyphoto).

Krémová pistáciová pasta plná chuti je ingrediencia, ktorú kuchári a cukrári nazývajú „zelené zlato“. Prekvapuje svojou chuťou a je tiež pokladnicou antioxidantov, vápnika, železa, horčíka, fosforu alebo zinku. Vďaka svojej hodvábnej štruktúre a mierne horkej chuti sa dá úspešne použiť do slaných jedál aj dezertov. Dokonalým príkladom, ktorý využíva túto vzácnu raritu, je pistáciový oblak, koláč, ktorý si získa srdcia hostí na tohtoročnú Veľkú noc. Ako ho pripraviť krok za krokom? Neotáľajte a pozrite si ho práve teraz.

Ako pripraviť pistáciový oblak z bezé?
Foto: shutterstock/danhusseyphoto

Ako pripraviť pistáciový oblak z bezé?

Krehký korpus pre pistáciový oblak

Ingrediencie na krehký korpus:

  • 90 g pšeničnej múky
  • 1/3 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 50 g vychladeného masla
  • 2 studené žĺtky

Príprava krehkého korpusu:

  1. Pšeničnú múku, prášok do pečiva a práškový cukor preosejte do veľkej misy alebo priamo na dosku na vaľkanie. K suchým prísadám pridajte nakrájané maslo a žĺtky.
  2. Celú zmes vymiesime na hladké a jednotné cesto. Ak je konzistencia príliš sypká, navlhčite si ruky studenou vodou a vráťte sa k mieseniu.
  3. Z cesta vytvarujte guľu, zabaľte ju do priesvitnej fólie a na jednu hodinu ju dajte vychladiť do chladničky.
  4. Potom vyložte formu na pečenie s priemerom 21 cm papierom na pečenie, vyložte cestom a opäť ho nechajte chladiť v chladničke asi 30 minút.
  5. Dno cesta popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 – 20 minút. Potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť.

Nadýchané bezé

Ingrediencie na bezé:

  • 2 bielky izbovej teploty
  • 100 g jemného bieleho cukru
  • 1,5 lyžičky zemiakového škrobu
  • 30 g olúpaných pistácií
  • štipka soli

Príprava bezé:

  1. Začneme vystrihnutím listu papiera na pečenie, na ktorý nakreslíme kruh s priemerom o niečo menším, ako má forma na krehké cesto.
  2. Papier na pečenie položíme na plech a prejdeme k príprave bezé.
  3. Bielka vložíme do misy, pridáme štipku soli a mixérom šľaháme, kým nie sú tuhé. Až potom môžeme po lyžičkách pridávať cukor.
  4. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je tuhá a lesklá.
  5. Na samom konci pridáme zemiakový škrob a opäť miešame, kým sa ingrediencie nespoja. Vzniknutú zmes nalejeme do nakresleného kruhu.
  6. Plech vložte do rúry vyhriatej na 140 °C a pečte 30 minút. Po tomto čase znížte teplotu na 120 °C a pečte ďalších 45 minút.
  7. V polovici pečenia posypte vrch bezé nadrobno nasekanými pistáciami. Po uplynutí poslednej minúty vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte bezé úplne vychladnúť.

Pistáciový krém krok za krokom

Pistáciový krém sa ľahko pripraví z olúpaných pistácii.
Foto: pixabay/Alexas_Fotos

Ingrediencie na pistáciový krém:

  • 400 g nesolených pistácií v škrupine alebo 200 g olúpaných pistácií
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 250 g vychladeného syra mascarpone

Príprava pistáciového krému:

  1. Ak sme si vybrali pistácie v škrupine, začneme ich lúpaním. Očistené ich vložíme do mixéra a začneme mixovať.
  2. Dobre rozmixované pistácie by mali pripomínať husté a krémové maslo. Ďalším krokom je vyšľahanie mascarpone.
  3. Presuňte syr do čistej misy a siahnite po nadstavci na šľahanie bielkov. Keď dosiahne správnu konzistenciu, pridáme pistáciové maslo a práškový cukor.
  4. Keď sú všetky ingrediencie zmiešané, hotový krém natrieme na vychladnutý základ torty.

Šľahanie smotanového krému a zostavovanie torty

Ingrediencie na krém:

  • 250 ml vychladenej 36% smotany
  • 150 g vychladeného syra mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 200 g džemu z lesného ovocia

Zostavenie torty:

  1. Všetky prísady dajte do misy a pomocou nadstavca na šľahanie vaječných bielkov vyšľahajte na tuhý krém.
  2. Na pistáciovú vrstvu natrite džem z lesného ovocia a navrch čerstvo pripravený smotanový krém.
  3. Celé to ozdobíme úplne vychladnutým bezé a pistáciový oblak vložíme do chladničky. Najlepšie je nechať ho v chlade cez noc.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takýto veľkonočný koláč nekúpite v žiadnej cukrárni. Spojím vrstvy a stane sa sladké kúzlo

Pistáciový cheesecake zmizne zo stola ako prvý. Za svoju hlbokú chuť vďačí tejto ingrediencii


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Európanky sa odpútavajú od nudného hybridu. Dubajské nechty sú novým rozmerom luxusu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Studio Lucky). Ktoré jarné nechty majú zaručene „wow“ efekt? Salóny práve ovládol luxusný trend inšpirovaný Blízkym východom. Stačí sa…

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Tieto účesy opticky odčítajú 10 rokov. Ideálna voľba pre dámy 60+. Vhodné aj na svadbu

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Parilov). Správny účes dodáva lesk a zároveň uberá roky. Preto nie je prekvapením, že toľko žien vyhľadáva účesy, ktoré…

Alternatíva k preplneným letoviskám. Grécky ostrov láka zlatými plážami a azúrovou vodou

01.05.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/saiko3p). Toto je miesto, ktoré uchvacuje krásou svojej prírodnej krajiny. Malý ostrov je známy svojou krištáľovo čistou vodou, piesočnatými…

Tajomstvo hustého a zeleného trávnika: Bez dosievania a zbytočnej námahy

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/1000 Words). Hustý, sýtozelený trávnik už nemusí byť len snom profesionálnych záhradníkov. S jednoduchými trikmi a správnou starostlivosťou ho…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov