Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Zostali vám zemiaky od večere? Urobte z nich zemiakové guľky! Skvelé občerstvenie pre milovníkov kina

17.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kritchai7752). Zemiakové guľky môžete pripraviť zo zemiakov, ktoré vám zostali z predchádzajúcej večere. Napriek svojej jednoduchosti je táto pochúťka vynikajúcej chuti. Zemiakové pochúťky sa...

17.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kritchai7752).

Zemiakové guľky môžete pripraviť zo zemiakov, ktoré vám zostali z predchádzajúcej večere. Napriek svojej jednoduchosti je táto pochúťka vynikajúcej chuti. Zemiakové pochúťky sa hodia počas dňa alebo na oslavu s blízkymi.

Zemiakové guľky môžete pripraviť zo zemiakov, ktoré vám zostali z predchádzajúcej večere.
Foto: shutterstock/Kritchai7752

Zemiakové guľky so syrom a cesnakom – sú mega chrumkavé!

Zemiakové guľky so syrom a cesnakom sú hitom. Zostali vám zemiaky od večere a neviete, čo s nimi? Je čas pripraviť zemiakové guľky so syrom. Pripravené s našou strúhankou sú skutočným nebom v ústach. Dôležité je, že zemiakové guľky pripravíte už za pár okamihov. Presvedčte sa sami, aké sú chutné, len nezabudnite, že recept si vyžaduje veľa oleja na vyprážanie, takže si pripravte rovno celú fľašu. Jednoduchý recept na pochúťky na filmový večer nájdete nižšie.

Zemiakové guľky so syrom – recept krok za krokom:

Ingrediencie:

  • 4-5 varených zemiakov,
  • niekoľko strúčikov cesnaku,
  • 150 g strúhaného syra,
  • soľ, korenie, sušený cesnak,
  • 3 vajcia,
  • 3 lyžice masla,
  • pol šálky múky,
  • 250 g strúhanky,
  • olej – na vyprážanie.
Zemiakové guľky so syrom a cesnakom sú hitom.
Foto: shutterstock/Jukov studio

Ako pripraviť zemiakové guľky?

  1. Zemiaky roztlačte a pridajte nastrúhaný syr.
  2. Cesnak ošúpte, prelisujte a pridaj k zemiakom.
  3. Pridajte maslo, pridajte 1 vajce a celú zmes dobre premiešajte.
  4. Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
  5. Dajte na 30 minút do chladničky. Potom zo zmesi vytvarujte guľky.
  6. Guľky postupne obaľte v múke zmiešanej so sušeným cesnakom, vajcom a strúhankou.
  7. V hrnci zohrejte olej. Vložte doň guľky a vyprážajte.
  8. Smažte, kým guľky nie sú zo všetkých strán opečené.

Zemiakové guľky so slaninou a paprikou. Niečo pre milovníkov špecifických chutí

Zemiakové guľky so slaninou a paprikou sú predjedlom pre tých, ktorí majú radi na tanieri niečo špecifické. Recept je rozšírený o ďalšie pokyny na prípravu zemiakov. Pri tomto recepte je dôležité, aby mali zemiaky krémovú konzistenciu. Tento efekt môžeme dosiahnuť použitím mlieka a masla. Podrobnosti nájdete nižšie.

Zemiakové guľky – recept:

Ingrediencie:

  • niekoľko veľkých varených zemiakov,
  • približne 100 g údenej slaniny,
  • 1 cibuľa.

Ingrediencie na zápražku:

  • pol šálky múky,
  • 1 vajce,
  • 1/2 šálky strúhanky,
  • soľ, korenie, paprika, korenie gyros, provensálske bylinky, sušená bazalka, sušený cesnak.

Ďalšie ingrediencie:

  • mlieko – 1/4 šálky (v prípade potreby pridajte viac),
  • maslo – 1 polievková lyžica,
  • olej na vyprážanie.
Pri tomto recepte je dôležité, aby mali zemiaky krémovú konzistenciu.
Foto: shutterstock/nelea33

Postup:

  1. Zemiaky roztlačte šľahačom a slaninu nakrájajte na malé kocky.
  2. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu a cibuľu opečte na panvici.
  3. Zemiaky zmiešajte s maslom a mliekom na kašu. Zmes musí byť krémová.
  4. Pridajte prísady z panvice a premiešajte. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  5. Pripravte polevu. Na tanieri zmiešajte korenie a strúhanku.
  6. Na ďalšie dva taniere dajte rozšľahané vajce a múku.
  7. Zo zemiakovej zmesi vytvarujte guľky. Guľky obaľte vo vajci, múke a strúhanke s korením.
  8. V hrnci dobre rozohrejte olej. Guľky postupne smažte.
  9. Po usmažení ich položte na kuchynskú utierku.

Prípadne môžete guľky podávať s obľúbenou omáčkou. Dobre sa tu hodí cesnaková alebo mexická omáčka. Guľky môžete tiež posypať nasekanou pažítkou. Vďaka tomu bude občerstvenie ešte chutnejšie.

Redakcia vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto šéfkuchárka pripravuje zemiakovú kašu. Dokonalá kaša v 5 krokoch

Domáce čipsy na filmový večer. Nízkokalorické, zdravé a chutne chrumkavé, ktoré si pripravíte vo vlastnej kuchyni


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zaujímavejšia verzia klasických palaciniek. Zabudnite na pridávanie mlieka alebo cmaru

5.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaMaslova). Palacinky patria medzi obľúbené jedlo Slovákov. Niektorí ľudia majú radi len sladké verzie s ovocím a polevou, iní…

Mokrý halloumi už nikdy viac! Šéfkuchárka odhalila trik pre dokonale chrumkavý syr

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/riazahmed124). Britská blogerka ukázala, ako premeniť obyčajný halloumi na chrumkavý zázrak pripomínajúci rezeň. Stačí jeden jednoduchý krok a výsledok…

Rozplýva sa v ústach a poteší každého. Čokoládový zvodca zvádza od prvého sústa.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zoryanchik). Čokoládový zvodca je - ako už názov napovedá - naozaj silne čokoládový koláč. Je o niečo nadýchanejší ako…

Dve lyžice na panvicu a stane sa zázrak. Mäso bude mäkké ako maslo.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kalashnikov Dmitrii). Tvrdé, suché, gumové mäso? Ak vám to znie povedome, máme pre vás riešenie. Nech už pripravujete guláš…

Pred pečením zemiaky namočte. Hranolky budú chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri.

3.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marta_dabrowska). Chrumkavá kôrka, maslová stredná časť - znie to ako sen? Aj hranolky z rúry môžu byť také. Čo…

Auto Trendy

Mercedes šokuje: Luxusný MPV prekonáva SUV! Prejde 1000 km s dvoma nabíjaniami

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Mercedes-Benz odhaľuje prvé zábery prototypu svojho luxusného MPV. Nový model VLE sľubuje ponúknuť luxus limuzíny v priestrannejšom formáte a môže zmeniť trh ovládaný SUV vozidlami.

Na predaj je najdokonalejšia zbierka McLarenov na svete! Cena? 70 miliónov dolárov

6.7.2025 Redakcia Auto trendy - Unikátna kolekcia superšportových vozidiel McLaren hľadá nového majiteľa. Zbierka legendárneho Mansoura Ojjeha, ktorý stál za vzostupom značky McLaren, obsahuje najvzácnejšie modely v jedinečnej oranžovej farbe…

Bill Gates stavia prvú súkromnú jadrovú elektráreň v histórii

06.07.2025 Redakcia Auto trendy - Bill Gates, známy predovšetkým ako technologický vizionár, sa už roky angažuje v projektoch, ktoré majú potenciál zmeniť svet. Tentokrát sa jeho pozornosť sústredila na jadrovú…

Ako byť ohľaduplným vodičom na cestách?

06.07.2025, Redakcia Bezpečná jazda Ohľaduplnosť na cestách je základom bezpečnej a plynulej dopravy. Byť predvídateľným vodičom, dodržiavať pravidlá cestnej premávky a zachovať pokoj za volantom sú kľúčové prvky, ktoré môžu…

Stellantis: Veľký zvolávací program pre viac ako 600 000 dieselových vozidiel

06.07.2025, Redakcia Auto trendy Stellantis čelí ďalšiemu veľkému zvolávaciemu programu. Tentokrát ide o motory 1.5 BlueHDi, ktoré môžu trpieť predčasným opotrebovaním rozvodovej reťaze. Zasiahnutých je viac ako 600 000 vozidiel…

Prečo stewardky sedia na rukách počas štartu a pristátia?

06.07.2025, Redakcia Cestovateľské trendy Bezpečnosť v letectve je vždy na prvom mieste. Jednou z menej známych, no dôležitých procedúr je špecifická poloha, ktorú zaujíma palubný personál počas štartu a pristátia.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov