Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Stačí lyžica tejto tekutiny, aby kysnuté cesto vykyslo ako blázon. Najlepšie zo všetkého je, že ju máte v kuchyni

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:). Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré...

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:).

Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké? Tu je niekoľko tipov.

Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké?
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Tajomstvo dokonalého kysnutého cesta spočíva v jednej zložke. Stačí pridať polievkovú lyžicu tejto tekutiny a môžete si vychutnať lahodné buchty, pizzu alebo langoše. Tu je riešenie tejto záhady.

Do kysnutého cesta pridajte ocot. Výsledok vás prekvapí

Kysnuté cesto je mimoriadne chutné, všestranné a veľmi jednoduché na prípravu. Z tohto typu cesta možno vytvoriť mnoho druhov pečiva, slaného aj sladkého. Najlepšou sladkou možnosťou sú, samozrejme, kysnuté koláče. Aby boli šialene chutné, stačí pridať lyžicu octu. Vďaka tomu vykysnú ako bláznivé.

Ingrediencie:

  • 30 g droždia v kuse,
  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 650,
  • 250 ml mlieka,
  • 100 g cukru,
  • 5 žĺtkov,
  • 1 celé vajce,
  • 100 g rozpusteného a vychladnutého masla,
  • 1 PL 9 % octu,
  • obľúbená poleva: džem, marmeláda, čokoláda, ovocie.
Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť.
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Recept na kysnuté cesto s octom. Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Do misky vložte droždie, lyžicu múky a lyžicu cukru. Pridáme polovicu mlieka a dôkladne premiešame. Odstavíme na niekoľko minút.
  2. Medzitým rozšľaháme jedno vajce do inej misky, pridáme všetky žĺtky a zvyšný cukor. Pomocou vajíčka vyšľahajte zmes do nadýchanej peny.
  3. Do kvásku preosejeme zvyšnú múku, pridáme vyšľahanú zmes a začneme miesiť. Pomaly pridajte tekuté maslo a potom pridajte lyžicu octu. Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť. Pridaním octu sa cesto stane objemnejším.
  4. Po hodine cesto opäť vymiesime. Postupne odtrhávajte kúsky a z každého vytvorte mierne sploštenú guľu. Teraz ju naplňte svojou obľúbenou náplňou, ak chcete. Ak sa rozhodnete pre náplň, cesto opatrne preložte a položte na plech vyložený papierom na pečenie, švom nadol.
  5. Nakysnuté koláče prikryte utierkou a odložte na približne pol hodiny.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov maximálne 20 minút. Vychutnajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept na škoricové slimáky je jesenný “must have”. Sladké víry v tejto verzii sú čistou dokonalosťou

Chcete zmraziť kysnuté cesto? Toto sú veci, ktoré musíte mať na pamäti, aby bolo vhodné na konzumáciu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Najlepší syr, aký som kedy jedla. Jednoducho si ho pripravíte doma. Hodí sa na sendviče aj do cheesecaku.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leila.hijazi). Labneh je syr, ktorý pochádza z Libanonu, ale konzumuje sa aj v iných krajinách Blízkeho východu a tiež…

Používajte počas menopauzy. Suché, lámavé vlasy už nebudú problémom.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Monkey Business Images). Správna starostlivosť, podpora zvnútra a každodenná starostlivosť o pokožku hlavy môžu skutočne zlepšiť vzhľad a kvalitu…

Cesto „3 šálky“ zvládne upiec aj amatér. Upečte ho raz a recept si zapamätáte na celý život.

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergii Koval). Nemáte kuchynskú váhu? Nevadí. Overený recept na jogurtový koláč vám umožní odmerať ingrediencie bežným pohárom. Je to…

Skvelý prostriedok proti voškám, komárom a slimákom priamo z kuchyne. Ako ho používať, aby ste nespôsobili škody v záhrade?

1.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WH-studio). Namiesto chemických postrekov a drahých prostriedkov na ochranu rastlín môžete siahnuť do kuchynskej skrinky. Jedným z najúčinnejších a…

Stačí jeden pohár denne. Riziko rakoviny čriev sa zníži o 17 percent

1.7. 2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/FamStudio). Vedci z Oxfordu a Cancer Research UK prišli so zistením, ktoré môže zmeniť každodenné stravovanie miliónov ľudí:…

Auto Trendy

Múzeum nákladných automobilov Tatra v Kopřivnici: 80 vozidiel a Slovenská strela na jednom mieste

1.7.2025 Redakcia Auto trendy Múzeum nákladných automobilov Tatra sa nachádza v Kopřivnici na juhozápadnom okraji areálu automobilky Tatra v priestoroch bývalej zliarne. Je zamerané na nákladné, vojenské a špeciálne automobily…

Muži vs. ženy: Kto je agresívnejší za volantom?

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Čo znamená byť zdvorilý na ceste? Po prvé byť vodičom predvídateľným, nie chaotickým a plným emócií. Po druhé dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Ale tým to…

Čierny prach na diskoch? Zistite, kedy sa treba obávať

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Brzdový prach je častý jav na diskoch áut, ale málokto z vodičov presne rozumie, co znamená a kedy sa stáva problematickým. Objavuje sa ako jemný…

Mechanici odhaľujú pravdu: Výrobcovia áut sa proti nám sprisahali!

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Až 72 percent mechanikov nemá pochybnosti o tom, že výrobcovia automobilov im úmyselne sťažujú prácu pri novších vozidlách. Takéto údaje pochádzajú z prieskumu medzi majiteľmi…

Vulcan Point Island: Najkomplikovanejší geografický systém na Zemi

2.7.2025 Redakcia Auto trendy Viete o tomto ostrove, ktorý sa nachádza vnútri jazera, ktoré sa nachádza vnútri iného ostrova, ktorý je sám obklopený iným jazerom? Môže to znieť neuveriteľne, ale…

Kedy vyhodiť prilbu? Toto vás môže stáť život

01.07.2025 Redakcia Auto trendy - Každý rok sa registruje stoviek nových motocyklov, skútrov a mopedov. Pridajme k tomu bicykle, kolobežky, lyžiarske vybavenie a každú aktivitu, ktorá vyžaduje nosenie prilby. Obrovské…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov