Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Stačí lyžica tejto tekutiny, aby kysnuté cesto vykyslo ako blázon. Najlepšie zo všetkého je, že ju máte v kuchyni

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:). Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré...

25.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto:).

Každý by mal poznať dobrý recept na kysnuté cesto. Ukazuje sa, že príprava takéhoto pečiva nie je vôbec zložitá. Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké? Tu je niekoľko tipov.

Ako pripraviť kysnuté cesto, ktoré je nadýchané a mäkké?
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Tajomstvo dokonalého kysnutého cesta spočíva v jednej zložke. Stačí pridať polievkovú lyžicu tejto tekutiny a môžete si vychutnať lahodné buchty, pizzu alebo langoše. Tu je riešenie tejto záhady.

Do kysnutého cesta pridajte ocot. Výsledok vás prekvapí

Kysnuté cesto je mimoriadne chutné, všestranné a veľmi jednoduché na prípravu. Z tohto typu cesta možno vytvoriť mnoho druhov pečiva, slaného aj sladkého. Najlepšou sladkou možnosťou sú, samozrejme, kysnuté koláče. Aby boli šialene chutné, stačí pridať lyžicu octu. Vďaka tomu vykysnú ako bláznivé.

Ingrediencie:

  • 30 g droždia v kuse,
  • 500 g pšeničnej múky, najlepšie typu 650,
  • 250 ml mlieka,
  • 100 g cukru,
  • 5 žĺtkov,
  • 1 celé vajce,
  • 100 g rozpusteného a vychladnutého masla,
  • 1 PL 9 % octu,
  • obľúbená poleva: džem, marmeláda, čokoláda, ovocie.
Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť.
Foto: shutterstock.com/Zagorulko Inka

Recept na kysnuté cesto s octom. Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

  1. Do misky vložte droždie, lyžicu múky a lyžicu cukru. Pridáme polovicu mlieka a dôkladne premiešame. Odstavíme na niekoľko minút.
  2. Medzitým rozšľaháme jedno vajce do inej misky, pridáme všetky žĺtky a zvyšný cukor. Pomocou vajíčka vyšľahajte zmes do nadýchanej peny.
  3. Do kvásku preosejeme zvyšnú múku, pridáme vyšľahanú zmes a začneme miesiť. Pomaly pridajte tekuté maslo a potom pridajte lyžicu octu. Po chvíli by sa vám malo cesto začať odlepovať od rúk. To je znamenie, že ho môžete prikryť utierkou a nechať vykysnúť. Pridaním octu sa cesto stane objemnejším.
  4. Po hodine cesto opäť vymiesime. Postupne odtrhávajte kúsky a z každého vytvorte mierne sploštenú guľu. Teraz ju naplňte svojou obľúbenou náplňou, ak chcete. Ak sa rozhodnete pre náplň, cesto opatrne preložte a položte na plech vyložený papierom na pečenie, švom nadol.
  5. Nakysnuté koláče prikryte utierkou a odložte na približne pol hodiny.
  6. Pečieme pri teplote 180 stupňov maximálne 20 minút. Vychutnajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept na škoricové slimáky je jesenný “must have”. Sladké víry v tejto verzii sú čistou dokonalosťou

Chcete zmraziť kysnuté cesto? Toto sú veci, ktoré musíte mať na pamäti, aby bolo vhodné na konzumáciu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pred spaním si dajte pod vankúš cesnak. Možno sa budete smiať, ale nebudete to ľutovať

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Cesnak je mimoriadne obľúbenou zložkou mnohých jedál. Jeho aróma dokáže dokonale doplniť mnohé jedlá. Ukázalo sa, že…

Takto marinujem morčacie rezne. Mäso je také šťavnaté, že sťava z neho doslova vyteká

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Morčacie mäso sa nevyberá tak často ako kuracie, najmä preto, že sa ho dosť ľudí bojí. Morčacie…

Najlepšie motivačné knihy pre lenivé dni – pre tých, ktorí chcú cítiť novú energiu

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Soloviova Liudmyla). Motivačné knihy sú špeciálnymi vydavateľskými položkami. Ich cieľom je často ukázať spôsoby, ako prekonať prekážky a obavy,…

Ako dlho môže byť mačka sama v dome? Majiteľ môže zostať prekvapený

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Olya Detry). Odchádzate na sviatky a vaša mačka zostane doma sama. Pripravíte jej vodu, zásobu krmiva, hračky, ale napriek…

Bravčové rezne vyjdú chrumkavé a šťavnaté. Mlieko som nechala v chladničke

5.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Zabudnite na tradičné namáčanie v mlieku. Existuje lepší spôsob, ako pripraviť dokonale šťavnaté bravčové rezne. Stačí jedna…

Auto Trendy

Exkluzívne kusy: Najdrahšie autá sveta, ktoré nikdy neuvidíte na cestách

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Luxus, exkluzivita a nadčasový dizajn - zoznámte sa s vozidlami, ktoré si môžu dovoliť len tí najbohatší z najbohatších. Jeden exemplár stojí toľko, že by…

Google Maps vás podvádza? Prečo vás nevedie najkratšou cestou

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Navigácia, ktorej denne dôverujú milióny vodičov, skrýva prekvapivé tajomstvo. Nie vždy vás vedie najkratšou trasou - a dôvody vás prekvapia.

Alkohol a jazda: Tučné jedlo vás pred policajtom nezachráni!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že stačí zjesť mastné jedlo a alkohol sa rýchlejšie odbúra? Odborníci varujú: organizmus potrebuje na odbúranie alkoholu oveľa viac času, než si väčšina…

Tankujte správne: Tajomstvá čerpania paliva, ktoré vás prekvapí!

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Myslíte si, že viete všetko o tankovaní auta? Možno vás prekvapí, že táto zdanlivo jednoduchá činnosť skrýva viacero záludností. Prinášame vám kompletného sprievodcu, ktorý ocení…

Hrdza na aute je tichý zabijak: Najlepšie spôsoby ako ju odstrániť

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Aj malé škvrny hrdze môžu časom zničiť vaše auto. Poznáme najúčinnejšie metódy, ktoré vám pomôžu zachrániť karosériu pred koróziou.

Reinkarnovaní predkovia alebo obyčajní hlodavci? Chrám Karni Mata: Miesto, kde sú potkany uctievaní ako bohovia

5.5.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si chrám, kde sa po zemi premáva 25-tisíc potkanov. Miesto, kde sa veriaci klaňajú hlodavcom a považujú ich za svojich reinkarnovaných predkov. Znie to…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov