Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie...

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie existuje recept, ktorý zabezpečí, že bravčová krkovička bude vždy šťavnatá a jemná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel. Pozrite si, ako pripraviť dokonalé mäso.

Čo urobiť, aby bravčová krkovička ostala jemná a mäkká?
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Dusená bravčová krkovička je chutné jedlo, ktoré sa môže podávať napríklad so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom, čím sa stane chutnou večerou pre celú rodinu. Čo však môžete urobiť, aby mäso zostalo krehké a jemné? Stačí si zapamätať niekoľko dôležitých krokov a pripraviť bravčovú krkovičku podľa nižšie uvedeného receptu. Je to skutočná hostina pre chuťové bunky!

Čo by ste mali urobiť, aby bola vaša bravčová krkovička vždy mäkká a jemná? Toto je to, čo si musíte zapamätať

Prvým a najdôležitejším pravidlom, ak chcete pripraviť jemnú, krehkú a šťavnatú krkovičku, je vybrať si kvalitné mäso. Dbajte na to, aby ste si nevybrali veľký kus mäsa, pretože čím menší kus, tým je pravdepodobnejšie, že pochádza z mladého zvieraťa. To má veľký vplyv na to, či bude krkovička po uvarení mäkká.

Preto sa odporúča vyberať kusy s hmotnosťou približne 1,5 – 2 kg. Väčšie kusy budú tvrdé a nie veľmi chutné. Okrem toho majte na pamäti, že bravčová krkovička na strane chrbta je zvyčajne jemnejšia a menej vláknitá.

Ďalšou veľmi dôležitou vecou je, aby ste bravčovú krkovičku vopred namarinovali. V tomto prípade sa najlepšie osvedčí med, cesnak, sójová omáčka, horčica a sladká paprika. Mäso nakrájajte na hrubé plátky a opatrne ich obaľte v marináde. Takto pripravená bravčová krkovička by mala odpočívať aspoň 2 – 3 hodiny. V ideálnom prípade by sa však mäso malo uložiť na chladné miesto na celú noc.

Najlepšie je namarinovať bravčovú krkovičku deň vopred.
Foto: shutterstock/Slatan

Ako pripraviť dokonalú dusenú bravčovú krkovičku? Tento recept sa oplatí poznať

Keď je naša bravčová krkovička marinovaná, môžeme sa pustiť do jej ďalšej prípravy. Na tento chutný pokrm potrebujeme niekoľko dôležitých ingrediencií, ktoré dodajú nášmu jedlu arómu a chuť.

Tu je zoznam toho, čo potrebujeme mať v kuchyni:

  • 600 g bravčovej krkovičky,
  • 1 cibuľa,
  • 1 bobkový list,
  • 1 štipka mletej feferónky,
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky,
  • 1 lyžička mletej údenej papriky,
  • soľ a korenie,
  • olej na vyprážanie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice pšeničnej múky,
  • 100 ml sladkej smotany,
  • petržlenová vňať.
Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá, ak presne dodržíme nižšie uvedené kroky. Ak chceme získať chutnú a šťavnatú bravčovú krkovičku, musíme dodržať nasledujúce kroky:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame cez vlákna na 1,5 cm hrubé plátky. Plátky jemne naklepeme tĺčikom.
  2. Jeden strúčik cesnaku roztlačíme so soľou, korením, paprikou a trochou oleja. Touto zmesou potrieme plátky bravčovej krkovičky a necháme ich v chladničke približne 2 hodiny.
  3. Potom nakrájame cibuľu na kocky a druhý strúčik cesnaku nakrájame na väčšie kúsky.
  4. Ďalším krokom je vybrať mäso z chladničky, aby dosiahlo izbovú teplotu. Keď sa tak stane, obalíme ho v múke a každý kúsok opečieme z oboch strán na rozpálenom tuku.
  5. Osmaženú krkovičku preložíme do samostatného hrnca a na panvici osmažíme cibuľu, pridáme štipľavú a údenú papriku. Za stáleho miešania smažíme pol minúty. Cibuľu a papriku pridáme k mäsu a do hrnca pridáme cesnak.
  6. Do panvice, na ktorej sme smažili mäso a cibuľu, nalejeme pohár vody a počkáme, kým sa začne variť. Potom pomocou špachtle opatrne vyberieme zvyšky, ktoré zvýraznia chuť našej omáčky.
  7. Obsah panvice vylejeme do hrnca s mäsom, prikryjeme a pridáme bobkový list. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Zároveň nezabudnime kontrolovať množstvo tekutiny, a ak je jej málo, pridáme vodu.
  8. Keď je krkovička mäkká, pridáme do omáčky smotanu. Premiešame a privedieme do varu. Bravčovú krkovičku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tradičná kotleta s ňou nemá šancu. Kotleta Belvedere znie ako plán na vynikajúcu večeru

Barbecue omáčka – pozrite sa, ako si pripraviť dokonalú domácu omáčku na grilované jedlá. Hostia budú nadšení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Jednoduchý koláč na každú príležitosť. Je zamatový, veľmi ovocný a nadýchaný ako obláčik.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/A_Lein). Tento recept na lahodný tvarohový koláč sa pravdepodobne stane vaším obľúbeným. Koláč je veľmi zamatový a jemný a…

Zelený okraj na vajíčku po uvarení. Vysvetlíme, či to znamená niečo zlé a odkiaľ to pochádza

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Varenie vajec natvrdo sa zdá byť jednoduchou úlohou. Dosiahnutie dokonalého výsledku môže byť zložité. Zelený prstenec okolo…

Najrýchlejší koláč na svete. Vezmite ovocie z linky, niekoľko prísad a premiešajte. O zvyšok sa postará rúra

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/A_Lein). Túžite po niečom sladkom ako dezerte, ale do cukrárne to máte ďaleko? Alebo máte chuť na domáci koláč,…

Slabosť a neustála únava? Jedzte šalát 2-3-krát týždenne, rýchlo získate späť energiu.

1.5.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/voloshin311). Cítite sa ako zombie aj po ôsmich hodinách spánku? Denná káva vám už nepomáha a energie máte len…

Obľúbená víkendová večera mojej rodiny. Tajomstvo je v marináde

30.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RESTOCK images). Kuracie mäso v bylinkovej marináde je nielen jemné, ale aj aromatické. Výborne sa hodí ako klasická večera…

Auto Trendy

Dacia útočí na prémiové značky: Nové hybridné 4x4 a revolučné technológie

2.5.2025 Redakcia Auto trendy - Značka Dacia zažíva v posledných mesiacoch neuveriteľný úspech. Jej najnovší model Bigster prekonal všetky očakávania výrobcu a objednávky prevýšili plány o neuveriteľných 40 percent. No…

Škoda zavádza nové ekologické palivo, ktoré mení pravidlá hry!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Škoda opäť prekvapuje! Český výrobca automobilov prichádza s revolučným riešením – novým dieselovým palivom HVO, ktorý výrazne znižuje emisie a stáva sa udržateľnejšou alternatívou k…

Keď zhasne svet, zastaví sa aj svet motorov: Blackout ukázal zraniteľnosť našej mobility

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - V Španielsku, Portugalsku a južnom Francúzsku sa odohrala situácia, ktorú si nikto neželá zažiť – masívny výpadok elektriny, ktorý ochromil celé regióny. Na prvý pohľad…

Bezalkoholové pivo a volant? Pozor, môže vás zastaviť alkohol tester!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - A máme tu predĺženým májový víkend a Slováci plánujú výlety, grilovačky a stretnutia s rodinou či priateľmi. Mnohí vodiči si preto pri podobných príležitostiach radi…

Spaľovací motor a elektromobil v dokonalej harmónii

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Zdalo sa, že spaľovacie motory sú odsúdené na zánik, no nemecká spoločnosť ZF ukázala, že benzín má stále svoje miesto! Nový systém elektrického predĺženia dojazdu,…

Nový vesmírny rekord: Šesť rakiet za 24 hodín!

1.5.2025 Redakcia Auto trendy - Vesmírna história sa prepisuje! Počas 28. a 29. apríla sme boli svedkami rekordného počtu raketových štartov v priebehu 24 hodín. Šesť rakiet, množstvo satelitov a…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov