24.6.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnnyStudio).
Pečenie zemiakov je na prvý pohľad jednoduchá záležitosť, ale aby boli dokonalé, treba sa trochu snažiť. Existuje jeden trik, vďaka ktorému nebudú suché. Budú príjemne chrumkavé zvonku a mäkké vo vnútri. Ako pripraviť pečené zemiaky?

Zemiaky, hneď vedľa cibule, sú zeleninou, bez ktorej by sme sa v kuchyni nezaobišli. Hodia sa takmer ku všetkému a možno ich jesť v rôznych formách – varené, vyprážané alebo pečené. A práve tie pečené sú skvelou voľbou pre zaneprázdnených ľudí. Pripravujú sa rýchlo a sú tak chutné, že si na nich pochutia všetci členovia domácnosti. Ako upiecť zemiaky? Prinášame vám najlepší spôsob.
Ako pripraviť pečené zemiaky, aby neboli suché? Domáci ich ochutnajú a budú chcieť dupľu
Pečené zemiaky sa dajú jesť s mäsom, rybami alebo zeleninovými prílohami. Sú tiež skvelou pochúťkou, ak z nich urobíme napríklad hranolky. Niekedy však bývajú suché a nechutia tak, ako by mali. Ako tomu zabrániť? Ukázalo sa, že pred pečením stačí urobiť jednu vec a budú perfektné.
- Predtým, ako vložíte zemiaky do rúry, ošúpte ich a vložte do vody.
- Na kilogram pridajte pol lyžičky soli a keď sa uvaria, nechajte ich na ohni asi päť minút.
Takto pripravené zemiaky sú ideálne na pečenie. Nebudú vysušené a zostanú mäkké vo vnútri. Nakrájajte ich na štvrtiny alebo na hranolky. Čím ich dochutiť? V podstate môžete použiť akékoľvek obľúbené koreniny, ale kombinácia majoránu, cesnaku a sušenej cibule dodá jedlu ešte výraznejšiu chuť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nastrúham cuketu na strúhadle a pridám netradičnú prísadu. Sú lepšie ako tradičné fašírky
Jedno sušienka nestačí. Presvedčíte sa už po prvom súste.
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.